Skocz do zawartości
IGNORED

Kto importuje z eBay.co.uk oraz eBay.de?

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Poszukuje kogos kto ściąga audio z angli,niemiec lub innych państw za posrednictwem eBay poniewarz chcem sobie kupic wzmacniacz na eBay i szukam ktogos kto zajmie się finalizacją tranzakcji...tzn:

Ja znajduje cos co mnie interesuje na eBay i przesyłam linka z aukcją "importerowi" a on wygrywa aukcje i ściąga sprzęt do polski...ja przyjeżdzam po niego osobiście i wypłacam kase: kwote z aukcji+koszta przesyłki+prowizje importera.

Czy jest ktos kto da rade to wykonac? Mysle ze nie będzie to jednorazowa usługa bo teraz zaczne robic zakupy na eBay'ach :)

Prosze o konkretne odpowiedzi konkretnych ludzi.

Dziękuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/25833-kto-importuje-z-ebaycouk-oraz-ebayde/

A ja Nora rozumiem, sam korzystałem z pośrednictwa, mogę polecić Ci pana Piotra, kontakt: [email protected] kiedyś polecono mi tego pana, teraz ja polecam :) pozdrawiam (tutaj raczej wchodzi w grę ebay.de)

he he chyba na glowe upadłes :)

Jest towar to jest kasa....nie dam komus pieniędzy w ciemno.

Są ludzie którzy sie tym zajmują...naprzykład "hifiaudio" z Krakowa ale z nim sie jakos ostatnio nie można dogadac wiec szukam kogos konkretnego bo na eBay.co.uk aukcja kończy sie za 5 dni.

Noru

masz cos z glowa?

sam sobie wygraj i kup,zorganizuj przelew,wysylke,z usa clo i vat,hehehe.

no i oczywiscie podejmuj ryzyko...........

i nie obrazaj ludzi.i nie szukaj frajera.

Sam jestes frajer :)

Nie z USA tylko a UK i nie ma rzadnego cla. Nikogo nie obrazam oprucz ciebie bo jestes debil i sam po mnie pojechałes. Nierozumiem takich kretynów jak ty bo wydaje mi sie ze wyraźnie napisałem ze prosze tylko o konkretne odpowiedzi na temat a ty tu wcinasz jakies swoje głuie uwagi kompletnie niepotrzebnie-nie interesuje cie to to spier.... a nie wypisuj jakis bredni i nie krytykuj ludzi pajacu.

Co do ryzyka i zachodu to przeciez wlasnie za to płace ta prowizje a nie zajme sie tym sam bo:

nie mam konta na eBay

nie mam konta walutowego w banku

za słabo znam angielski

...i własnie za to płace prowizje komus kto to za mnie zalatwi...i sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja i dlatego pytam kto sie podejmie a jezeli ty ni emasz z tym nic wspolnego to po co sie wcinasz kretynie :) ...co gnój juz w stodole przerzuciłes i ci sie nudzi ? Nie wpieprzaj sie tam gdzie cie nie prosza zwłaszcza jak masz wypisywac takie idiotyzmy i jeździc po kims.

Pozdrawiam tych pomocnych - dzięki wam.

No i czekam na kogos kto da rade :)

BRob --->

Może ty lubisz jak w odpowiedzi na twojego posta ktos po tobie jeździ ale ja tego nienawidze i dlatego zostało pajacowi pojechane...

A co do importerów to juz 3 sie do mnie odezwalo i wieczorkiem wybiore najlepsze warunki jakie oferuja i będe finalizowal tranzakcje. Dobrze że na tym forum siedza jeszcze powazni i pomocni ludzie a nie tylko nadente wiesniaki wymadrzajace sie, szpanujące i ubliżające :)

Nie rozumiem was po co interesujecie sie postami majac zamiar komuś nawrzucac albo go skrytykowac nie wnosza do niego nic na temat. Abo wam się nudzi albo jestescie tak pusci :)

Noru >

Nikt nie lubi jak się po nim jeździ. Ale jak sam do tego prowokujesz to się nie dziw. Jeżeli szukałeś pomocy w ściągnięciu sprzętu z zagranicy, to źle podchodzisz do sprawy(wyżej ktoś Ci podpowiedział jaka powinna być kolejność działań) . Jeżeli potrzebujesz USŁUGI to jest od tego dział ogłoszenia.

Pozdrawiam.

konto na ebay... zero problemu.

przelew - zero problemu, sa rozne opcje. wystarczy troche poszukac i spytac w 2 bankach.

angielski - hmm. popros jakiegos kolege.

zainteresowal mnei temat, poniewaz zakupy za granica nie stanowia az takiego problemuu w tej chwili i nie rozumiem z czego robisz wielkie halo nie do przebraniecia.

z UK zaplacisz duzo za przesylke, lepiej kupowac na kontynencie.

a w ciemno nikt ci nic nie kupi, trzeba byc frajerem, zeby kupic cos i potem ryzykowac, ze zmienisz zdanie, bo ci sie nie spodob rysa, ktorej nie bylo na zdjeciu ;)

Panowie, nie róbcie problemów, są rózne powody dla których czasem korzysta sie z pośredników. Prawdę mówiąc sam bym byl zainteresowany namiarami na takich ludzi (prosiłbym Noru o cynk jak już namierzysz kogoś solidnego, e-mail w info "o mnie"). Po pierwsze nie znam niemieckiego, po drugie nie zawsze można liczyć na kolegów, po trzecie nie zawsze mam czas się takimi rzeczami zajmować (prawde mówiąc częściej nie ma niż mam) a starzeję się ostatnio i coraz bardziej cenię sobie święty spokój, czasem wolę nieco przepłacić niż zawalać w tym celu inne sprawy, prosić kolegów, wysłuchiwac ich narzekań że oni również nie mają czasu i po co im w ogóle głowę zawracam. Takie jest życie panowie, teoretycznie każdy może sobie sam serwisować samochód remontować chałupę bo przecież co w tym trudnego żeby wymienić jakiś pasek klinowy czy przegub, albo przykleić tapety, tylko nie każdy ma czas lub nie każdemu chce się brudzić smarem albo fikać na drabinie i jakoś to nikogo nie dziwi że ludzie zlecają takie prace innym. Życie jest za krótkie zeby samemu robić wszystko...

Pozdrawiam

Bartek

noru niezłą antyreklamę sobie zrobiłeś

, sam sciągałem z ebaya dla siebie ( i transakcja przebiegła idealnie ) .Pewnie bym to mógł zrobić równierz dla kogoś, no ale po takich wpisach i kolejności działań ja podał noru to ......... przemilcze ten fakt. A i może jeszcze jedno -może pośrednik powinien być jeszcze odpowiedzialny za stan spowadzanego urządzenia ;)))) bravo

Noru jesdnak ma w pewnym sensie racje że polega na pośrednikach przy sprowadzaniu sprzetu z zagranicy poniewaz:

1.Jesli znajdzie posrednika ktory bezpośrednio odbierze towar od sprzedającego bedzie miał pewność ze jest to towar zgodny z opisem

2.Jesli towar odbiega od opisu,pośrednik dzwoni do np. pana Noru i go o tym informuje.

3.jesli towar nie jest zgodny z opisem kupujący nie ma obowiązku finalizować transakcji.

Pośrednicy tacy nie kosztuja mało,ale za to mamy pewność co do importowanego przedmiotu,sam w ten sposób kupiłem 2 przedmioty z ebaya i uniknąłem jednej tragicznej wpadki(która kosztowała by mnie 370 euro,a tak jestem stratny za usługe posrednika tylko 120zł.)Dlatego warto sie zastanowić nad usługa takiego jegomościa,zwłaszcza kiedy jest to osoba znająca sie na rzeczy ktorą kupujemy(jak było to w moim przypadku).

A Noru rzycze powodzenia i przykładowego opisania transakcji na tym forum ofkorz:)

• Redaktorzy

Po pierwsze, od tego jest to forum, aby koledzy pomagali sobie nawzajem w takich sprawach. Sam ze dwa razy to robiłem. Nie rozumiem o co chodzi z tą prowizją, nie ma tu żadnych prowizji, to jest pomoc koleżeńska. Chyba że chodzi o jakąś akcję komercyjną, ale wtedy fakt, że założyciel wątku chce ukryć swoje dane poprzez posługiwanie się pośrednikiem, zamiast samemu założyć sobie konto na ebay.pl, wygląda dziwnie.

Sens pośrednika jest też wtedy, gdy sprzedawca na e-bay.de nie dopuszcza możliwości wysyłki towaru poza np. Niemcy, co jest dość częste. Jeżeli ów pośrednik rezyduje w Niemczech, a potem ewentualnie dowiezie do nas - jest to jakieś rozwiązanie.

Dodam jeszcze, że takie sytucje jak opisał przedmówca zdarzają się dosyć często, zwłaszcza gdy w grę wchodzą klocki na prawdę warte uwagi. posiadanie konta na ebay.pl niewiele zmienia, a czasem barierą jest język, najgorsi są pod tym względem Francuzi, oni za żadne skarby nie chcą gadać w innym języku niż swój własny, Niemcy często również nie znają angielskiego.

Nie należy zapominac ze nie każdy ma czas na wycieczki za granice naszego"pieknego"kraju aby sprawdzic i zabrac sprzet.Najlepszym wyjściem bedzie wówczas pośrednik,który nie dość ze odbierze za nas wylicytowany przedmiot,to jeszcze sprawdzi czy nie ma on jakichkolwiek uchybień nie wymienionych w opisie aukcji.Jest to dla mnie najistotniejszy czynnik,który decyduje o powierzeniu finalizacji transakcji pośrednikowi;Niemcy dla przykładu nie robia zasadniczo przeszkód w tej materii,w odroznieniu od naszych rodaków.

noru przyznaj sie.. dzieciak ci sie do kompa dorwal i te posty zapodal co?

no ba jak to ty pisales to, o w morde, albo jestes mitomanem, albo masz autyzm, jak dzieciak to luz. tak 10-13 lat nie? zawsze utrapienie z nimi. ustaw przegladarke zeby nie zapamietywala loginu i hasla na stronie forum, bedziesz mial spokoj.

btw. czy ktos moderuje te forum? mozna prosic o usuwanie wylganych postow?

a teraz wyszlem i trzaslem dzwiami, bo ja chamstwa nie zniese i nie chcem na to paczyc.

wytłumaczcie mi - jak mozna zakupic coś na ebay, skoro sprzedawca nie preferuje innej płatnosci niz paypal ?

o ile sie orientuje, załozyc paypal mozna friko ok ale uaktywnic go mozna podajac tylko dane karty kredytowej - nie zwykłej płatniczej np inteligo i inne. Czyż nie jest tak ? jezeli nie to proszę mnie wyprowadzic z błedu

aby stac sie posiadaczem w/w karty kredytowej nalezy miec odpowiednie wpływy co miesiac i jest to dosc sporo - jak wiadomo przy zwykłej karcie nie ma takiego obowiazku - do tego dochodza koszty utrzymania itd

a wiec nie kazdego chyba stac na karte kredytowa w zwiazku z czym zakupy na ebay

i chyba to normalne, ze ktos szuka posrednika

pozdrawiam

-> floyd

Kolega ma PayPal, którego założył nie posiadając karty kredytowej. Po prostu w momencie zapłacenia za pomocą tej usługi, dana kwota zostaje odciągnięta z jego konta. Działa super i kolega bardzo sobie chwali.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

> maciek

niestety inteligo nie daje takiej mozliwosci - a tak w ogóle pko jest do bani ...

>nedji

to ja tez tak chcę :)

niestety przy aktywacji konta paypal natknałem sie tylko na mozliwosc wpisania danych na temat kart visa mastercard i cos tam jeszcze, natomiast nie było mowy o bezposrednim sciagnieciu z konta

jezeli wiesz jak to zrobic to byłbym wdzieczny za info

pozdrawiam

nedj,

>-> floyd

>Kolega ma PayPal, którego założył nie posiadając karty kredytowej.

zakladalem konto na paypal'u i rzeczywiscie zalozyc mozna bez karty. ale zeby aktywowac mozliwosc placenia karte musisz posiadac poniewaz z tejze karty paypal sciaga 1,99USD w celach testowych. rczej trudno mi sobie wyobrazic, ze paypal sciaga pieniadze z konta polskiego banku. no chyba ze jest kilka paypali

floyd.

polecam forum polskiego ebaya

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest tam walkowane (skorzystaj z wyszukiwarki) jak co i w jakim banku trzeba zrobic aby miec mozliwosc platnosci w sytemie paypal. inteligo tez bylo walkowane. sluchaj jak nie daja tam u ciebie nawet netkarty, bo rozumiem ze nie kazdy spelnia warunki zarobkowe by miec kredytowke, to spadaj z tego inteligo. polecam grupe bre (mbank, multibank) bo jakas karta jest konieczna (nie platnicza jak visaelektron) musi byc netkarta ktora imituje kredytowke. ladujesz sobie ja sam z poziomu konta dowolna kwota i heja.

w paypalu to jest tak, ze przy rejestracji karty kredytowej lub netkarty (no bo sorry ale mtransfer czy platnosci inteligo raczej nie dzialaja na wescie) musisz podac kod 3-cyfrowy cv2, dostaje sie razem z karta w osobnej kopercie i nie jest to pin. dalej paypal pobiera symboliczna kwote i tu zaczyna sie zabawa. paypal wysyla do ciebie przez twoje konto kod autoryzacji. jako ze zyjemy w polandowie nie licz ze na twoim koncie pojawi sie komunikat o otrzymaniu kodu. polak potrafi! wiec trzeba wykazac sie sprytem. trzeba pogrzebac w historii operacji lub w blokadach i znalesc ta operacje kiedy paypal podbral ta mala kwote (bedzie to 2 - 3 zl). w tytule operacji bedzie takie cos PAYPALXXXX gdzie zamiast XXXX beda cyfry. to walsnie ten kod.

dalej to proste. masz kod cv2 i kod od paypala, podajesz wszytko ladnie na stronie paypala, DOKLADNIE wypelniasz pola takie jak data waznosci karty itp. uzyskujesz status autoryzowany i .. paypalujesz :))

to tyle :)

ps. aha noru nie czytaj tego, to cie przerasta :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.