Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova-Powerstation

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie Audionovy pojawil sie nowy produkt-listwa zasilajaca Powerstation. Mial ktos z tym do czynienia? Cena w porownaniu do np.Powerporta okazjonalna.Jesli trzyma jakosc innych produktow Audionovy to moze byc ciekawa.

https://www.audiostereo.pl/topic/25993-audionova-powerstation/
  • Redaktorzy

Przynajmniej z wyglądu - bardzo sensowny produkt. Cena równiez nie zabija i po prostu trzeba będzie wziąć toto do domu i sprawdzić wpływ na system (ale to dopiero jak wzmaka kupię)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Krzycho, 28 Kwi 2006, 06:40

>Podłączcie wzmaka przez listwę (a właściwie filtr) ANSAE. Będziecie zdziwieni!!!

>

>Najlepiej z Mulucem. Ale to razem 6 kzł

Byłem zdziwiony. Że aż tyle kosztuje. Moja listwa z kablem do cd tańsza o ponad połowę nie dała im szans.

Krzycho, 28 Kwi 2006, 10:17

>zildjian

>

>listwa siltecha jak widzę

>

>Kiedy robili mi prezentację słyszałem co innego.

>

>Nikomu nie można już wierzyć.

Sobie także nie wierzysz? :-)

Poza tym,nigdy nie dałbym za Siltecha oryginalnej ceny. Kupiłem onegdaj en block i wyszła duuuużo taniej.

Krzycho, 28 Kwi 2006, 10:38

>zildjian

>

>No a jak z tym dziwiękiem było?

Pogłębiło i poszerzyło scenę, bas nabrał kopa,ale były kłopoty z barwą,namacalnością głosów i instrumentów. No cóz,w moim przypadku kable i filtry sieciowe, tuning cedeka i końcówki oraz kable na tor wysokotonowy robiła ta sama osoba. Mimo wszystko przedmiotowe kable są,z szacunkiem, IMHO, ovepriced. Artech,który również nie sprawdził się w moim systemie jest jednak w relacji do cen lepszym zakupem.

Potwierdzam efekt pogłębienia sceny uzyskany poprzez przybliżenie pierwszego planu, bas schodził niżej, był lepiej kontrolowany na skraju pasma, w wysokich tonach było więcej powietrza, lekkości, były wyraźniejsze. Wokale nabrały lekkości, zwiewności.

Co do barwy, to jest to najsłabsza strona. Dźwięk był wyraźnie rozjaśniony.

Ogólnie było znacznie lepiej, tylko baaaardzo drogo (Muluc do wzmaka i do ściany od listwy, Lamat do cd, Powertower).

Ale sama listwa jest super i może mnawet nie zadroga. Zwłaszcza, że to coś więcej niż tylko listwa.

Wiedziałem, że się dogadamy.

Krzycho, 28 Kwi 2006, 12:41

w wysokich tonach było więcej powietrza, lekkości,

>były wyraźniejsze. Wokale nabrały lekkości, zwiewności.

>Co do barwy, to jest to najsłabsza strona. Dźwięk był wyraźnie rozjaśniony.

Dawki większej powietrza nie odnotowałem.Generalnie właśnie ciut za lekko i nie powiem jasno,raczej cyfrowa mgiełka.

• 3 miesiące później...

To ja może odświerze wątek.Czy ktoś możemiał już do czynienia z Powerstation? Sam zastanawiam się nad zakupem listwy do wzmacniacza słuchawkowego i cd. Myślałem o powerporcie PALa ale podrożał do 999pln. i zacząlem szukać czegos innego. Oferta Audionovy wygląda dość interesująco. Zastanawiam się też nad ich sieciówkami starpower mk2. Co wy na to/

• 1 miesiąc później...

ja mam nowy typ Powerstation od wczoraj i odniosłem wrażenie poprawienia przestrzenności i generalne polepszenie, uprzyjemnienie dźwięku... ale byłem wczoraj po 2 piwkach i ...ostatnio generalnie przestaję widzieć różnice między klasami sprzętu...np. ostatnio wszedłem do pokoju i pomyślałem sobie "o! moja żonka włączyła sobie muzyczkę... ech jak ten sprzęcik fajnie gra...." po czym dopiero dostrzegłem, że CD nie było wrzucone do Marantza SA17S1 tylko kilkakrotnie tańszego Denona 1920 - oba źródła mam podpięte pod Primare ;-)))))... więc włączyłem Marantza, przełożyłem płytkę z Denona do Marantza i pomyślałem sobie "ech! no to teraz już w ogóle będzie DŹWIĘK!"...hmmm... jakoś wybitnej różnicy nie odczułem wgniatającej w fotel ;)))) ... człowiek się starzeje i słuch siada chyba....

pytanko mam - z samej ciekawości... gdybyście mieli 3 sieciówki i jedna z tych sieciówek była lepsza (czyt. droższa) od dwóch pozostałych to gdzie byście ją podpięli:

a) między gniazdkiem a listwą sieciową?

b) między listwą a CD?

c) między listwą a wzmakiem?

Nie sądzę aby była jakaś róznica - ja chyba w ogóle głuchy jestem bo "nie czuję" dźwięku sieciówek. Pytam z samej ciekawości o Wasze opinie ;-))

ech ci szczęśliwcy... niektórzy mają słuch lepszy niż profesjonalne mikrofony... np. wychwytując różnice dźwięku między "CD z włączonym panelem informacyjnym" a "CD z wyłaczonym panelem" ;-))))... ja wczoraj odpiąłem swojego IC Siltecha (bo idzie na sprzedaż) i tymczasowo wpiąłem najtańszy, masowy IC.... ja pier... no gra jak grał ;-)) pewnie mam "superprzezroczysty" IC ;-))))

Mam listwę jak w temacie, jest podpięta u mnie pod KD.

W stereo w stosunku do kondycjonera gorzej ale do gniazdka w ścianie lepiej.

Mam informację,że AUDIONOVA w najbliższym czasie planuje "wypuszczenie"

kondycjonera sieciowego mam nadzieję,że w równie sensownej cenie jak

ich inne produkty.

kazdy ma prawo slyszec co chce, jesli ma kase i jest szczesliwy to smialo, ja takie elementy jak listwa/kabel sieciowy kupuje najwyzej dla jakiejs ogolnej satysfakcji + bezpieczenstwo sprzetu... wsioo ;-)

..kupiłem kiedyś fajnego wzmaka na początek w komplecie z cd...grało to na straych kolumnach i się fajnie słuchało...postanowiłem zmienić kolumny - i na tym powinno sie zakończyć - wtedy jeszcze zdążyłem powiększyć płytotekę kilkukrotnie...

to forum "zainspirowało" mnie do zwracania uwagi na rzeczy, które wcześniej mieściły się w ogólnym pojęciu " przyjemne granie" - pojęcie to rozrosło się i rozdrobniło wywołując u mnie chęć poszukiwania sprzętu gdzie wszyskto zagra tak jak chcę ( nieosiągalne w budżetówce) ...wpakowałem się w inny zestaw i znowu mi coś nie pasuje a dźwięk mimo,że dokładniejszy stał się na pewnych płytach nie do słuchania....skrajnym okresem było poszukwanie i odsłuchiwanie kilometrów kabli i sieciówek...od czasu gdy to się zaczęło kupiłem może z dwie,trzy płyty ..bo zbieram na nowy sprzęt ;/

jedno wiem - mam coś upatrzone - słuchałem - trafia mi w gust - mogę powiedzieć - fajnie się słucha wszysktiego co mam u siebie (muzyka) - mój obecny zestaw idzie wkrótce (no może nie tak wkrótce;) do rodziny - bo się podoba a ostrego rocka nikt tam nie słucha - ja nabywam nowy zestaw i więcej na forum nie zaglądam ..możę okazjonanie ale z zupełnie innym podejściem...zamierzam słuchać muzyki;) pozdr.

no cóż.. też czasami mam wrażenie, że coraz częściej słucham kabli i sprzętu niż samej muzyki.... ech - a kiedyś słuchałem na przenośnym magnetofonie (w podstawówce) - potem był Kasprzak, Diora i ile radości - kto by wtedy o jakichś kablach myślał... potem Technics... i też radocha... a potem kable, źródła, niuanse brzmienia... i brak czasu na rzetelne słuchanie ;-)))

dodam tylko, że po wielu przejściach "kablowych", które i tak nie pomogły i zmienie sprzęt w końcu , wpiąłem przejściowo starego profigolda za 60 zł jako ic...o ! bardziej miękko, mniej dokładnie - PRZYJEMNIEJ SIE SLUCHA - muzyka płynie a nie grają instrumenty osobno (szczególnie perkusja) bas wibruje przyjemnie a nie puka i stuka ;))

zmieniłem tylko głośnikowe bo miałem za jasne na xlo pro600 okazyjnie (poprostu wymieniłem kabel za kabel ) i..cóż - więcej na to czasu już nie chcę poświęcać - w sumie gdybym nie miał komu dac klocków to bym sie nie porywał na zmianę sprzętu przez najbliższe parę latek...

i jeszcze coś - w komplecie ze wzmakiem miałem dość cienki kabel sieciowy bez uziemienia bo wzmak go nie ma... dla fanu wpiąłem grubszy - solidniej wyglądający kabel od zasilacza do kompa chieftec ( leżał nieużywany) - minimalnie więcej basu - w efekcie góra już tak nie odstaje ..dziwne..i za darmo ;) pozdr.

radek862, 11 Wrz 2006, 13:22

o ! bardziej miękko, mniej dokładnie -

>PRZYJEMNIEJ SIE SLUCHA - muzyka płynie a nie grają instrumenty osobno (szczególnie perkusja) bas

>wibruje przyjemnie a nie puka i stuka ;))

Z braku laku włączyłem niedawno VdH 102 MK coś tam. I zaczęło grać jak piszesz. Tego na dłuższą metę nie da się słuchać. Jak mawia B&W - "Posłuchaj a zobaczysz".

no, ja "wypialem" z systemu szafe... wywalilem ja z pokoju, zmiany na plus odpowiadaja jej gabarytom :-)

A co do tematu to chetnie sobie poczytam o Powerstation, mialem kupic, ale na razie bedzie listwa bandridge...

nie chce nikogo urazić ..ale mam czasami takie wrażenie - to forum mogłoby posłużyć jako jedno ze źródeł dla pracy doktorskiej z psychiatrii - "audiofilizm - geneza,rozwój i (na szczęscie) samowyleczenie" ..ze dwa lata jestem na forum i to nie tak często jak niektórzy i widac jak ludziska przechodzą te fazy wracając do normalnego słuchania muzyki i dobrych rad dla nowo zarażonych ;))

powinni dołączać jakąś fajną płytkę cd z muzyką do każdego kabla i klocka - może niektórzy nie zapomnieliby o słuchaniu muzyki ;) ...

tak sobie żartuję - wiadomo,że fajnie mieć dobry sprzęt ..ale czy jest sens wywalać w to kasę gdy się tego nie słyszy - dla mnie jedyna prawidłowa droga to ślepe testy w sklepie bez info na temat ceny różnych kloców...

tak to kiedys słuchałem vincenta sv-233 na jamo d450 i po praru godzinach nie chciałem zmmieniać na nic innego ...a nie wiedziałem co gra i ile kosztuje...dlatego teraz o tym myślę a nie o np. creeku, który według rad czasopism i gości w sklepie jest bardziej uniwersalny i audiofilski ...pozdr.

ja zgodnie z radą właściciela firmy Audionova wpiąłem elektronikę w gniazdko w ścianie i jest najlepiej ;) dodam,że mieszkam w nowych blokach więc światło nie przygasa jak ktoś włączy czajnik...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.