Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamic DT990 (DT770) czy S595

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

ostatecznie odrzuciłem senki. Pozostaje dylemta DT-770 czy DT-990. Mam ogromne podejrzenia, że 990 (zamknięte) powinny zagrać lepiej. Czy ktoś to porównywał? Czego należy obawiać się po systemie zamkniętym słuchawek? Dlaczego większość ludzi decyduje się jednak na słuchawki typu otwartego?

Jeśli chcesz aplikować sobie długie sesje to tylko słuchawki otwarte.

Natomiast zamknięte wtedy, gdy chcesz się odgrodzić od zewnętrznych hałasów lub na odwrót - nie chcesz aby dźwięki wydobywały się na zewnątrz.

Komfort używania konstrukcji otwartych jest bezdyskusyjnie wyższy.

W zamkniętych szybko pocą się uszy, do tego dochodzi niezbyt miłe klaustrofobiczne wrażenie (choć to nie wszystkm przeszkadza).

DT990 same w sobie mają dobrą, komfortową konstrukcję. Używałem ich przez rok i mogę śmiało polecić.

no właśnie! czuję strach przed konstrukcją zamkniętą. Z jednej strony chciałbym swobodnie słuchać muzyki w nocy. Z drugiej słyszałem, że takie słuchawki są zwyczajnie niebezpieczne dla słuchu. Czy ktoś jeszcze mam w tej kwestii jakieś doświadczenie?

pogiel

Każde słuchawki są niebezpieczne dla uszu. Byłoby zbyt pięknie, jakby słuchawki otwarte załatwiały cały problem. Jak będziesz słuchał za głośno, to po paru(nastu) latach twoje zdolności "uszowe" znacznie się skurczą niezależnie od typu słuchawek (no może na otwartych pociągniesz ze 2 lata dłużej, ale marne to przecież pocieszenie).

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.