Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta do ustawienia offsetu w EAC

matman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z ustawieniami offsetu zapisu i odczytu napędu w programie do kopiowania płyt EAC.

Potrzebna jest do tego płyta referencyjna, ale nie wiem gdzie mógłbym ją niedrogo kupić. Próbowałem poszukać na allegro ale nic nie znalazłem. Prosiłbym o jakieś namiary lub linki do sprzedawcy takich płyt. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, matman

https://www.audiostereo.pl/topic/25697-p%C5%82yta-do-ustawienia-offsetu-w-eac/

U mnie jest "EAC-opcje napędu" ale nie ma zakładki "nagrywarka"

Mam wersję EAC V0.95 beta4

Poza tym w opisie konfiguracji na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) piszą:

"Najpierw zaznajomić się z listą płyt referencyjnych. Jeśli którąś z tych płyt mamy w swoich zbiorach - możemy przystąpić do dalszej pracy. Jeśli nie - to niestety, kopie nie będą idealne - nic na to nie poradzimy. Nie trzeba chyba dodawać, że mowa tu o oryginalnych płytach, a do tego bardzo ważne jest, aby kod identyfikacyjny (czyli numer tłoczenia) był taki sam. Znajdziemy go po nagranej stronie na wewnętrznym pierścieniu."

A więc tylko oryginalna płyta musi być?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na przyszłość:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

pedro311

Ukryta Zawartość

matman:

>Mam problem z ustawieniami offsetu zapisu i odczytu napędu w programie do kopiowania płyt EAC.

>Potrzebna jest do tego płyta referencyjna, ale nie wiem gdzie mógłbym ją niedrogo kupić.

Z ciekawości: po co? Czy dodatkowe np. 0,1 sekundy ciszy na początku płyty dyskwalifikuje tak nagraną kopię?

;)

mciej:

>Dla świętego spokoju i pewności że kopia jest rzeczywiście identyczna z oryginałem :)

Wciąż nie jest to warte zachodu. Pozwolę sobie także zauważyć, że "kopia identyczna z oryginałem" powinna mieć także odpowiedni nadruk, kody wokół otworu, takoż tłoczona być powinna, a nie wypalana ;)

Przecież oryginalna płyta jest na półce, a ta kopiowana to tylko backup ;)

Uważam że jest właśnie warte zachodu. Sam robie tak samo i mimo że napewno żadnych różnic nie usłyszę, chcę mieć pewność że kopia będzie brzmieć identycznie - zwłaszcza że niektóre płyty mimo kopiowania zgodnie z wszelkimi zasadami nie chcą brzmieć jak trzeba - a przecież wszystko się na drodze cyfrowej odbywa...z takich samych przyczyn do robienia kopii używam formatu ape, mimo ze nie jestem w stanie usłyszeć różnicy między nim a mpcq10. Ale jak bedę wiedział że słuchane próbki nie są w .ape tylko w formacie stratnym - to mnie będzie gnębić :) Nazwijmy to świadomym placebo :))

>Dla świętego spokoju i pewności że kopia jest rzeczywiście identyczna z oryginałem :)<

He he..Do jakiegoś czasu też byłem przekonany że kopiowanie na EACu daje kopie identyczne z oryginałem.Niestety.Po ostanich modyfikacjach mojego szprzętu słychać że różnice jednak są .Nie są to wielkie różnice ale jednak...

... i nie chcę się z nikim kłocić ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.