Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o ampli Denon 3806

radas66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Noszę sie z zakupem amplika Denona 3806 (głównie audio 2.0, DTS 5.1 i DVD-Audio) i w związku z tym mam parę pytań do użytkowników w/w sprzętu.

Osobiscie miałem małego pech bo w salonie audio mieli wszystkie Denony ale tego akurat nie było bo został sprzedany. Odsłuchałem model 4306 i powiem że było bardzo ale to bardzo dobrze. Jestem ciekaw jak się sprawuje model 3806 i jak brzmi w/g Was. Jak pracuje, czy jest wart swojej ceny (4500zł.). W/g opinni niektórych osób instalujących systemu oparte na Denon-ach to model 3806 brzmi lepiej w audio niż 4306. Prosze o jakieś opinie i wypowiedzi. Jest to bardzo ważne dla mnie. Dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/26353-opinie-o-ampli-denon-3806/

Nie chce mi się wierzyć żeby 4306 grał gorzej. Z pewnością tak samo, albo nawet lepiej.

Dla mnie 3806 brzmi nieźle na tyle aby się nie zastanawiać na razie nad wymianą.

Choć moooże kiedyś pomyśle nad dobrą końcówką mocy do stereo.

Witam,

amplitunery AVR-3806 i AVR-4306 grają bardzo podobnie, model AVR-4306 jest nieznacznie mocniejszy oraz posiada lepsze wyposażenie. jest to jedna z lepszych konfiguracji dla osób wymagających dźwięku wielokanałowego oraz stawiających duży nacisk na odsłuch muzyki. pewną alternatywą mogą być amplitunery AV ARCAMAa, NADa, Vincenta, jednak przy podobnej kwocie oferują znacznie uboższe wyposażenie. Zdecydowanie sugeruję AVR-3806, chociaż dla uzyskania dobrych efektów brzmieniowych warto zainwestować w dobre kolumny głośnikowe - proponuję dokonać wyboru po odsłuchu.

Ceny swojej jest wart napewno zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwage alegro .W moim zestawie gra z B&W 603s3 i jest to dobre połączenie , zestaw gra szczegółowo i czysto i to nietylko moja opinia.

• 4 tygodnie później...

Już zakupiłem 3806 i gra wysmienicie. Mam pytanie co do jego temperatur pracy. Czy powinno sie stawiać coś na niego (np. odtwarzacz CD) czy nic nie stawiać. Zauważyłem że jest bardzo ciepły na górze po ok. 15-20 minutach od włączenia (grany audio). Czy tak ma być czy??

Ma prawo być ciepły, szczególnie przy głośniejszym słuchaniu. Generalnie nie zaleca się stawiania innego sprzętu na wzmacniaczach właśnie ze względu na temperaturę. Ale jeśli sprzęt nie nagrzewa się do przesady przy dłuiższym graniu (tzn jest ciepły, nie gorący), to sądzę, że można to zalecenie ominąć. Ważne, żeby miał sporo przestrzeni z tyłu. Wielu producentów produkuje płytkie obudowy do odtwarzaczy DVD i wówczas trudno postawić na takim sprzęcie głęboki z natury amplituner.

ArtS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.