Skocz do zawartości
IGNORED

UHERY CR- I REPORT MIT I RZECZYWISTOŚĆ

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Przyślę nie ma sprawy

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

Czekam aż przyjedzie do mnie toto z Wrocławia.Później zrobię sobie przerwę na jakiekolwiek zakupy i popoluję na 4200 z futerałem, aby przynajmniej jeden był na wyjście w Polskę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam wystawiony we dniu dzisiejszym UHER 4400 MONITOR [cztery ścieżki, trzy głowice]

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Dziwne, że Ci co kiedyś najwięcej wycierpieli i potrafią mimo sędziwego wieku, z pamięci na starym pianinie palcami powykręcanymi przez artretyzm potrafią zagrać "Arbeitslaeger Marsch" a nie mają dość siły aby przekręcić

gałkę w odbiorniku radiowym by posłuchać słowa bożego szefa Talibów Toruńskich, pełnego nienawiści do wszystkiego i wszystkich.

Zapis przy 19.05cm/sek jest idealnie czysty, a nagrane wspomnienia są straszne.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Mam nadzieję, że w niedzielę kupię jakieś taśmy.

Dotarł do mnie UHER REPORT 4000 IC AUTOMATIC, pokrywę brakującą dałem z jednego z padnietyc 4000 S dolną przerzuciłem również odtwatrza rewelacyjnie kasuje ale nie nagrywa układ elektromechaniczny jak nowy, pracuje cicho razem z nim dotarł do mnie mikrofon UHER-M517 da się go za jakieś dwa dni wskrzesić Sprzedający StraszneBobo wykazał klasę napisał zwykłą prawdę, ani jedno z Jego słów, nie było autoreklamą, krótki rzeczowy opis stanu technicznego.

Jestem wdzięczny dziękuję i polecam innym

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

http:www.allegro.pl/item229168757_rarytas_uher_cr_1600_reporterski_nowka_.html

Jest to UHER /Harman-Kardon

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. 4000 IC nagrywa i odtwarza nie uruchomiłem głośnika bo nie chciałem i wskaźnika wysterowania ponieważ nie potrafię.

Witam.Zobaczcie co znalazłem w necie.Mysle,że Korwina by zainteresował ,a i nie tylko jego.Cztery predkosci to nie częsty widok ,a i sposób zamontowania szpul jest ciekawy.Spokojnej nocy.

....Eingänge: Mikrofon: > 0,1 mV - Line: > 60 mV

Ausgänge: Lautsprecher: 2 x 2 Watt

Aussteuerungsanzeige: 2 VU-Meter (incl. Batteriekontrolle)

Gesamtfrequenzgang :

bei 1,2 cm/sec: 30- 5 500 Hz

bei 2,4 cm/sec: 30-11 000 Hz

bei 4,75 cm/sec: 40-17 000 Hz

bei 9,5 cm/sec: 40-20 000 Hz

Wow & Flutter:

bei 1,2 cm/sec: < 0,35 %

bei 2,4 cm/sec: < 0,25 %

bei 4,75 cm/sec: < 0,17 %

bei 9,5 cm/sec: < 0,15 %

Signal to Noise Ratio: > 50 dB (DC), > 45 dB (AC)

Vormagnetisierung und Löschfrequenz:

Abmessungen (BxHxT in mm):

Gewicht: ca. 5,5 Kg, Batterie 0,6 Kg

Ladenpreis: ca.

Besonderheiten: Koffergerät, Netz oder Batteriebetrieb.

Erweiterbar für 18er Spulen mit Adapter XEA-15.

..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

I dziękuję serdecznie, ale jestem do oporu wierny UHER-om, a one jak mniemam mnie. Męczę się z zabytkiem klasy O - VEB FILMFABRIK AGFA WOLFEN TYP C [poprzedniczka ORWO twarda gruba i wyjątkowo łamliwa ale na składzie mam jeszcze starsze i gorsze.Rozdawałem w myśl zasady Pan Bóg przykazał się dzielić rozbiegówki na prawo i lewo aż wreszcie zostałem sam z ręką w nocniku

Słonecznego dnia

Zbyszek

Zamiast wpisu reanimacyjnego

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Aby komuś się przez przypadek nie wydawało że jest specjalnym czyścioszkiem i dba o swój sprzęt

Cytuję Pana Piotra Klimaszewskiego Zalecenia ogólne str 29 artykuł Analogowy Zapis dźwięku

1) Głowice i trakt taśmy powinny być czyszczone po każdych czterech godzinach pracy lub częściej

2 Metalowe rolki prowadzące należy czyścić spirutusem, rolkę dociskową bawełnianym tamponem (może być zwilżony wodą)

3) Głowice i trakt taśmy powinny być rozmagnesowywane co 8 godzin pracy.

4) Trakt taśmy i charakterystyka odczytu powinny być sprawdzane co 30 godzin pracy

5) Co 6 miesięcy urządzenia powinny być poddane gruntownemu przeglądowi konserwacyjnemu.

6) Nie zapominać o posiadaniu odpowiedniej ilości taśm testowych niezbędnych do transferu zbiorów.

Od 1- 5 spełniam 6 punktu nie mogę po prostu brak taśm

Uwaga

Nie są to zalecenia nadmiernie surowe nagrywając na 13-tkach przy 19.05cm/sek myję dopiero po przepuszczeniu 12 kasety [o ile nie przesłuchuję - a jeśli to po 6-tej] po 24 nagranych kasetach należy demagnetyzować.

Ostatnio bawię się w szopa pracza i bardzo dobrze na tym wychodzę, magnetofon w każdej chwili gotowy do odpalenia przed czyszczeniem 4200 Monitor i 4000 IC szkolę się w anatomii na 2 4000 S, nasmarowany w każdym miejscu które smarowania wymaga smarem od Rafaella 4200 doprowadza elektroakustyków w służbie czynnej i w stanie spoczynku do skrętu kiszek z zawiści i ciężkiej qurwicy z niemego podziwu

Pozdrawiam

Zbyszek

Wpis nie tylko reanimacyjny UHER 4000 IC AUTOMATIC- pracuje od kilku do kilkunastu godzin/24. W porównaniu z wersją S naciąg taśmy [rolka obrotowa na płycie górnej obudowy na dole pod lewą szpulą ] przy bardzo ostrożnym jej napinaniu [

Rusłana

Już koniec lekcji wracamy do domu

Ucichło larum i ostygły zgliszcza

Wtopiono w metal pekniętego dzwonu

Rękę katowską i twarz zegarmistrza

Znów nam zadano powtórkę z przeszłości

Nagrobne znicze i żałobne pieśni

Było to ciało a w tym ciele kości

I sny wyśnione, których już się nie śni

Lecz przychodzimy odbyć zmartwychwstanie

Z pól pobitewnych zaoranej ziemi

Aby przywracać utraconą pamięć

Tym którzy żywi lecz głusi i niemi

Koło niestety; do przodu się toczy

Na szprychach siedzą sępy i krogulce

Wydziobią rannym niewidzące oczy

Przetrawią nasze szaleństwo i pustkę

A ze mną idzie siostra Schizofrenia

I wije wianki i rzuca do wody

I zwisa smutek jak sten u ramienia

I znowu jestem naiwny i młody

Pozdrawiam

Zbyszek

PS [uHER-y 4200 MONITOR, CR-240 (połatany) mikrofon AOI ECM-1090 słuchawki Murpchy SH-667, taśma Hitachi Maxell " LINE25-5" i kaseta Sony UX-S 90 ] czas utracony jedna noc.

==> Korwin, znalazłem coś takiego

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dziękuję serdecznie, zabralem się za teksty UHER-ologia, musi nieco poczekać, z rzeczy mądrych to mam do UHER-a4200 kabelki DIN 5 pin/2 x chinch, DIN 4 pin [słuchawkowy] /2 x chinch, duży jack/ 2 x chinch. Pierwszy do podłączenia wyjść Radio lub Monitor z wejściem na magnetofonie kasetowym drugi i trzeci do połączenia wyjścia słuchawkowego ponieważ na nim mam regulację z wejściem na magnetofonie kasetowy. Jestem w trakcie robienia z dziadowstwa i złomu bardzo fanaberyjnych słuchawek.

Pozdrawiam

Zbyszek

Zostałem wpuszczony w maliny pod adresem ul.Zawiła 56 Kraków nie występuje firma Suplex - zajmująca się cięciem folii w poprzek wałka czyli tak zwanym bobinowaniem. Zaraz srana zdążono mnie jeszcze wyobrażać, a ja nie uważam aby trzymanie sprzętu pomocniczego do magnetofonu przenośnego miało sens skoro wymaga on

wożenia ustrojstwa zasilającego na taczkach chciałem jeszcze stwierdzić, że wzięcie na zasadzie rekompensaty słuchawek elektrostatycznych wg mnie przereklamowanych za doskonały mikrofon typu Shotgun nie było zdzierstwem. UHER-y CR raczą nawet pracować na 4 akumulatorkach AA + dwa zwykłe paluszki pakowane do nich od strony klapki od czasu do czasu męczę 4200 Monitor i jakoś nam leci.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A za oknem q...wa mży

• 3 tygodnie później...

Módl się i pracuj garb ci sam urośnie

Nie wiem jeszcze czy są już moje czy nie prosiłrm kogoś z Naszych w ramach uczciwego Machniom w wersji normalnej a nie starozakonnej czytaj oko za oko ząb za ząb dupa za pieniądze aby mi je kupił. Dziękuję serdecznie za link

Dobranoc

Zbyszek

Są moje radość sakramencka we wsi z pod Hali przyniosłem trochę dobra w formie kaset Professional Audiocassette [ferro] PDM C 90 DU PONT, PDM FE 90 x 3, TC-EMTV 44 EMI, PANASONIC EP 90, SONY HF-S X 2 ,

SONY UX-S [jedyna Cr] BASF LH-EI 60 x 2 i trochę dziadostwa.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję serdecznie przyniosłem dwie kasety VHS szpule bez wycinanekod czoła idealna sczelina na środku między połówkami obudowy dolną i górną powoli zaczyna mi się robić jako takie zaplecze do cięcia. Zdążyłem do domu przed deszczem z rozwianym włosem jak pijany Einstein po elektrowstrząsach ale szczęśliwy. Było tochę sprzętu w miarę ciekawego ale olałem bez żalu.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.