Skocz do zawartości
IGNORED

podłączenia tunera cyfrowego do AVR

Procz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pewien problem. Po podłączeniu tunera cyfrowego do AVR poprzez kable cinch brak jest sygnału. Przy maksymalnym poziomie głośności jest słyszalny dzwięk lecz bardzo cicho. Próby podłączenia do innych wejsc na AVR nie dały rezultatu. Próba podłączenia poprzez coxial również nie pomogła. Tuner to jakiś NEW STAR z wyjsciami audio, wideo, euro x2 i coxial. AVR to denon 1705. Czy jest to wina oprogramowania tunera? Na tunerze nie da się w żaden sposób ustawić wyjśc audio. Proszę o porade.

Dzieki

przez coaxial idzie dvd...bez zarzutu

przez audio mam podłączony tv..co prawda idzie przez jeden kanał/głośnik(?) ale po założenia trójnika przy TV rozbija sygnał i jest dzwięk...mono bo mono ale jest.

Chcę dodać, że po podłączeniu tunera i ustawienia poziomu głosności na max to słuchać tą moc w głośnikach i subwooferze ( delikatny szum i bas w sub) do tego dochodzi cichy dzwięk z tunera. Generalnie odczuwa sie to w ten sposób jakby tuner był maksymalnie przyciszony.

czyli ten tuner połączony przez euro do tv daje i obraz i dźwięk a przez cinche do amplitunera nie i na 100% nie masz regulacji głośności w setupie tunera i na pilocie ?

• 2 miesiące później...

Mam podobny problem: kupiłem używany tuner cyfrowy Pioneer F-447 i po podłączeniu kablem chinch do wzmacniacza (HK 6500) myślałem, że jest uszkodzony, gdyż nie wydawał z siebie żadnego sygnału. Jednak gdy ustawiłem gałkę głośności wzmacniacza w pozycji maksymalnej, usłyszałem cichy dźwięk, w zasadzie prawidłowo odbieranych, stacji radiowych.

Wejście wzmacniacza i interkonekt na pewno są sprawne, czyżby to był jakiś stopień wzmocnienia wyjściowego tunera uszkodzony? Proszę o wskazówki. Jaki byłby koszt ewentualnej naprawy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.