Skocz do zawartości
IGNORED

CD/DVD jako transport player do tunningu

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wlasnie stanalem przed wyborem jakiegos napedu CD lub DVD w roli transportu do DAC NOS Petera Daniela badz tez A. Stelmacha.

Jendak na poczatek uzywany bedzie bez w/w modyfikacji.

Przegladalem form i wpisy dot napedow, i tak w stereo jest cos oc budzetowym cd pod DAC A stelmaha, ale w koncu wyszlo ze trzeba kupic pionera lub denona i zlecic reszte panu A. Stelmachowi.

Osobiscie sklaniam sie do zakupu DVD Samsunga HD745, jest opisana mozliwosc modyfikacji przez Petera Daniela, ale chcialem zaczerpnac info na jego temat, gdyz opinie znalezione w necie sa dosc sprzeczne. Interesuje mnie rownierz czy ktos uzywal tego DVD w roli transportu do DAC i jak sie sprawdza.

NIe wykluczam z gory oczywiscie rownierz uzywanych CD, jednak nowe DVD w dodatku wieloformatowe jakos tak do mnie przemawia

Z gory dziekuje za wszelkie opinie

9 Mar 2006, 16:20

Muszę mieć więcej wpisów w stereo np., abym mógł pisać dalej na bocznicy:)

Jak za komuny!

Nie mogłem uwierzyć własmym oczom, gratuluję głupoty w najbardziej czystej formie.

Skąd biorą się takie pomysły?

Problemy w dzieciństwie?

Współczuję...... :(((

Jak za komuny!

Nie mogłem uwierzyć własmym oczom, gratuluję głupoty w najbardziej czystej formie.

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

Jak za komuny!

Problemy w dzieciństwie?

>>>> systex

Ja pod transport pod NOS DACA wybralem Philips CD614, porownywalisy w szerszym gronie hd745 i cd614 (zaden nie tuningowany)... samsung ladnie wygladal a philips ladnie gral, tyle ze roznica wizualna jest spora, a ocena brzmienia transportow mierzona w mikro skali. Po jakims czasie philips doznal gruntownych przerobek, wywalenie czesci analogowej, wstawienie kwaka7 - clocka + oddzielne zasilanie, wymiana kondensatorow, trafa cyfrowego... teraz jest o niebo lepiej... albo i o dwa nieba. (kazdy aspekt ulegl poprawie) Wszelkie przerobki to sprawka kolegi - forumowego Zorra. Na sam koniec powiem ze NOS DAC + trafo zmiescilo sie bez problemow do srodka PHILIPSA i teraz mam fajna integre "spod znaku szpadelki".

Witam

Tez mialem Filipa ale CD604, niestety brak pilota jest troszke.... ten teges... wiec wzial go ode mnie UWE do tuningu, to dobre CD no ale brak pilota....a juz to pisalem.

Wiec rozgladam sie za czyms co bedzie mialo juz zdalne sterowanie.

Philipsy moim zdaniem sa jak najbardziej ok i tez mysle czy by jakiegos z serii 720/721 zakupic, jest tez temat o tuningu akuratnie tych modeli wiec byloby sie na czym wzorowac.

Jednak ten szajsung tez mi po glowie chodzi, cholercia, naprawde jest az tak duza roznica jesli idzie o sam transport??

Wczoraj odwiedzilem gielde i....

zakupilem za okazyjne 70 zł Denona DCD1015, nie znam wogole hierarchii Denonow, wiec pytam - czy to dobry-wysoki model? MA przynajmniej Digital -Out coaxial i Optical wiec jako transport mysle ze sie nada.

W srodku Laser KSS240 (chyba) DAC na BB PCM61P 2 szt,a wyjscie na NE5532.

Jesli ktos ma service manual do niego, chetnie skorzystam, no i od razu pytanie, co by tu w nim....:-) male trafko troszke, pozniej zamieszcze fotki

Pozdrawiam

tu sie mylisz

Jakis czas temu kupilem paroletnie onkyo z tym laserem, w srodku byly 4nalepki z datami wymiany lasera. Mnie padł po miesiacu uzywania, kupilem nowy w humie grał 4h (wiecej u nich nie kupie bo maja lipne podroby) w koncu onkyo poszlo na dawce organow

Z laserami nigdy nic nie wiadomo. Znajomy prowadzi sklepik płytowy i puszcza z bardzo taniej miniwieży. W środku laser SFP-101N (budżetówka produkowana z myślą o jamnikach). Chodzi od 2 lat po 6 godzin dziennie i ciągle czyta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.