Skocz do zawartości
IGNORED

Eryk S Concept KANKETSU

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Witam

Po Nuvo i Ketsu na stronie producenta widać zapowiedź nowego monitora - Kanketsu. Czy ktoś ma jakieś informacje (mile widziane wrażenia "nauszne") nt. ww konstrukcji?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/25886-eryk-s-concept-kanketsu/
  • 2 tygodnie później...

- wymiary: 31 x 27,5 x 13 cm ( wys. x gł. x szer.)

- waga: 6 kg

- pasmo: 80Hz - 22 kHz ( - 3dB)

- moc: 60/100 Watt

- impedancja: 4 ohm

- efektywność: 92 dB

- brak zwrotnicy - tryb "direct"

Powyższe od Pana Eryka

A ode mnie:

Przetworniki mają być znacznie lepsze niż w Ketsu - zestaw nie wymaga wysokotonówki.

Odsłuch Ketsu u mnie (Stelmach+Glon+Moonwalk): Genialna stereofonia, głośniki znikają niemal natyczmiast. Dobra szczegółowość pasma obsługiwanego przez szerokopasmowce. Wysokie (z dodatkowego wys.ton.) mnie nie powaliły. Powiedzmy, że poprawne. Sekcja basowa gra w bok - znikała przy słuchaniu cicho. Przy głośnym - OK; szybko i konturowo ale ilościowo czułem niedosyt.

Jeśli Kanketsu mają być lepsze ale bez niskotonowców to mogą być świetnymi monitorami .... bez basu. Zastosowanie niszowe albo do współpracy z subem.

• Redaktorzy

Patrząc na skuteczność zastanawiam się, czy przypadkiem nie ma tam jakiegoś fostexa, albo innego pełnopasmowca z wyższej półki.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 6 miesięcy później...

Popatrzcie gdzie i za ile sprzedaje się sprzęt z Polski:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1329-100003881 1170303829_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem jak sprzedają tego Kustagona skoro nie można go kupić. Pewien forumowicz od 3 lub 4 miesięcy próbuje dowiedzieć się czegoś nt. możliwości zakupu ich integry i nic. Podobo 'produkują' jakiś egzmplarz.

Ciekawe czy zauważyliście, że kolumny Ketsu, choć w nazwie nic się nie zmieniło, zmieniły się nie do poznania. W pierwszej wersji producent tak piał z zachwytu nad koncepcją połączenia szerokopasmowca (a raczej dwóch) z niskotonowymi, a teraz czary mary i mamy kolumnę trzydrożną. Ciekawe, jaki był powód tego posunięcia?

Wrzuciłem te ciekawostki z holenderskiej strony www aby pokazać że nie tylko ludzie emigruja do Anglii czy Irlandii "za chlebem"ale równiez polscy producenci audio próbuja sprzedawac swoje produkty na rynku europejskim z pominięciem naszego rodzimego bagienka

pp>>

to nie bagienko, tylko wielka "płytkość" polskiego rynku hi-fi, poprostu społeczeństwo jeszcze jest za biedne, a ci co mają szmal to wydają na to co widać: auta, domy i ewentualnie DVD spełnia wszystkie wymagania

pp, 4 Lis 2006, 23:07

>Wrzuciłem te ciekawostki z holenderskiej strony www aby pokazać że nie tylko ludzie emigruja do

>Anglii czy Irlandii "za chlebem"ale równiez polscy producenci audio próbuja sprzedawac swoje

>produkty na rynku europejskim z pominięciem naszego rodzimego bagienka

Faktem jest tez ze w Polsce chetnych raczej bylo by niewielu, ja sie nie dziwie, zobacz ze u nas chyba nawet sie za specjalnie nie oglasza i nie reklamuje...Produkt Nuvo znam, mialem u siebie na probe, gralo to pieknie, wykonanie pomijam bo to byla wersja demo, ale wiem ze moze byc w fortepianowym lakierze wiec jak dla mnie bajka...cena polska jednak byla duzo nizsza od tych ktore podales

Mag

->Mag

>Faktem jest tez ze w Polsce chetnych raczej bylo by niewielu, ja sie nie dziwie, zobacz ze u nas

>chyba nawet sie za specjalnie nie oglasza i nie reklamuje...Produkt Nuvo znam, mialem u siebie na

>probe, gralo to pieknie, wykonanie pomijam bo to byla wersja demo, ale wiem ze moze byc w

>fortepianowym lakierze wiec jak dla mnie bajka...cena polska jednak byla duzo nizsza od tych ktore

>podales

>

>Mag

Ciekawe ilu chętnych jest na te czy inne rodzime produkty audio za granicami Polski?

Swego czasu o Nuevo i innych projektach Eryk S było tutaj na forum dość głośno a teraz cisza jak "po śmieci organisty"

pozdrawiam

pp

• 11 miesięcy później...

Kolejna recenzja polskiego produktu w zagranicznej 'prasie' - Ketsu S...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.