Skocz do zawartości
IGNORED

Mikrowieża - prośba o pomoc w wyborze!

Beata-N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kolezanka z pracy poprosila mnie o pomoc w wyborze mikrowiezy. Osobiscie odradzalam jej mikro-badziewiejstwo ale wzgledy praktyczne /maly pokoj/ wziely gore nad argumentami.

Wymagania wzgledem sprzetu, to: male wymiary /wskazany brak odtwarzacza kaset magnetofonowych/, dobre radio /najlepiej z wejciem na antene zewnetrzna/ zadnych migocen /prosta forma/, ladny design, pilot oraz mile wskazne takie udogodnienia jak: zegar sleep timer. Byloby super gdyby producent wykazywal sie niezawodnoscia i dobrymi warunkami gwarancji.

Jako laik w temacie mikrowiez licze na pomoc kolezanek i kolegow z Forum.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc i serdecznie pozdrawiam.

Beata

Cypis,

masz racje to dobry sprzet i zbiera pochlebne opinie :) dziekuje za sugestie. Czy sa mozne tansze alternatywy? Nie mam dobrego zdania o sprzecie Philips (audio), czy ktos ma jednak jakies doswiadczenia z modelem Philips MCM240 (odsluch, jakosc, usterkowosc).

Pozdrawiam

Beata

PianoCraft E400 - jeśli nie zależy Ci/koleżance na DVD, a sprzęt będzie służył jedynie do słuchania muzyki, radia itp.

PianoCraft E600 MkII - dodatkowo można odtwarzać DVD, DivX,...

Różnica w cenie jest niewielka. Warto kupić na Allegro - dużo taniej niż w salonach audio.

No kompletnie nie zgadzam się z twierdzeniem, że wieże Philips są usterkowe. Miałem M37 - nic się nie działo, kolega ma model sprzed 11(!) lat, wciąż wszystko chodzi, żadnej wymiany lasera, znajomi mają MZ-7 i gra już 6 lat naprawdę nieźle, zero usterek.

>Nic, co ma logo Philips i nic, co ma logo Samsung. Jeżeli za małe pieniądze, to Sony.

Panasoniki seria SC-PM tez nie sa zle. Kupilem pare lat temu 2 szt (pm15 i pm20 albo 21) dla rodziny i obie maja sie dobrze. Dzwiek tez za cene ile kosztowaly zly nie jest.

Ciekawostka sa glosniki w biamplifikacji! (tzn. kolumna ma maly glosnik szerokopasmowy i wiekszy woofer, zasilane sa z 2 roznych koncowek). Przynajmniej tak bylo w tych modelach ktore mam.

Simonello, nie musisz się zgadzać.

Wystarczy zajrzeć do serwisu, autoryzowanego bądź innego i zobaczyć ile sprzętu Philipsa czeka w KOLEJCE na naprawę! Lasery, procesory, do wyboru, do koloru, do wymiany. Mówisz o sprzęcie sprzed 11 lat. Inna epoka, inna jakość.

Właśnie dziecku kupiłem PHILIPSA MCD708. Pomimo, że w sklepie grało jakoś cicho, to w malutkim pokoju dziecka sprawdza się idealnie. Ma bardzo ostrą górę ale jest przy tym detaliczny. Ale to nie jest najważniejsze w tym sprzęcie. Chodzi o to, że jak dla mnie to wygląda najlepiej ze wszystkich zestawów mikro i ma DVD.

E 700 jest tańsza i ja bym zaryzykował kupno chociaż nigdy jej nie słyszałem.

A odnośnie Panasonica i jego bi-amp to kupiłem mamie wieże SC-PM91D (niestety przez internet bez wcześniejszego odsłuchu ) i gra koszmarnie tnie wysokimi po uszach aż boli ...

E700 lepiej omijać szerokim łukiem... Co prawda jest tańsza o ok. 300 zł, ale ma mniejsze głośniki (woofer 11 cm). Ponadto cały system jest zintegrowany w jednym klocku, który jest znacznie lżejszy niż E600 (ma prawie 2x mniejszą moc) oraz ogólnie gorsze parametry sekcji wzmacniacza. Osobiście wolałbym dołożyć te 300 zł i nabyć E600 MK2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.