Skocz do zawartości
IGNORED

Stożki antywibracyjne

pabjana

Rekomendowane odpowiedzi

Od grudnia z upodobaniem wsłuchuję się w mojego Pionieerka A400X po tiuningu ( wel. dremeer1 )

iuważam że facet wykonał świetna robotę ( to nie tylko moja opinia ale i kilku niezależnych słuchaczy )

Ale do żeczy , zabrałem wczora moje klocki do kumpla na testy filtrów na czincze ( porażka )

, siedzę sobie w fotelu a on coś podkłada pod mój wzmak i cd , i załącz (bez korekty pokręteł )

a dżwięk niby całkiem niezły , nagle poszedł jeszcze bardziej na boki , bardziej czytelny ,

pytam go co zrobiłeś moim sprzętem ?

okazało się że podłożył stożki antywibracyjne , i naprawdę było to wyraźnie słychać .

I CO WY NA TO

gDZIE MOŻNA KUPIĆ NIEDROGIE PODKŁADKI LUB STOŻKI ( TE KOLEGI KOSZTOWAŁY 60 zł SZT. )

POZDRAWIAM ANDRZEJ

https://www.audiostereo.pl/topic/25239-sto%C5%BCki-antywibracyjne/
  • Redaktorzy

pabjana - Sonus Oliva ma w ofercie mosiężne z regulacją i plastrem dwustronnym po 10zł/szt - zdjęcie poniżej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nie polecam tych, mam je ale przed zakupem z koszyka na gieldzie wybrałem te mniej zcentrowane, kiwaja sie na boki gdyz gwint jest za szeroki. Uzywam ich pod granitowa podstawe gramofonu - tu jest OK, masa je dodatkowo stabilizuje, natomiast pod kolumnami troche lataly na boki.

Te stożki o których pisałem wyglądał mniejwięcej tak ,;Całość wykonana jest z miąciutkiej gumy ( podobno to winyl ) a na czubku widać metalową kulką średnicy 4-5mm , może to koniec jakiegoś pręta , klocki stały jeden na drugim i pod każdym były po 3 stożki czubkiem w dół , postaram się dowiedzieć co to za firma jest producentem

Ukryta Zawartość

8$ sztuka. dostępne na parts conneXion.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... i wszystko jasne :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niestety nie po 8$

Ukryta Zawartość

No bo tak. Drimer zmodyfikowal Ci wzmaka. zakladam ze nie chcesz robic duzych inwestycji w sprzet ale pewnie np. zabawa kabelakami przed toba. I innymi taimi. Oczywiscie stozki mozez kupic juz teraz ale czy ja wiem czy nielepiej to wladowac w cos innego?

Ale co tam

rob jak chcesz ;)

Ukryta Zawartość

jak pisałem 8$ (+ tax i przesyłka). Dopisz się do zamówienia tu:

Ukryta Zawartość

finalna cena wyjdzie pewnie 30 pln sztuka.

pozdrawiam

k.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tanie podkładki nigdy nie zadziałają, bo wtedy nikt nie uwierzy że to działa. A jak nie uwierzy to nie zadziała :) i kółko się zamyka...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Zawsze mozna powiedziec ze to audiofilski PUMEX z Fidżi, wydobywany recznie przez tubylcow, 10000$ za kilogram :D No wtedy chyba bedzie mial wieksza wartosc snobistyczno-soniczna...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mysle, ze te powinny Was zadowolic, bo i cena dobra i wyglad "audiofilski" :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie no w tej cenie podladek nie ma szans na dobry dzwiek. Pewne jest ze zamula, pogorszy sie stereofonia, glebia na tym ucierpi. Wysoce prawdopodobne ze basu Ci przybiedzie, byc moze troche rozmytego, warto poszukac podladek pod kable glodnikowe (oczywiscie lepszych, minimum 80zl/szt), powoduja oderwanie przewodow od podlogi i co automatycznie za tym idzie, dzwieku od kolumn, dodajac tez troche magi, jesli tej bedzie zbyt malo ta z kuchni tez sie nada, trzeba nia zrosic wszystkie polaczenia w sprzecie. Nie zartuje.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

jacch, 21 Mar 2006, 10:50

>O czym ty mistif chcesz gadać na tych drutach od gitary :)

No wiesz, akurat z audioquestami były porównywane i Gotham górą :) Od VdH mulatorów też są lepsze... a akurat do gitary sie kiepsko nadają (próbowałem) - są za miękkie i delikatne :)

PS: To nie ja zacząłem off-topic

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Słuchałem A-400 , kolega ma dwa takie cuda. Grają rewelacyjnie i z tego co pisali dawno temu angole w HI FI CHOICE jest dużo lepszy od A-400x.Ale to dygresja. Wzmacniacz stał na solidnym granicie i grubej gumie. Kombinowanie z kolcami nie przyniosło słyszalnych różnic - może warto przemyśleć sprawę. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.