Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer M-Audio SUB 150 opinie

paww

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji na to, że niewiele można znaleźć w internecie na temat subwoofera M-Audio mam pytanie, czy ktoś taki subwoofer miał, ma lub gdzieś słuchał. Cena w jakiej można go nabyć wydaje się atrakcyjna (około 650 zł). Parametry także np. moc wzmacniacza 150W, pasmo od 20Hz (-10dB). Firma jest znana z produkcji sprzętu głównie profesjonalnego i jako taka wzbudza szacunek. Jednak niepokojące jest to, że ten sub występuje w ofercie tylko na rynku polskim. Pytanie dlaczego?

Mam wrażenie, że subwoofer ten jest wykonywany w jakiejś krajowej wytwórni i jest przedsięwzięciem dystrybutora i producenta dedykowanym tylko na krajowy rynek (o takich przedsięwzięciach już na tym forum wspominano). Jednak najważniejsza dla mnie jest opinia jak on gra, czy nie ma jakiś ewidentnych wad np. burczenia.

Bardzo proszę o konkretne opinie i z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/25787-subwoofer-m-audio-sub-150-opinie/

Na stronie profesjonalnego m-audio nic nie ma o jakis produktach na rynek konsumencki, a juz tym bardziej takich low-endowych jak radia kuchenne za 60 zlotych. Podejrzewam, wiec ze te chinskie m-audio to produkt analogiczny jak wtyki i kable nakamichi, ktorych prawdziwe nakamichi w zyciu nie produkowalo

Możesz brać spokojnie, nie patrz na opinie ludzi, którzy nie słuchali tego suba, tylko patrzą po opiniach i reklamówkach firm.

Mam zestaw HTS 601 M-Audio i gdyby nie to że przestano produkować w 310, to bym go wziął, niestety jak do tej pory ta 150'tka nie jest robiona w takim kolorze, jak cały zestaw i żonka powiedziała zdecydowane nie :) Bo musi też wyglądać, ale żeby nie było, to kupiłem sub taki, że co poniektórzy by parsknęli śmiechem, gorzej, że w ogóle go nie słyszeli i patrzą tylko na kraj produkcji, mój jest Made in Hong Kong (Fidek FSW-108) i dałem za niego niecałe 800 zł, a gra tak, że np Koda sw-1000 do pięt mu niedorasta.

Jak by cie zaiteresowało to szukaj takiego suba :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ten na zdjęciu w tym zestawie, moc 120W (realnej), 25cm głośnik, 18,5 kg wagi, przyprofilowany (brak efektu pudła).

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Mają w Gdańsku na Matarni otworzyć Electro World już na początku maja. Podobno mają mieć niskie ceny, może tam znajdę ciekawą ofertę subwooferów.

Mam pytanie do kolegów z W-wy, czy faktycznie jest tam tak tanio jak piszą w gazetach?

Mówi się o cenach niższych o 50 - 70%, czy to jest możliwe?

co prawda temat nie był o marketach ale przekażę moje wrażenia z odwiedzin kilku. Najgorszym jest ElectroWorld - jak są niskie ceny to tylko na wychodzące modele lub na takie, które ściągają z Europy bo tam zalegają na półkach (generalnie to nie znane nam firmy). Saturn - żadnych rewelacji, ceny jak na stronach internetowych dostawców czyli najwyższe, zdarzają się okazje, ale raczej mierne. Totalny brak nowości, marazm. MediaMarkt - chyba najlepszy z nich, ale i tak ceny standardowe. Jak coś jest tańsze to trzeba uważać czy nie z wystawy czyli zmaltretowane.

W domu mam z marketu dvd grundiga do pokoju syna (nic lepszego nie potrzebuje, i tak było już w serwisie bo przepalił się silniczek napędu od szuflady) i jeden kabel coaxial. Resztę kupowałem w zwykłych sklepach po przejrzeniu oferty kilku i zawsze w przyzwoitej cenie. Teraz będę też testował sklepy internetowe bo można spotkać sprzęt taniej niż nawet na allegro - patrz przykład plazmy panasonica 42PV60.

Tak więc w bajki ceny 50-70% taniej.

pozdro,

gregowal

subwoofer jest o.k.Moc którą deklarują to przesada oznacza prawdopodobnie wartośc muzyczną.Jeśli masz pomieszczenie do 25m2 to jest sub dla ciebie.Efektu pudła i burczenia nie ma.Cena też do przyjęcia.Naprawdę polecam!

• 4 lata później...

Kupiłem niedawno sub-12 firmy M audio i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Wybierałem pomiędzy Jamo 200w, ale wybór padł na M-audio - dlatego,że gra lepiej, bas jest głębszy i mocniejszy. W cenie 699pln lepszego suba nie znalazłem. Testowałem i brałem pod uwagę subwoofery firm Yamaha, Magnat, Jamo i Koda w cenie do 900 pln. Zdecydowanie polecam sub-12 M AUDIO ze względu na moc, jakość basu i cenę. Poniżej podaję link do porównywarki z tym modelem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To już lepiej Koda SW-1000 za 500-700 zł.

SW-1000 ma ponoć problemu z szumami jak nie gra i dudnieniem, kupiłem SW-100B za 400zł z przesyłką i nie mam z nim najmniejszych problemów. Minirecka w dziale stereo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.