Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeżdżę na gravelu i nie narzekam. Turystyka, zdjęcia. Trasy przeważnie 70/30 asfalt/lekki teren. Mam drugi komplet kół z oponami 28c, ale jednak gravel daje mi więcej swobody w planowaniu tras

2 godziny temu, Allmr napisał:

Tak, powstał cały przemysł do lansu gravelovego.

Podobno jak ktoś nie nauczył się jeździć na mtb i nie radzi obie na szosie to przesiada się na gravela:)

A tak na serio - teraz już zaczyna się promować gravele z amortyzacją z przodu. Jeszcze jakiś geniusz marketingu wpadnie na to, żeby wyprostować kierownicę i wrócimy do mtb, tylko za 2x większe pieniądze.

Widział ktoś, kiedykolwiek jakiegoś rowerzystę na gravelu, który jedzie w dolnym chwycie?

Siebie 

Nie, żebym miał coś do gravela,ale to samo można osiągnąć na hardtailu z przyzwoitą amortyzacją i na dobrym osprzęcie.Piszę to po przejechaniu ok 150 tys km,w tym kilkanaście tys po Beskidzie Żywieckim i Sądeckim,kiedy jeszcze elektryki były w sferze marzeń,reszta to Mazowsze i Podlasie-piachy i bezdroża.Nigdy nie miałem wrażenia, że rower mnie ogranicza.Dlatego gravel z dziwną kierownicą i sztywnym widelcem mnie nie przekonuje.

Żeby nie było -szosowkę też miałem na stanie,10 atmosfer w gumach i włoska biżuteria,na asfalcie rakieta😄

Teraz te same trasy przemierzam motocyklem enduro,na asfalcie może trochę wolniej,ale poza nim jadę,gdzie chcę (tu może zawieść kierownik,nie sprzęt 😄).

Wszystkim dużo zdrowia i kilometrów.

Edytowane przez browarb
Poprawka

Mnie jazda na rowerze górskim męczy na dłuższych trasach a nigdy innego nie miałem. I szukam raczej gravela bo i sakwy doczepiszlub bikepacking, nir chodzi o to żeby jeździć po wertepach ale czasem przez polna drogę czy las.

Na szosówce bym się zabił chyba, na mtb potrafiłem się rozpędzić z miejsca do 55 km na prostej lub z górki ponad 72 na dość grubych oponach a szosowka co, nie wybacza błędów 

28 minut temu, Szkice napisał:

Mnie jazda na rowerze górskim męczy na dłuższych trasach a nigdy innego nie miałem. I szukam raczej gravela bo i sakwy doczepiszlub bikepacking, nir chodzi o to żeby jeździć po wertepach ale czasem przez polna drogę czy las.

Na szosówce bym się zabił chyba, na mtb potrafiłem się rozpędzić z miejsca do 55 km na prostej lub z górki ponad 72 na dość grubych oponach a szosowka co, nie wybacza błędów 

Mam dla Ciebie tylko jedna radę. W Decathlonie na przykład da się wypożyczyć na cały dzień grawela. 
Potestuj i przekonaj się sam czy ten rower jest dla Ciebie. Istnieje jeszcze grawel z prostą kierownicą. Znam osoby, które po zakupie, namówione przez gwardię grawelowcow przeklęły barana. 

20 minut temu, kwasior21 napisał:

Mam dla Ciebie tylko jedna radę. W Decathlonie na przykład da się wypożyczyć na cały dzień grawela. 
Potestuj i przekonaj się sam czy ten rower jest dla Ciebie. Istnieje jeszcze grawel z prostą kierownicą. Znam osoby, które po zakupie, namówione przez gwardię grawelowcow przeklęły barana. 

Nie kupuje wdecatlonie. Mam już sklep koło Oświęcimia upatrzony i tam będę dzwonił czy jakaś jazda próbna jest możliwa. Interesują mnie dwa modele Merida silex i giant revolt 2 może jeszcze jakiś 

Teraz, Szkice napisał:

Nie będę brał na pewno w ciemno. Ale brakuje mi na prostej kierownicy chwytów, montowałem rogi już i trochę pomogło. 

Edytowane przez Szkice
39 minut temu, Szkice napisał:

Nie kupuje wdecatlonie. Mam już sklep koło Oświęcimia upatrzony i tam będę dzwonił czy jakaś jazda próbna jest możliwa. Interesują mnie dwa modele Merida silex i giant revolt 2 może jeszcze jakiś 

U siebie mam 3 chwyty i jest ok. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

47 minut temu, kwasior21 napisał:

U siebie mam 3 chwyty i jest ok. 

Ukryta Zawartość

Mi za dużo rzeczy przeszkadza już w tym moim rowerze. 

52 minuty temu, browarb napisał:

Może zamiast prostej kierownicy z rogami pokombinować z giętą?U mnie taka zmiana była kiedyś jak objawienie.

Moja ma gięcie chyba około 20 stopni, sam też ustawiałem ją kilkanaście razy bardziej do siebie, potem inaczej, zmieniałem mostek na negatyw. 

Za dużo rzeczy nie gra już a szkoda kasy już na wymianę bo i tak nie wiem co mi nie pasuje 😛 Choć w tym roku kupiłem do niego nowy amor...  w góry jest bardzo spoko rowerem, góry lasy to właściwie jego żywioł 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice

A mi taki weekendzik wpadł. W sobotę trochę padało i nie pojechałem w góry. Niedziela okazała się strzałem w 10kę.

Modzę teraz filmik z gopro. Niebawem premiera.

Ukryta Zawartość

BTW. Love emburo.

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, GB napisał:

Popatrzcie, gdzie mnie doprowadziły fascynacje rowerowe i przy okazji jazzowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) c096b8ad9f834b1d24854945b8c2c130.jpg

Czy to już fanatyzm czy jeszcze nie? 😉🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe... W końcu coś nie elektrycznego 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zeszłotygodniowy wypad w góry. Trochę się zbierałem się z posklejaniem materiału. Pogoda była perfect, dziś natomiast nie nastraja mokra bryza, śnieg z deszczem. Zobaczymy jak będzie jutro.

Tymczasem przypomnijcie sobie jak to było tydzień temu.

Y-d ride.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.