Skocz do zawartości
IGNORED

LOEWE CZY PANASONIC DO 3500 TYS.

NORDYK

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam telewizora 32 cale crt, poniewaz ofert jest bez liku postanowiłem dać taki temat na który jak sądze pomożecie mi w wyborze.

Kilka pomocniczych zdań:

1. do filmów z dvd

2. w grę wchodzą te dwie firmy.

3. cena może byc wyzsza niz ta którą podałem.

4. w domu będę miał kablówkę.

Z góry serdecznie dziękuję, wasze odpowiedzi na pewno ułatwią mi i zawężą wybór.

Pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/25506-loewe-czy-panasonic-do-3500-tys/

Obojętnie byle wysoki model. Mnie np podoba się ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam

Weź pod uwagę jeszcze JVC P40 ( na forum są osoby które użytkują ten sprzęt). Ja kupiłem Loewe bo tylko z tym TV mogłem względnie dobrze zapoznać się przed zakupem. Podaje garść informacji na temat TV który użytkuję. Nemos jest świetnie wykonany - super materiały (plastiki nie trzeszczą po schłodzeniu TV (miałem to w Sony), możliwość zabudowy tyłu odbiornika (kable chowa się w rękaw który jest w wyposażeniu), funkcjonalna obrotowa podstawa (szerokość półek mogła by być większa - klocki Onkyo wchodzą na "wcisk"). Dźwięk baz zarzutu (wbudowany sub), obudowa nie "brzęczy" nawet przy niskich na maxa. Obraz - geometria super ale w moim TV odcień szarości musiałem "dopracować" z menu serwisowego. Obraz bardziej wyostrzony i intensywny niż pastelowy i mięki (znowu porównuje z Sony), funkcja Panorama dopasowuje obraz 4/3 do 14/9 - to fajnie działa, świetnie działająca telegazeta, przejrzyste menu. A teraz kamyczki do ogródka - na stronie Loewe przeczytasz że Nemos ma 3xSCART (rgb, rgb z komponentem, i bez rgb) - niestety nie ma gniazda rgb z komponentem, TV ma tylko 2xSCART (rgb i bez rgb). Obniżka cen Loewe wynika między innymi z obcięcia wyposażenia. W TV CRT różnica między Componentem a rgb jest jednak dosyć subtelna (to opinia z tego forum) więc nie jest to jakiś wielki problem, ale... Kineskop LG Philips W76ERF, produkcja Made in Czechrepublik (na forum elektrody panoramiczne kineskopy LG Philips mają złą opinię - chociaż sprzedawca z Loewe zapewniał że te do ich TV są produkowane na specjalne zamówienie, hmm...). Nie widziałem JVC P40 (kineskop Toshiba!) na żywo więc nie mogłem porównać z Nemosem ale gdyby miał taką możliwość to kto wie co bym wybrał. Nemos to świetny telewizor ale jego cena jest o co najmniej 1000 zł za wysoka. No to masz moją (subiektywną) opinię na temat Loewe.

Pozdrawiam i życzę udanego wyboru

Naciskasz przycisk "M" na bocznym panelu TV, kursorem na pilocie wybierasz zakładkę "Service" i szybko naciskasz przycisk "Menu" na pilocie. Kursorem wybierasz zakładkę "Cutoff" w rozwiniętym menu serwisowym. Do regulacji masz tam dwa kolory "Red" i "Green" - zmniejszasz dominujący kursorem i zatwierdzasz przyciskiem "OK" na pilocie. U mnie w ciemnych scenach lekko dominowała zieleń, więc w moim przypadku zmniejszyłem "G" o dwa punkty i teraz jest OK. Uważaj!!! Mieszanie w niektórych opcjach potrafi tak załatwić TV że trzeba będzie załadować nowy wsad pamięci a to zrobi Ci tylko serwis. Sugeruje przed jakimikolwiek zmianami odpisać fabryczne ustawienia. Powodzenia

Hmm witam .... na poniedziałek mam dostawę do domku z DSV Loewe Nemosa 32 DR+ :) , wybierałem między Panasonem TX32PX30 (z Oleśnicy) a właśnie Loewe no i wybór padł na Nemosa! Zasięgałem porad w serwisie Loewe w Poznaniu (znajomy:)) i okazało się że od kiedy jest serwisem autoryzowanym to nie zdażyła się ani jedna reklamacja na w/w firmę.Coś w tym jest że kineskop produkowany przez Philipsa jest jednak inny!!!A i tak jest oznaczony jako Real Flat HD.Z zaleceń serwisu w Niemczech dostali tylko okólnik o parti wadliwych transformatorów od wys. napięcia ale nie jest to problem bo dotyczy produkcji z lat 2002-2003 a i tak koszt naprawy nie jest duży (około 80 złociszy).Wybrałem ten model bo jako jedyny był czarny (antracyt) no i cena ;).

Podzielę się uwagami po odpaleniu.Pozdrawiam.

Stalem przed tym samym wyborem ok rok temu. Wybieralem miedzy Nomos'em a Panasonic'iem... Końcowy wybór padł na Pana model TX32PD50, ze względu na bardziej żywe kolory w panasonic'u ( to kwestia osobistych preferencji - co kto lubi), oraz leprzy kineskop. Nemos używa starszego kineskopu Philipsa bez Pixel Plus. Nowsze kineskopy Phillipsa Loewe stosowalo bodajże w drozszej Acondzie. Panasonic stosuje podobny system do PP - Accuity. Natomiast w Nemos'ie podobal mi sie jedo design oraz mozliwosc rozbudowy o dodatkowe karty TV, lub VGA, ale i tak bym pewnie tego nie rozbudowywal.... Pilot do Panasonica wydawal sie bardziej poreczny... Ostatecznie wybralem Pana, ale to był ciężki wybór...

No tak być może już nikomu nie można wierzyć.........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

Ukryta Zawartość

Posiadasz złe info Nemos ma ten sam kinol który ma Aconda czyli Real Flat HD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do zakupu przygotowałem się w 100% ;-)

Ukryta Zawartość

No więc...posiadałem Sony KV-32LS-65 i uważałem że jest to już coś....do dzisiaj odebrałem Nemosa32DR+ i muszę przyznać że już wiem za co w 08.2004 dostał nagrodę Best Buy!!!A więc :

obraz-w skali porównawczej ze Sony co najmniej 5 pkt.+ (obraz mniej świecący i dużo bardziej szczegółowy)

menu-....co tu dużo pisać Sony w porównaniu nie miało menu :-(

dżwięk-.....co najmniej 2-klasy wyprzedza Sony (sub + głośniki robią takie wrażenie....)

funkcje użytkowe- HDD działa i to działa tak że mam na sprzedaż Panasonicka NV-800 ;-)

....no i wyłączanie....taki bajer to widziałem tylko w B&O (tyle że tam była kotarka a w Loewe elektronika)

Podsumowując uważam że w tej chwili i za tą kasę (porównywalną z egzotycznymi LCD-ekami ze wszystkimi ich przywarami) ten CRT jest wart każdej zetki wrzuconej na konto sprzedawcy!!!

A za kilka wiosen pozostanie tylko wspomnienie i żal po uczciwych TV z typowym kineskopem.....a szkoda.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.