Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie zamówić głośnik do Paradigm 3v3 ?

Jeremiasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Niestety niefortunny wypadek miał miejsce u mnie w domu i został uszkodzony (poważnie) jeden głosnik z Paradigm Monitor 3 v.3.

Gdzież mógłbym zamówic taki głośnik i ile mniej wiecej taki głośnik kosztuje ?

Może mogę kupic takowy u któregoś z forumowiczów ? :)

Dla ciekawskich zalaczam zdjecie . Można do czegoś jeszcze wykorzystać toto ? ;)

==> Jeremiasz

Kolumna spadla z podstawki ?? Jesli tak to miales strasznego pecha, ze glosnik sie tak rozwalil. Mi kiedys monitory z podstawka ''zeszly'' po schodach i nic si enie stalo :)

Musisz zmienic swoje ''o mnie'' Paradigm 3v3 na 1/2 Paradigm 3v3 :)

niestety Paradigm stosuje swoje własne głośniki... po prostu sami je produkują... wydaje mi się że jedyna droga to kontakt z Polpakiem... jako dystrybutor może maja jakieś głośniki "luzem"....???

proponuje zrobienie galerii zdjęć "ku przestrodze audiophila "

No i dla tych co lubia horrory ;)))

może uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz jak się to stało.

Proponuje napisz opowiadanie pt. " zranione serce głośnika" ;))

a tak na powaznie to współczuje, zgroza buuuu.

O ja pierniczę... zdzierstwo.

To już lepiej sprowadzić Vifę D25AG-05 z Audiocomponents, a za resztę kasy zrobić nowe zwrotnice na porządnych komponentach. Robiłem, całkowita metamorfoza kolumn.

Zyzio, sam wiesz że serii Studio się nie czepiam (chyba że przez pomyłkę). Seria Monitor jednak jest znacznie gorsza, a tweetery w tej serii obiektywnie kiepskie. Już sama wymiana tego na porządną Vifę, nawet bez korekty zwrotnicy przynosi poprawę.

W Monitor 3v3 polecam też eksperyment polegający na całkowitym zatkaniu otworów bassreflex ciasno zwinietą gąbką lub watoliną. Zobaczycie że bas ulegnie znacznej poprawie pod względem jakości jego kontroli, przy czym ilościowo niewiele go ubędzie.

==> McGyver/grafton

Jako ''konstruktor'' kolumn wiesz, ze nie mozna skasowac klienta za glosnik do naprawy po kosztach zakupu. Jak by to wygladalo, ze w skrzynkach za np 2 kzl siedza drivery po 100 pln.

Harvi, nie obchodzi mnie jak działają serwisy i ile kasują. Jak ja komuś coś naprawiam, to liczę sobie, i owszem, za robociznę, ale za części liczę z grubsza po kosztach. Tweeter do Paradigmów gdtyby był sprzedawany na rynku hobbystycznym nie miałby szans na sprzedaż nawet gdyby kosztował 10 euro za sztukę. Co innego woofery, te są całkiem dobre, tylko niezbyt dobrze aplikowane. Woofery sprzedawane luzem mogłyby kosztować i 50 euro sztuka, i nie uznałbym tego za przesadzoną cenę.

Ponadto właśnie dlatego ze nie mozna ich dostać luzem rodzą się takiepraktyki monopolistyczne dystrybutora, który sprzedaje mierne tweetery w cenie scan-speaków.

''Już sama wymiana tego na porządną Vifę, nawet bez korekty zwrotnicy przynosi poprawę.''

==> McGyver/Grafton

Jako ''konstruktorzy'' koloumn powinniscie wiedizec, ze wazniejsze jest dobre zestrojenie niz drogie/drozsze drivery

Pod warunkiem że sam głośnik nie woła o pomstę do (...) swoją nędzną jakością.

Jeżeli założymy że same przetworniki są akceptowalnej jakosci, to jest tak jak piszesz. W przeciwnym wypadku zadna cudowna aplikacja nic nie da, jezeli sam głośnik gra źle.

Wychodzę na pocztę, kontynuacja polemiki za godzinkę.

==> McGyver/Grafton

''zadna cudowna aplikacja nic nie da, jezeli sam głośnik gra źle.'' no tak, Ty na tym przeciez zerujesz!!! Slyszlalem zle zaplikowana vife tc, slyszalem srendio zaaplikowana (phoebe), slyszalem dobrze zaplikowana (audio pro blue diamond). Slyszlaem tez zle zaplikowane glosniki w cenie w/w kolumn, nie wymienie przez grzecznosc. Jestescie gotowi wyslac cos ze swojej produkcji (ew. mega modyfikacji) do 3miasta na odsluch??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.