Skocz do zawartości
IGNORED

Korsun, Dussun, Xindak, Cayin?

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega kupił Japońca. Spierdzielił mu się stosunkowo szybko, więc oddał go do naprawy gwarancyjnej. Męczyli się, nie dali rady naprawić, więc kolega dostał nowy, identyczny egzemplarz.

Inny kolega kupił Anglika. Padł tuż przed końcem gwarancji. Naprawili, kolega go sprzedał w obawie przed dalszymi kłopotami.

kolejny kolega kupił Amerykańca. Od samego początku miał duże problemy z mechaniką. Serwis bezradnie rozkłada ręce. Nie są w stanie nic z tym zrobić.

Wniosek? Wypadki chodzą po sprzętach, a narodowość producenta niewiele tu zmienia.

kultura iście europejska, salonowa można by rzec:) w chinach moga o takiej pomarzyć;)))

nooki, kiedyś pisałeś mi o tym jungsonie... kurcze, posłuchał bym tego - ale z tego co pamiętam to siedzisz w niemczech? chociaż moze napisz mi na priv gdzie siedzisz - po co ktoś ma Ci wyrwać znaczącą częśc układu trawiennego;)

nookie idioto powiedz komus ze zgwalcis zmu siostre w realu zobaczymy czy bedziesz taki kozak...zanim sie zorientujesz co powiedziales pewnie ktos ożeniłby ci już kose....z takim ryjem nie pożyjesz długo..

Temat nr: 40971

Autor: marcin9999 O mnie » Ignoruj » PW »

Data dodania: 2008-03-13 22:27:01

Stat: 1573 / 406 / 0 Lista tematów forum BOCZNICA »

Dodaj temat do listy ignorowanych tematów » Co to jest?

BOCZNICA: Prośba o likwidacje mojego konta

Zwracam się z prośbą do administratora o likwidację mojego konta na niniejszym forum.

marcin9999

Panu juz dziekujemy!!!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Na temat jakosci chinskich konstrukcji przeczytałem tu stek bzdur wyssanych z palca. Tak samo nawalaja renomowane urzadzenia super firm jak i dobre chinskie konstrukcje. Znajomu miał cała wierze marantza. Wzmak nawalił mu na gwarancji , cd 2 razy po gwarancji. I nie były to najtansze modele:)

Przykładów znam wiecej. A tak sie skałda ze nie znam przypadku awarii chinskiej konstrukcji :) Sam mam Xindaka XA 6950 od ponad 3 lat i eksploatuje go intensywnie. 0 problemów . Po za tym jesli ktos zajrzy do srodka takich urzadzen to wszystkie lub niemal wszystkoie podzespoły takich urzadzen to najlepsze komponenty znanych i cenionych firm np jak WIMA czy Sanken. Na dodatek zycze konkurencji od znanych europejskich firm z tego przedziału cenowego co np mój Xindak by umieszczała tej klasy komponenty w swoich konstrukcjach:)

Marcin9999- nie masz bladego pojecia jak brzmia urzadzenia chinskiej produkcji ( lub innych producentów azjatyckich) z przedziału cenowego który reprezentuje wspomniany przez Ciebie AcuP.

Słyszałes kiedykolwiek chocby koncówke Ushera . Zapedzi twoje Accu w kozi róg a kosztuje tylko 9 tys zł. Przypominasz mi pewnego osobnika co mawiał - mnie sie tam tylko podobaja Mercedesy! :):) :) Jakze uderzajace podobienstwo:)

Wiesz.. może zostaw Accuphase w spokoju DC 800/801 , opisz proszę wrażenia z jego odsłuchu w porównaniu z tym usherem ( słuchałem go w wawie tamtego lata i nie błem olśniony ). Jeżeli chcesz też dobrego CD-ka to polecam Ci nagrę CDC . Z polskich Bitofon Amplifikatora ( 1704K 6000 zł ) . Co do chińskich tak jak wcześniej pisałem Shanling CD-T300 rocker ( 6000 EUR 1704K ) nie bł lepszy . Nie neguje że są udane konstrukcje z chin - nimniej jednak żadna nie "rozjeżdzała" niczego za dwu - trzyktonie większe pieniądze. To się być moze i zdarza z zawodach w okolicach 2-3 tys.

wies zkiedyś nawet myślałem o tym usherze ale z jakiś powodów go nie kupiłem tylko czekam na

Bitofona amplifikatora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Gwarantuje Ci że kieruje się tlyko jednym - najlepsze brzmienie za najlepsze pieniądze.

Ukryta Zawartość

wnioskuj wnioskuj Tomek L3, posłuchaj jeszcze tańszych od Shanlinga T300 klocków np jolidy JD100S, Jungsona Magic Boata i DOGE-6 . Zaden nie rozjeżdzał niczego 3-krotnie droższego. DOGe był ciekawy na crystalu o dziwo ale po porownaniu z yamaha s2000 wymiekl a kosztowal od niej 40 mniej. T300 zbliżył sie do meridiana G06 ale co z tego jeśli kosztuje 3 razy tel co on. Natomiast MHZS 88 to to samo w klasie brzmienia co denon 500.

Trochę zamiesznia z tymi klockami z chin. Inna sprawa że TomekL3 lubi prowokować - potem sie oburza jaki to mój niski poziom ...cóz taki masochizm ...

Ale cóz dobrze że nie musze przy wyborze sprzetu brać pod uwage jego opinii.....i McGyvera do spóły.

Wpisy typu - "nie masz bladego pojęcia" albo " w ogóle nie rozumiesz" to typowa zagrywka tych panów ...a potem jak dostają ripostę w ich stylu - ad personam wtedy zaczyna się typowa spóła.

tytułowanie ze strony TomkaL3 per pierdoła też ma świdczyć o jego kulturze....potem jak ja sie zrewanżuje czymś równie przyjemnym wtedy zaraz TomekL3 lub McGyver: " Twoje wpisy swiadcza o Tobie"

To jeden z dwóch powodów dla których prosiłem o zamknięcie konta. Drugi powód pozostawie sobie.Podsumowując TomekL3 i McGyver powinni uczyć w sszkole albo przemawiać na wielogodzinnych wiecach....tam mogliby dalej umoralniać, vywilizować, tworzyć swoją nowa własną "poprawność" rozumienia muzyki i sprzętu. Tylko czy będą słuchacze....

Uprzedzając odpowiedzi.....Tak Wiem nie na temat..Tak wiem jestem Trolem...Pierdołą....no czym tam jeszcze....Gratuluje.

poprawność rozumienia muzyki i sprzętu?Hmm.Nie namawiam Ciebie do zakupu sprzętu z chin,ale nie porównuję go też ze sprzętem za kilkanaście lub kilkadziesiąt tyś.zł(np.Accu.).Faktem jest, że shanling za parę tyś.EU to jakieś nieporozumienie.Natomiast można kupić elementy w przedziale cenowym 2-5ty.zł, które są porównywalne z tymi za jakieś 10tyś.zł.Jeszcze jedno, czy miałeś możliwość odsłuchu bitofona?Piszesz, jakbyś go odsłuchiwał, jeżeli tak to gdzie to jest możliwe?

Panowie - funkcja ignoruj działa fantastycznie. Nie mogłem już tego czytać. Polecam:) ale się zacietrzewił ten trol:)

Co do ushera reference to trudno mi jakoś uwierzyć, że coś w kwocie ok 8 tyś pln jest w stanie zagiąć tą końcówkę. Nie znajduję dla niej konkurencji. chciałem ją kupić - ale jest za duża - nie nie mam gdzie tego trzymać:) szkoda że nie robią wersji light dwa razy mniejszej za połowę ceny:)

Seba78, 7 Lip 2008, 20:06

>Panowie - funkcja ignoruj działa fantastycznie. Nie mogłem już tego czytać. Polecam:) ale się

>zacietrzewił ten trol:)

>Co do ushera reference to trudno mi jakoś uwierzyć, że coś w kwocie ok 8 tyś pln jest w stanie

>zagiąć tą końcówkę. Nie znajduję dla niej konkurencji. chciałem ją kupić - ale jest za duża - nie

>nie mam gdzie tego trzymać:) szkoda że nie robią wersji light dwa razy mniejszej za połowę ceny:)

Posłuchaj Dussuna V6i, a staniesz się jego fanem.

marcin9999 cieszy cie bo żeś nigdy accu albo cata nie słuchał.....ale coz bułka z masłem też daje radośc...jak na szynke nie ma

Oj... no po prostu jestem w szoku...nigdy nie wiedziałem do czego ta szynka służy ;-) jestem również pod wielkim wrażeniem twojego osłuchania...

Ale z ..... nie polemizuję. twoje kompleksy zjedzą cię same.

• 4 tygodnie później...

ciekawa integra Xindak A600E

moc 160W/8, 320W/4 Ohm, waga 55kg

ciekawe jak to gra bo wygląda poważnie

opis:

po 8 wysokoprądowych tranzystorów na stronę

dualmono oraz oddzielnie zasilany preamp

dwa transformatory 580W w miedzianym ekranie

4 szwedzkie wielkie elektrolity RIFA po 33.000uF każdy

wejścia RCA oraz XLR

potencjometr ALPS do głośności

pilot odlany z bloku aluminium

Ukryta Zawartość

post-5140-100008439 1218047264_thumb.jpg

post-5140-100008440 1218047264_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.