Skocz do zawartości
IGNORED

nowość na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>Simonello

A moze nie warto wszystkiego "zwalczac" !?

Moze przyjac stara Heraklitejska zasade "wszystko plynie" !?

A konflikty sa naturalne i nieuniknione !

Lukar natomiast to taki Boberek, co ciagle nowe klody

musi wrzucac wpoprzek rzeki ! :)

Może i tak atopos, ale weź pod uwagę, że twoje wpisy no.. bardzo rzadko mają cokolwiek wspólnego z audio, a jdnak jak by nie patrzeć, to właśnie o takiej tematyce jest to forum. Jakieś kłótnie być muszą, ale nie muszą się cały czas ciągnąć - Lukar to rządzi i może należałoby to uszanować bez wzgledu na to kto ma rację?

• Redaktorzy

"Ten drugi byl powiedzmy troche dosadny - w typowym stylu Qubrica,

ktory lubie, bo jest to dosadnosc, swada, ale nie zwykle chamstwo !"

I tak dalej. Dla mnie wpisy Qubrica, w fazie kiedy ma on ochotę być chamski, są absolutnie plugawe i żadnej swady tam nie widzę, tylko skatologiczne bluzgi. Jednak faktem jest, że Q. z całym swoim bagażem kompleksów i wyrazów zelżywych, pod nowe ograniczenie nie podpada. Czyżby więc zostawała nam stara funkcja "nie na temat"? Wciąż zbyt rzadko wykorzystywana.

Atopos jest przed terapią, sam doprowadził Lukara do ocenzurowania bocznicy, uprzykrzył nam życie i chyba do jego śmierci tak zostanie.

Pewni naukowcy mają tendencję do nachalnego zamęcznia swym intelektem wzorem maniaka sexualnego.

>Simonello

ad 1 - czy znasz Wszystkie moje wpisy ( wiekszosc z Was wiekszosci z nich

..........na oczy nawet nie widziala (taki bystry chlopak z tego Lukara !).

ad 2 - mowimy przeciez o BOCZNICY - nieprawdaz ???

ad 3 - NAPRAWDE NIEWAZNE kto ma racje ???!!!

ad 4 - wiem, wiem, a na Ukrainie - Lukaszenko.

Atopos jest chorym narcyzem, do tego stopnia że oslepł i nie widzi swoich własnych wypocin - jego ego mu zasłania.

A my jesteśmy tak bezczelni że śmiemy nie znać jego wykasowanych wypowiedzi, a fałszywie bazujemy tylko na tych jeszcze niewyciętych.

>jozwa maryn

No, ale wezmy taka sytuacje : Qubric z dudivanem i lancasterem prowadza

sobie ozywiona dyskusje, ktora liczy juz dajmy na to kilkadziesiat wpisow.

Pojawiaja sie kolesie typu jacch, R.u.s.t i swymi durnotami rozpiepszaja

watek, a nastepnie kazdy z nich daje swym adwersarzom, ktorym do piet

nie siega - IGNORA !!! I co ? Lukasz powinien wtedy zlikwidowac watek

Qubrica i reszty, bo jakims baranom sie to nie podoba ?

Jak tego rodzaju konflikt - rozstrzygnac ?

>Kurt Dupel

Ja tu Ci, jak komus madremu o psychologii Transpersonalnej, o rozpuszczeniu Ego,

o wyjscu poza poziom regulowany osobowosciowo, o abstrakcyjnej rozmowie,

wnikajacej w sens znaczen - a Ten mi od Egoistow, Narcyzow itp.

Jeszcze raz was zapewniam : swoja osobe (w znaczeniu Ego) mam gleboko w (...cenzura) !

Ludzie - starajcie sie ZROZUMIEC drugiego Czlowieka, rozwijajcie SENS - a nie

skupiajcie sie na interpretacji podejrzen co do jego osoby.

Pozdrawiam

tego rodzaju konflikt rozstrzyga sie zwykle na normalnych forach tak, ze sie usuwa durne jacchowe i rustowe wpisy, przy okazji rozdaje sie całą palete zółtych i czerwonych kartek, a sama dyskuja wraca do normy, do pktu wyjscia (czyli przed pojawieniem sie jaccha i rusta). Dodam rowniez, ze kasuje sie takze agresywne wpisy całej reszty odpisujacej Głownym Zadymowcom.

tak bywa na normalnych forach.

Atopos

Właśnie może za madre są Twoje słowa, i nikt normalny ich nie rozumie, albo jak już rozumie to nie podobają mu się?

Może jak słusznie zauważa Vires są normalne fora gdzie można normalnie porozmawiać, dokładnie tak jak to opisuje, i może takimi należy się zainteresować?

Ponad to na tych forach ledwo zalogowany dżentelmen może oceniać wpisy często kilkuletnich bywalców jako durne!

>Lukar

Lukar, przeczytaj raz jeszcze JAKIKOLWIEK moj wpis ktory

zlikwidowales np. "Inteligencja..." a nastepnie spojrz

na zawartosc nareszcie legalnych i sensownych wpisow

na Bocznicy, np. w watku "Testing !"

Zastanow sie gleboko i powiedz co Myslisz ?!

Jestem za brakiem jakiejkolwiek cenzury.

Osoby wulgarne atakujące ad persona bez związku z tematem toczonej dyskusji powinny dostawać ignora - reszta dopuszczalna.

Dzięki temu jest tak ciekawie. Czasem mam ochotę poczytać właśnie coś mocniejszego wykraczającego poza wymianę uprzejmości. Mocne słowa są po to żeby zwiększyć ekspresję wypowiedzi. Jeśli nie stoimy przed sobą, to trudno pokazać komuś, co się o nim myśli, albo dać mu po prostu w gębę - tutaj wszystko załatwiają słowa.

Druga strona, to pożyteczniejsze użycie tego środka wyrazu. Część forumowiczów lubi bawić się słowami - to też swojego rodzaju sztuka. Brak lub niezrozumienie kontekstu (brak emotikonów) prowadzi często do nieporozumień, czy zabawnych sytuacji. Jestem pożeraczem takich właśnie wymian zdań i zwykle się nie wtrącam, ale czytać lubię zwłaszcza w nocy, gdy na forum zostaje nas raptem 2,3 osoby.

Konkluzja - niech będzie po staremu z tym małym zastrzeżeniem z początku mojego wpisu.

Pozdrawiam wszystkich bohaterów mojego ulubionego komiksu :)

>Walery

Mam!!! :)

a moze porozmawiamy o rachunku prawdopodobienstwa? kilkuletni bywalcy mają prawo, bo bywaja tu kilka lat i prawda po ich stronie!

Znowu prymitywny przytyk do tego, ze mlody i glupi jestem. Prosze o uzasadnienie. Jeden tam wyzej po prostu dal ignora, bo o czym on bedzie rozmawial? Masz racje to forum sie rozni, na normalnym ludzie ostro by zareagowali na samogwałt spostrzezeniem, ze od ilus lat jestem na forum i iles set/tys postow napisalem. I z tej okazji jestem uprzywilejowany do: spamerstwa, kłotni o byle co z kazdym, kogo nie lubie, nie przyznawania sie do błedow, traktowania reszty z gory oraz robienia ogolnej rozpierduchy na forum (znow jacch wszedzie wystapil)

niestety ja ten rachunek prawdopodobienstwa bede pamietal, i mam gleboko, kto ile ma lat, i za jakiego inteligenta sie uwaza. Wystarczy popatrzec na wpisy szanowanych ojców i mężów.

hołota.

(jak ja śmiem)

Atopos, myślę że chyba dość jasno się określiłem.9chyba :-))

Niestety nie bardzo potrafię przemawiać Twoim sposobem i być może dlatego mnie nie rozumiesz.

I na tej samej zasadzie Twoje wypowiedzi (jasne dla Ciebie) moga zostać nie-/źle zrozumiane.

Vires

Że jestes młody i głupi to sobie sam już napisałeś (nie znam Cie więc nie przytaknę/nie zaprzeczę).

Poza tym jak byś się czól gdyby np. nowy sąsiad na Twoim osiedlu zaczynał dyskusję w Twoim domu w taki sposób jak Ty, stwierdzeniami że ktoś Ci ubliża, wywyrzsza się, czy kilka lat jego pracy (wpisów) to bzdury, szczekanie, i ze wogóle masz "gdzies tam" wszystkich?

W tym momencie to Ty dajesz świadectwo o sobie swoimi pierwszymi słowami, i uważaniem siebie za lepszego "inteligenta"

Rekin - niestety na forum widac niedostrzeganie roznic pomiedzy ostrą wymianą zdan, pogladów, czy nawet zabawą słowną a zwyłkymi chamskimi i prymitywnymi atakami. Poza tym dasz jednemu osobnikowi ignora, to potem bedziesz sie zastanawial, o co sie rozchodzi, i dlaczego reszta wlasnie wrocila z zakupami z mięsnego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.