Skocz do zawartości
IGNORED

Czerwone wino i... słuch...

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Wczoraj w czasie jazdy samochodem usłyszałem w radiu ciekawą informację... mianowicie że amerykańscy naukowcy(jak zwykle) odkryli że picie czerwonego wina poprawia...słuch... nie pamietam szczegółów...

proponuje więc przed odsłuchem strzelić sobie kilka łyczków....;)

w każdym razie ja otwieram butelkę i... no cóż... na zdrowie...;)

https://www.audiostereo.pl/topic/26230-czerwone-wino-i-s%C5%82uch/
  • 2 tygodnie później...

-> luxzi

Twoj argument jest niedorzeczny. Nie jest logiczne przeciwstawianie jakiegos wydarzenia szczegolnego, nie wiedziac zupelnie na ile jest reprezentatywne, jakiejkolwiek ogolnej teorii, nawet tak watpliwej jak zbawienny wplyw wina na sluch.

mrbudziol -> mysle jednak, ze otwieranie butelki o godz. 8.05 nie jest najlpszym pomysłem ;) (zwłaszcza jeśli jeździsz samochodem). Chyba, ze wino ma sie "dotleniac" aż do wieczora - ale to raczej za długo :)

Re: pal55, 23 Maj 2006, 14:12

>mrbudziol -> mysle jednak, ze otwieranie butelki o godz. 8.05 nie jest najlpszym pomysłem ;)

>(zwłaszcza jeśli jeździsz samochodem). Chyba, ze wino ma sie "dotleniac" aż do wieczora - ale to

>raczej za długo :)

pal55 - nie wziąłeś pod uwagę, że to, że kolega mrbudziol jedzie samochodem wcale nie oznacza, że prowadzi ;-)

tylko biedactwa muszą same prowadzić samochody, inni prowadzą jak mają ochotę, dla przyjemności

tylko biedactwa piją też wino jak jest okazja, inni piją jak mają ochotę począwszy od śniadania :-)

czego Wam i sobie życzę :-))

pozdrawiam!

graaf

• Redaktorzy

Ja juz to dawno odkryłem ;) Pomijam fakt, że podczas forumowych odsłuchów czerwone wytrawne jest obowiązkowym popepszaczem percepcji ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Pal - Moonwalki grają dopiero od wczoraj, więc muszę im dac jeszcze ze dwa tygodnie ( o jakimś sensownym źródle nie wspomnę) ;) Poza tym przed odsłuchem trzeba będzie złóżyc jakieś zamówienie w Waldipolu ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.