Skocz do zawartości
IGNORED

Mało kasy, co zrobić z zepsutym subem?

Turneliusz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem poniższy zestaw 2.1 z którego byłem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednak po jakimś czasie padł mi głośnik subwoofera. Jest on klejony, a dostęp do samego głośnika jest bardzo utrudniony ze względu na typ konstrukcji. Reklamacja nie wchodzi w grę. Mam mały budżet, max. 200 zł i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Czy rozwalać suba, zbierać bebechy i skręcić swój pierwszy sub? Kupować wzmacniacz i podpiąć te małe kolumienki (naprawdę fajnie grają) - ale co dalej? Proszę o opinię, będę naprawdę wdzięczny.

Głośniki są podpięte do nowego laptopa ze standardową kartą dźwiękową. W tej chwili słucham Depeche Mode, ale moja ulubiona muzyka to także metal i klasyka.

Za każdą odpowiedź i "solucję" z góry dzięki.

Ukryta Zawartość

A może wymień na niedawno wspominany tu zestaw 2.0 Creative M80 ? Przejżyj (bo kupować nie warto) też nowy Komputer Świat, tam jest test kilkunastu zestawów 2.1 w cenie 200-300zł i wydaje mi się że ten Twój też tam był, 4 pierwsze miejsca to Creative i Logitech, z czego chyba dwa mieszczą się w Twoim budżecie. Naprawiać moim zdaniem nie ma sensu, lepiej sprzedać nawet za 30zł i dołożyć do czegoś lepszego (np. Logitech Z3 też tu polecany).

Zastanawiałem się też nad sprzedaniem całości (zepsutego suba i w pełni działających z teraz już pierdzącym subem kolumienek) i kupieniem np. Logitech X-230 (lub tych podawanych przez ciebie), ale obawiam się tych plastikowych obudów. A czy gdzieś można dostać jakiś sub do którego mógłbym moje kolumienki podłączyć? Bo coś czuję, że ciężko będzie znaleźć nabywcę na moje audio.

Tego plastiku nie "słychać" w Logitech`ach, drewno w takich zestawach raczej służy poprawie humoru bo i drewnem ciężko to nazwać, pewnie to jest jakaś płyta HDF z których robi się "tyły" do mebli ;-)

Dzięki za odpowiedź. Więc zaczynam szukać nabywcy mojego audio. Potem Z3 (lub X-230), dalej karta muzyczna... Powoli coś sobie sklecę :)

Jeśli ktoś ma jednak jakieś inne pomysły lub propozycje niech pisze.

Inne wyjście to kupno teraz np Logitech X-210 (115-120zł) i zbieranie na sensowny sprzęt (wzmacniacz+kolumny). A jak masz możliwość to licytuj to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , podobno są naprawdę dobre i to w przedziale do 1000zł, aukcja się zaraz kończy więc musisz się spieszyć :-)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.