Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód kupić?

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ja od niedawna mam opla vectre b.polecam:).Ojciec ma Opla Omege C.polecam b wygodna,z silnikiem 3,2 v6 powinno byc dynamicznie:D.Maybach tez fajny....wszystko zalezy ile ojciec chce przeznaczyc na ten cel pieniedzy:D:D

no co wy chłopaki, opel dla Ojca Dyrektora?? bentley może, choć to się niedobrze kojarzy z chłopcami jołjoł z imperialistycznej zdegenerowanej telewizji hamerykańskiej.

ps. nie chcę się czepiać, ale jeżdżę "zafirĄ", "omegĄ", "hondĄ" albo "furmankĄ"

Ojcze widziałem ostatnio w ratach 100% prywatny samolot, kosztował chyba jedyne 2mln z groszami, naprawdę okazja jakich mało, kilka wygód, na krótką podróż w sam raz. Gdyby dawano chojniejsze datki mógłby Ojciec coś ciekawszego kupić... No cóż - życie księdza wymaga wielu wyrzeczeń :)

elfan

bardzo mi przykro,ale to Vectra jest bardziej awaryjnym modelem.

Fatalna jakość blach ( praktycznie wsie korodują po paru latach-ulubione miejsce to maska silnika),słabiutkie zawieszenie,przeciekające chłodnice (nawet już po 4 latach ),w wersjach dieslowskich awaryjne pompy wtryskowe ( regeneracja ok.5000pln,nowa w granicach 16000pln).

Auto jest fajne i przyjemnie się nim jezdzi, o ile trafisz na bardzo udany egzemplarz.

ja jestem tym szczesliwcem ze mam własnie ten udany egzemplarz:).I nie gadaj mi tu ze corsa i astra sa lepsze,bo to troche smieszne.W rodzinie jest corsa i astra i sa to duzo awaryjniejsze auta,ale nie dziwne,przeciez klasa nizsza:)

>elfan., 14 Kwi 2006, 17:59

>ja jestem tym szczesliwcem ze mam własnie ten udany egzemplarz:).I nie gadaj mi tu ze corsa i astra

>sa lepsze,bo to troche smieszne.W rodzinie jest corsa i astra i sa to duzo awaryjniejsze auta,ale

>nie dziwne,przeciez klasa nizsza:)

No niestety elfan nie jest to żadna reguła: niższa klasa wcale nie oznacza większej awaryjności. W przypadku opla jest zupełnie odwrotnie bo właśnie omega króluje pod tym względem. Vectra również nie jest mistrzem świata ale faktycznie miałem okazję zrobić tym modelem sporo kilometrów i trzeba przyznać że to dość sympatyczne auto, aczkolwiek moim skromnym zdaniem nijakie z resztą jak cała reszta opli ;) Każdy poprostu musi znaleść coś dla siebie :)

Pozdrawiam

hymm ciekawa sprawa.Ojciec ma Omege C,autko wyposarzeniem,komfortem,solidnoscia w niczym nie ustepuje Audi A6..a jest duzo tanszy.Nowa Omega to było jakies 100tys zł teraz znacznie mniej oczywiscie.Audi z tym wyposarzeniem to jakies 160tys.Na forach motoryzacyjnych słyszałem ze zawieszenie,wytrzymałsc Omegi w tej cenie nie ma konkurencji.Ojca omega ma przejechane około 170tys i auto jak igła,technicznie i wizualnie.I nie wciskajcie tu bajek ze corsa jest lepsza czy astra.Na 1 lepszym forum motoryzacyjnym by mocno taki tekst był wysmiany...Dodam ze kuzyn miał corse,i wiem co jest grane....

I ten Fiat bije np.Corse,Fabie pod wzgledem przyczepnosci i prowadzenia.Mimo ze pochyły w zakretach znaczne i wspomaganie elektryczne kiepskie ,bez czucia...Niestety :)))))

Grundig High Fidelity

Bije chyba jedynie FSO 1500 :))) Jeździłem Punto 2 HGT kumpla i to już się trzymało drogi choć ogólnie skrzynia i zawiecha do dupki, zwyczajne wersje Punto to strach się bać tak się wychylają :)))

Bije chyba jedynie FSO 1500 :))) Jeździłem Punto 2 HGT kumpla i to już się trzymało drogi choć ogólnie skrzynia i zawiecha do dupki, zwyczajne wersje Punto to strach się bać tak się wychylają :)))

Co do wychylania racja.Tylko zawsze jest na czterech kołach ,sprawdzone na zjazdach z mostu grota w Warszawie.

bezpieczny w sumie...

Grundig High Fidelity

W moim Punto 1 po 60 tys. km wymienione już chyba wszystko było :))) Fiaty w ogóle nie wytrzymują dynamicznej jazdy po naszych drogach...w ogóle...jak ktos spokojnie jeździ to może jest minimalnie lepiej, ale i tak w serwisach tłok :))

W sumie to i tak mam farta .Bo Fiaty nie grzesza jakoscia ale i reszta pojazdów innych marek zalega na parkingach w ASO...

na co dzien jezdze spokojnie.Ale testy tego zawieszenia to było praktycznie ekstremalne działanie .na pustej drodze .Noc...Nie wiedziałem do tamtej pory co to podsterownosc ...:))))Strach ....I panika...

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.