Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowed do 4500

D-O-C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

planuje zakup kina domowego za okolo 4.500 zl.

sprzedawca proponuje mi:

marantz :

dvd - dv 4360

ampli - sr 4600

glosniki - jbl balboa

za 4500

moze cos innego ?

myslalem opcjonalnie o h/k 130 i JBl balboa za podobną cene.

- kolega mi poleca bo zakupil jakis czas temu.

nie wiem jak ma sie stosunek wartosci do mocy itp .

https://www.audiostereo.pl/topic/25638-kino-domowed-do-4500/

bardzo dobry wybór . SR 4600 jest bardzo dobrym amplitunerem do kina domowego i z bardzo przyjemnym brzmieniem w stereo , ciepła srednica . wzmacniacz jest bardzo dynamiczny .

Jest taki fajny zestaw z DV 6600 i eltax summit za 3,5 tysia.

w tej cenie zdecydowanie polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

aha, można mieć nawet troche taniej (w razie czego dam namiary)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

wyższe modele Onkyo maja bardzo dobre recenzje, ja mialem do niedawna podobn zestaw, tzn. amplitunera tego samego, tylko kolumny 3080, a nie 5000 jak są w tym zestawie co dalem linka.

wymienilem to na H/K ale 235 + jbl serii e (na frontach e80) i jestem zadowolony, ale zaplacilem prawie 7kzl

dokladając 1000zl do tych 4500 mialbys jako amplituner onkyo 603 i dvd 503, taką dokladke polecam jeszce bardziej.

oczywiście GH to nie JBL ale te 5000 to prawdziwe monstrum, a basu dają tyle co nie jeden sub:) zobacz zreszta jakie tam są niskotonowce.

pozdrawiam.

Ja polecam zestaw

Ukryta Zawartość

ponadto wysokiej klasy amplitunery:

Onkyo TX-SR 703E, Pioneer VSX-AX2AV-S

Ukryta Zawartość

na pytanie jak sie ma H/K do Marantza ciężko odpowiedzieć jeżeli nie wiadomo za wiele o osobistych preferencjach.

kilka rzeczy pewnych i sprawdzonych: H/K to duża dynamika i bas, niewątpliwie do kina jest to przydatne, kolumny jbl tylko to uwypuklają.

Marantz to bez wątpienia firma uznana i kiszki nie stworzyla, ale tego zestawu nie sluchalem.

z mojego punktu widzenia jeżeli do kina to H/K.

ps. ale nat tym Onkyo pomysl też:)

jak kino to podstawa? to bierz Yamahe i najlepiej z kolumnami Dali z serii Blue lub Icon, lepiej wymiatają niż JBL, słuchałem zestawu H/K i JBL z serii E (w stereo) i bas to marny był w porównaniu z Yamahą + Dali Blue 6006. No ale preferencje każdy może mieć inne, tak że bez odsłuchów... raczej bym nie brał w ciemno. A polegając jedynie na wpisach z forum, można tylko bardziej namieszać niż pomóc w wyborze. Tak czy inaczej kolumny to podstawa i to od nich zależy jak będzie brzmiał system.

pzdr

123... test

a ja miałem kupić Dali 6006 i wybrałem JBL E100 a jak komuś w nich będzie bas słabo wymiatał to się albo nie zna albo ma za słaby wzmacniacz:) U mnie na Denonku 2106 pułki podskakują w około 30m2:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.