Skocz do zawartości
IGNORED

Koncert - Metallica z 1997r

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Witam

Dzisiaj w Antyradiu w godz. 22:00 - 24:00 będzie konert Metallicy z 09-10/05/1997 z Fort Worth.

Antyradio dostępne jest oprócz Wawy (94FM) i Katowic (106.4FM) również w necie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i na platformie Cyfry+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/25605-koncert-metallica-z-1997r/

Jesli mnie pamiec nie myli w ramach tej trasy metallica grala w katowickim spodku. To byly czasy, ze jeszcze mi sie chcialo jechac na koncert wiecej niz 15 km i bylem w stanie wydac ostatnia kase na koncert. No i pojechalem tam. Jeden z najlepszych koncertow na jakich bylem. fantastyczna atmosfera, zespol w bardzo dobrej formie, super naglosnienie, bliskosc muzykow. Jednak dosc kameralna atmosfera konertu zrobila swoje. Kilka lat potem bylem na warszawskiej gwardii i koncert byl delikatnie mowiac do dupy. Obiektywnie nie byl pewnie i najgorszy, ale caly czas porownywalem z tym katowickim i byl zdcecydowanie gorszy. Katowickie wspomnienia zdecydowanie lepsze, mimo, ze kolejne 2 tygodnie przelezalem w lozku z grypa ( pkp mysalalo, ze sluchacze metalliki = kibole, ze wszystko zniszcza, ze dzicz i swolocz i nas skurwiele jak bydlo zamkneli w wagonach i kazali siedziec na podlodze, wagon oczywiscie nie byl ogrzewany). Byl ktos ?

Ten koncert został wydany na vhs i dvd (trasa Cunning Stunts) ? O ile się nie myle to ten właśnie był w Fort Worth. Ładne widowisko.

Co do koncertu, to wcale ci się nie dziwię, że Metallica w Spodku Ci się podobała. Raz, że to Metallica, dwa, że Spodek ma niesamowitą atmosferę i nawet koncerty Majki Jeżowskiej były tam super:) To samo dotyczy meczy siatkówki. Bajeczne przeżycie.

Jest wizytówką Katowic, ale uważajcie goście z innych rejonów Polski. Władze nie robią nic żeby go reanimować, więc niebawem może podzielić los słynnej hali Targów katowickich. No może przesadzam, ale wyglada naprawdę nieciekawie. Co za wstyd!

Byłem na koncercie w Spodku, który wówczas obok Mega Klubu był mi bardzo bliski. Miałem bilet na sektor, a chciałem się dostać na płytę ... ale na skok się nie zdecydowałem, więc stałem między sektorami.

Dobrze ulokowana scena, która nie stwarzała bariery między zespołem a publicznością, radość z grania i energia epatującą z zespołu jak i fanów. Udany koncert. Jedynie ten płonący techniczny był niepotrzebny.

No jasne, że byłem. Koncert był naprawdę świetny.

A po koncercie żałośc mnie brała jak techniczny Urlicha rzucał sobie blachami o których nasz perkusista marzył:)

Motyw z wystawienie "piców" pod koniec koncertu też był niezły - tylko brzmienie się nawet nie zmieniło (albo już nie pamiętam dokładnie):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.