Skocz do zawartości
IGNORED

Integry: A-757,PMA-1560,AX-596,PM66 -itp

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Pioneer A-757

Pioneer A-717

Pioneer A-656

Pioneer A-616

Yamaha AX-596

Yamaha CX-620 + M-50

Yamaha AX-590

Denon PMA-1560

Harman Kardon HK 6800

Marantz PM 7000

Marantz PM 6010 OSE

Marantz PM 66 KIS

....które z tych wzmacniaczy są dobre do Tannoy M2 ???

Zależy mi na jasnym, dynamicznym, szczegółowym i muzykalnym brzmieniu zestawu.

Z góry dziękuje za pomoc w wyborze.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/25316-integry-a-757pma-1560ax-596pm66-itp/

Już ci wyjaśniam dlaczego.... a dlatego że w tamtych watkach nie ma nic konkretnego, tylko wypowiedzi ludzi ktorzy opieraja sie na opiniach innych i przypuszczeniach a tak naprawde niegdy nie słyszeli tych modeli.

DLatego załozyłem ten temat zeby uzyskac konkretne odpowiedzi od użytkowników tych modeli i myślałem ze użyskam kompetentne odpowiedzi zwłaszcza do takich osob jak Ty a tutaj na początek tylko taka głupia uwaga....i to ma byc forum? To jakas paranoja bo wiecej osób prawi tutaj kazania i uwagi zamiast wypowiadac sie na temat :)

Wiec prosze Cie albo wyraź swoja opinie na temat tych wzmacniaczy albo poprosru zignoruj ten post bo po co utrudniac sobie nawzajem zycie.

Dziękuje i pozdrawiam.

Co za bzdury tu wypisujesz? Na temat większości tych wzmacniaczy wypowiadaki się ich użytkownicy. Ja sam opisywałem brzmienie wielu z nich, wystarczy poszukać.

Moja opinia jest taka: kup w końcu coś porządnego zamiast co parę miesiecy wymieniać jeden tani używany wzmacniacz na inny tani uzywany wzmacniacz, i przy tych okazjach zakładać szereg nowych wątków na forum. Z tych co wymieniłeś najporządniejszy jest Denon PMA1560, ale ten model ma już kilkanaście lat, więc uważaj na jego stan.

wzmacniacz chyba troche nieadekwatny do jakosci kolumn

czemu na tym forum tak rozpowszechnione jest dbanie o jakosc wszystkich podzespolow, jesli kolumny są srednie?

A juz porady zeby do zestawu za 1k zl kupowac jakies kabelki drozsze niz 2.5 zl za metr...

chyba ze masz stara unitre z efektem wodospadu w domu...

A pamiętasz może co siedzi w sierodku tego Denona....dwa trafa czy jedno i jakie kondensatory ??

Bo mnie naprzykład bardzo podoba sie konstrukcja Pioneera A-757 i A-717 bo maja dwa ładne trafa ale nie sluchałem ich i niewiem jak graja za to ceny sa bardzo przystępne - co Ty sadzisz o tych Pioneerach ???

Denon ma jedno trafo, ale wielgaśne. Waży cały z 17 kilo. Zbudowany jak czołg. Kondy głównie Elna i Nippon. Gra bardzo dynamicznie i trochę jasno, co akurat przy Tannoyach jest korzystne. I żeby nie było... mam ten wzmacniacz (choć już go nie używam), więc wiem co piszę, nie powtarzam zasłyszanych opinii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu jest spoko oferta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stawiam na PM 7000/PM 8000. PM 8000 miałem i leje sikiem prostym na "kultowego" na tym forum Pm 75, przynajmniej moim zdaniem i przynajmniej tak było z egzemplarzem, którego słuchałem....to mocne, dobre wzmaki, które najlepiej grają na godz. 12-tej, tak było przynajmniej u mnie ;-). "Przynajmniej" - RULEZ :)))

PM66KIS nie jest wart nawet 600zł. PM68, PM78, PM7000, PM8000 są od niego lepsze, a jeszcze lepszy jest PM80 / PM82 oraz PM75. Zyzio musiał słuchać jakiegoś reanimowanego zombie po 10 niefachowych naprawach (zdarzają się takie) że ma takie niekorzystne wrażenia. Miałem PM75 i miło wspominam. NADa C370 miałem w domu ponad tydzień, i zaprawdę powiadam Ci Noru, kup go, będzie pasował do Twoich preferencji.

No jest PM-80 na Allegro i to w dobrej cenie ale niestety okazalo się ze był rozkrecany i w dodatku byl w nim wymieniany scalak ..... nie zaryzykuje kumpna czegoś niepewnego.

A ten NAD faktycznie chodzi mi po glowie ale 1400zl to troszke nierozsadny wydatek biorac pod uwage M2 i mały nieakustyczny pokuj.

Ciągle nie daje mi spokoju to jak jest zbudowany Pioneer A-757 wygląda naprawde niexle....przydal by sie discomaniac bo on chyba miał doczynienia z tymi Pionkami.

Połowa integry A500. Kup lepiej przedwzmacniacz Koda KD233. Po łatwej modyfikacji gra świetnie, mam takie dwie sztuki, i używam z przyjemnością. A kupiłem go "na przeczekanie", zanim nie zrobię preampu lampowego. I tak już został, a mnie przez niego brak motywacji do skończenia tego lampowego pre.

NAD chyba sobie daruje bo za 1150zł mam Denona PMA-1560 :)

A co do sensu pakowania kasy w taki zestaw do takiego pomieszczenia to chyba faktycznie nie ma sensu i zaopatrze sie w Pioneera A-757 za 600zł od pierwszego właściciela :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.