Skocz do zawartości
IGNORED

szukam dobrego cd Onkyo

Zloty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuję dobrego cd koniecznie firmy Onkyo. Zależy mi na tym aby był to w miarę młody model, powiedzmy od roku 1995. A także, żeby był z tych "grubszych". Proszę o podawanie konkretnych numerów modeli. Dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/25102-szukam-dobrego-cd-onkyo/

Dobry i w miarę młody to jest DX7711 lub DX7911 , ten drugi bardzo trudno kupić i

był dwukrotnie droższy chociaż niewiele miał ulepszeń w stosunku do 7711.

W obu są nieżłe kosci i bardzo dobrze zrobiona mechanika .

Do obu można kupić laser bez problemu w cenie ok 90zł.

Z technicznego punktu widzenia Onkyo na tych modelach zakończyło

produkcję ambitnych odtwarzaczy.

Trochę wyższy model ale też niestety nie z tych "grubszych" to często pojawiający się na allegro dx-7222. Z tego co się orientuje to przyzwoite i godne uwagi są modele 7511 i 7711 ale są raczej rzadziej spotykane, a poza tym "Integry". Miałem kiedyś trochę starszy model dx-7011 - oczywiście bez żadnej rewelacji ale grał całkiem przyjemnie - był troche mało detaliczny ale za to miał przyjemny "środek".

7711 zagra dobrze z czyms miekkim w torze, u mnie zestawiony z YBA Integre i Dynaudio wialo chlodem jak z lodówki ;-) Od strony ergonomii i wyposazenia doskonaly odtwarzacz.

7711 na Allegro bywa w granicach 700-800 zlotych, 7911 bylo niedawno za cos kolo tysiaca z tego co pamietam.

najtańszy z" grubszych" to dx7511 wizualnie bardzo podobny do 7711 i 7911. Bardzo dobry do tuningu, ma w środku tyle miejsca, że można tam ziemiaki trzymać :) Tani laser. Po tunningu gra b dobrze.

Nie wszystko high-end co się świeci......

DX 7211, DX7222, DX7011 to są bardzo taniutkie odtwarzacze które nie mają nic wspólnego

z topowymi urządzeniami tej firmy.

Tuningowałem DX7711 i ten CDek posiada potencjał . W połączeniu YBA Integre która gra dosyć

szczupło i bardzo analitycznie 7711 może sprawiać wrażenie lodówki , to się zgadza.

Model DX7511 jest z tego samej lini ale to już urządzenie raczej budżetowe , kupiłem go kiedyś z ciekawosci.

Z jeszcze starszych ciekawe są DX6850,70 ale ze względu na trudnodostępny laser są nieciekawe w serwisie.

Zgadzam się z wszystkim co do tej pory w tym watku napisał zorro. Ze swej strony dodam że do wiekszości CD Onkyo (nawet do tych bardzo tanich) można wmontować przetwornik Andrzeja Stelmacha.

wlasnie wymienilem mojego dx7111 na inny sprzet. w sumie bylem z niego super zadowolony i napewno sie go ni epozbede. Mimo prostej i budzetowej budowy gral calkiem przyjemnie, moze troche za ostro na gorze, ale nie meczaco. bardzo ladny design, brak niepotrzebnych bajerow. tylko nie bylo z tylu wyjscia cyfrowego (niektore maja, inne nie) i pilota. na allegro max 200 zl. jesli zalezy ci na pilocie to 7211 lub 7222 maja go chyba w zestawie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Niezle... DX 7711 to katalog 1999... Odpowiadaly mu tuner T 4711 (mialem T 4511 i ow katalog ale na szczescie tego tunera juz nie mam dawno - tylko stracony czas...) DX 7711 jako nowka na pewno kosztowal powyzej 2.000zl - moj tuner kosztowal ok 1200zl. Najwyzszym wtedy byl zdaje sie DX 7911 (Integra).

• 2 lata później...

Kolego jak byś mógł napisać coś więcej odnośnie tego gościa co dorobił inną optykę! Obecnie posiadam DX-6850 i narazie działa OK, ale może w przyszłości się to przyda bo nie mam zamiaru rozstawać się z tym CD

Pozdrawiam OLOs

Hej Zloty!

Taki kabelek to koszt okolo 30 zloty jak dobrze pamietam i mozna go nabyc w serwisie Onkyo na Polske. Nie posiadam jack-jacj wiec nie moge sprawdzic :( pozdrawiam

"Lampa nie umiera nigdy"

7711 - z tych młodszych Onkyo ma chyba najlepszą relację ceny do jakości. Bardzo solidny sprzęt, a nówka za 799zł to moim zdaniem bardzo dobra oferta. To jakaś zajebista wyprzedaż, sprzęt stoi pewnie na marketowej półce z 5 lat to i zrobili mega przecenę. A co sklepy mogą teraz zaproponować w zamian za tą kasę? Nic porównywalnego z tym modelem. Ponad nim był tylko 7911, w detalu pewnie coś koło 4 tysięcy. Za mój 7510 zapłacłem kiedyś ponad 1000 zł. i byłem zadowolony a daleko mu do 7711. Jeżeli szukasz dobrego cd onkyo to nic innego jak brać 7711 za te 8 paczek.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.