Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX 1090 jako końcówka czy ...

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam yamahę AX 1090 i nie bardzo jestem z niej zadowolony ( po Coplandzie CSA8 to porażka ). Szczerze mówiąc to kupiłem ją tylko ze względu na cenę - 600 pln . Jak coś poprawić ? : dokupić dobry przedwzmacniacz , kupić cd z regulowanym wyjściem ( żródło na dziś to Yamaha drx-2 ) , przetwornik c/a zewn. , czy też dokonać tuningu wzmacniacza lub żródła . Gra to z kitem Akkusa 8545 i 9300 , kable : flatline gold i aq copperhead . A najgorsze to, to żeby starczyło z nauczycielskiej pensji .

miałem ten chłam w domu i jedynym wyjściem jest sprzedaż...to dziadostwo nijak nie potrafi zagrać:( szkoda kasy i nerwów...swoją sprzedałem za 1500zł byłem i tak smutny że tak tanio ale teraz to się cieszę że tyle ktoś dał:)))

Zalezy co kto lubi. W moim skromnym odczuciu sterowana przez CD AX 870 zagrala mniej plastycznie sucho i agresywnie. Ja akurat lubie brzmienie tej firmy. Nie rozumie smutku u ludzi ktorzy maja inne wzmaki a ubolewaja nad AX 1090. Wg mnie 600zl to byla okazja. Dwa dni temu kupilem sobie AX 1070 za 900zl porysowana i bez pilota. Jestem bardzo zadowolony. ( przeciez nikt mnie nie zmuszal ) Jesli chodzi o starsze Yamahy to mialem poczawszy od A 700 poprzez A1020 ( kupilem za 450zl i za tyle sprzedalem ) DSP A2070 DSP A1000 AX 870 M80 no i teraz AX 1070. Nalezy czegos posluchac a dopiero pozniej kupic. pozdrawiam

Pelnosprawna. Ja rozumie ze chcesz sprzedac swoja ale bez przesady. Moja kupil ktos z forum. Mial ja zastosowac jako koncowke do swojego ampli ( tak mi mowil ). Ja nie tyle sluchalem co mialem te wzmaki. Na Alle za 600zl bez problemu mozna kupic tez wspaniala (jak dla mnie ) Yamahe AX 930

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

AX 930 jest sporo gorsza od 1020. Sa rozne gusta. Nie chce sprzedac - juz sprzedalem. Dla siebie mam drugi egzemplarz. Kupil rowniez ktos z forum. Gdybys wiedzial ile 1020 ptrafi na glosnikach McGyvera... A AX 930 to zdaje sie model nizej od AX 1030. Mialem cdeka - CDX 1030. Swietny. Ale wzmaki juz nie byly tej klasy choc - moim zdaniem - lepsze od AX 1070 i 1090.

Nie spotkalem sie z AX 1030 ( google tez sie nie spotkalo ) ale moze byl taki. AX 1020 to tez kawal kloca. Fajna sprawa na koncowe albo na basik. Twoich glosnikow nie slyszalem ani Ty moich Atlasow a przewinelo sie przez nie sporo wzmacniaczy ze znaczkiem Yamaha. Chetnie bym wszedl w posiadanie MX 10000 za sam wyglad. Ale to juz rodzynek i drogi. Ciekawi mnie tez MX1. Moze kiedys....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No to witam w klubie - mialem cdeki i wzmaki Yamahy. Jedno zalozenie: topowe modele. Polecam CDX 1030 1050 i 1060. Nie polecam wspolczesnych plastikow za psie pieniadze. Ze wzmakow mialem m.innymi AX 870 1070 i 1090. Bardzo milo wspominam AX 900. Obecna Yamaszke mam przez przypadek. Moj poprzedni wzmak to Marantz PM 84. Podejrzewam ze roznice w naszych opiniach sa kwestia konfiguracji. A 1020 jest niezla i bezapelacyjnie zostaje. Zapytaj np norwidosa co mysli o AX 1090... Ma obecnie Denona PMA 1500 R - bardzo dobry wzmak - ale z podobnym brzmieniem rozstalem sie po sprzedazy Denona PMA 1560. Foxi85 doradzal mi A 1000 - wybralem A 1020 mimo ze on uwazal inaczej. Jestem zadowolony i to jest najwazniejsze. Pozdrawiam.

Kiedyś już wymienialiśmy opinie na temat A-1020 i A-1000 (może pamiętasz, zamieszczałem fotki środka…? :) , byłem w posiadaniu tych 2 modeli (A-1000 została do dzisiaj u mnie) różnica w konstrukcji i brzmieniu z moim odczuciu jest znaczna.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pamietam - poznalem A 1000 doceniam ja w calej rozciaglosci. Jednak A 1020 bardziej mi sie podobala. Podobala bo w tym momencie przypadek sprawil ze bede uzywal innego wzmaka. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.