Skocz do zawartości
IGNORED

higway to hell...za głośno??(Rotel)

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,zestaw:

Rotel:ra02,rcd02,B&W 602 5 s,int.Wyrewizard Enchentress,głośn.Dreamcaster (szybki,ostry kabel)

Z reguły słucham rocka,metalu i muzyki typu satriani na godzinie 9 wzmaka i wszystko jest ok.

Tata polubił ac/dc i zapuścił na godz.10-11 wzmaka aż przy wskazanym kawałku zaczęły poharkiwać głośniki...może nie do końca ale w większej części zgadzam się z opinią soso na temat tego sprzętu..mi takie granie przy mojej muzyce póki co odpowiada...ale jak mówi mój doświadczony kolega wyrosnę z tego..

wracając do tematu ac/dc zagrał dość zjadliwie i zastanawiam się czy ten harkot może zaszkodzić trwale głośnikom tej klasy (brzmienie to kwestia gustu,mam na myśli jakość wykonania-b&W to chyba dobra firma)? zapowiada mi sie parę imprez,stąd mój lekki niepokój w związku z głośniejszym ostrym graniem..pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/25455-higway-to-hellza-g%C5%82o%C5%9Bnorotel/

...rozumiem,że to jakaś ironia;) ..nie mam 20 letniego audiofilskiego doświadczenia,starałem się dobrać sprzęt,na któreym najlepiej mi się słuchało ulubionych kawałków i tyle...te bmw to chodzi o b&w ? ;)

kupiłem je ze sklepu więc pewnie były słuchane...i to nie wiem jak..przy testach na różnych wzmakach)możliwe,że ktoś rozkręcił za mocno jakiś słaby wzmacniacz)..

nie wiem czy są wygrzane - jak mogę to słucham parę godzin dziennie ale od dwóch czy trzech miesięcy niestety rzadko mi się zdarza mieć na to tyle czasu,a ciche tło muzyczne(nie angażujące) chyba głośników nie wygrzeje...

zestaw mam od września..

...mnie też nachodziły podobne myśli..doszedłem do wniosku,że są to ostatnie głośniki kupione nie prosto z fabryki...wygląda na to,że najlepiej posłuchac w sklepie pokazówki ale zamówić zupełnie nowe..

czyli rozumiem,że te harczenie to kwestia uszkodzonego zawieszenia? czy można cos z tym zrobić?

> "Tata polubił ac/dc i zapuścił na godz.10-11..."

A sprawdziłeś czy Tata czasem nie rozkręcił regulację tonów?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z mojego doswiadczenia - rotel 02 i glosnosc na godzinie 10.00 to granica braku znieksztalcen. Kolo 11.00 to juz na pewno zaczyna sie lekko chrzanic gora pasma a dol oczywiscie takze nizle dostaje. Inna sprawa, ze mam glosniki 8 ohmowe co powinno wzmacniaczowi lepiej lezec.

pzdrw

soso

...na szczęście regulacja tonów jest zupełnie wyłączona..

no tak faktycznie jest - 10 to maks szczególnie przy ostrej muzie ;/ ale na szczęście godzina 9 to zakres na jakim najczęściej słucham..

zastanawia mnie kwestia tych głośników - da się coś z tym zrobić czy lepiej nie tykać i się przyzwyczaić ?

(po raz drugi napiszę - ostatnie głośniki używane w sklepie ;( nigdy więcej ) pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.