Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe do 2kzł

bardopond

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów i forumowiczki,

Poszukuje kabli głośnikowych o następujących właściwościach :

- anlityczność

- separacja instrumentów i przestrzenność

- dobre zaznaczenie konturów

- jędrność dżwięku

Czy są wogóle takie ?

Kwota do wydania około 2 kzł. Sprzęt jak w " o mnie ". Co możecie zaproponować ?

Pozdrawiam

Akurat niedawno skonczylem testowanie rozniastych kabli w przedziale kolo 2000 - 2500zl. Choc pojawil sie tez kabel za 4500zl. I moge polecic kable Albedo Air III ( w wersji bi-wire, jezeli to u ciebie mozliwosc). U mnie daly to czego szukasz. Ale same kable cudow nie zrobia. Jezeli system nie ma mozliwosci to kabel nawet za 5 kzl nie pomorze :)

bardopond -->

Nordost Red Down ma wszystkie te cechy za wyjątkiem jędrności ...

zresztą jeśli głębiej spojrzeć w Twoje preferencje jakoś jędrność nie idzie mi w parze z separacją :)

czy Twoje kolumny mają podwójne gniazda?

zdezintegrowany_3PO

Prywata, prywata :-)

Nordosty sa super. Faktycznie. Tez je mialem dzieki zdezintegrowanemu w swoim systemie.

Potestoj i kup pierwsze ktore Ci sie spodobaja.

Zdezintegrowany a Ty nie miales u siebie kabli Bartka1. Porownales je moze z Nordostami?

larson3 --> zaraz tam prywata ;) hahah...

kable Bartka1 są od 3 tygodni w Klubie... tyle że chłopaki taplają się w tym DAC-owym bagienku :( i niestety w piątek muszę je zabrać i odesłać :(

u siebie nie porównywałem póki co....

zdezintegrowany_3PO

ps. w cenie do 2 kPLN za komplet kabli jest już w czym wybierać :)

Tesz szukam kabli za ok. 2 kzł. Też do Usherów i Creeka 5350 SE. Trochę już przewaliłem, ale nie znalazłem tego jednego jedynego. Jak na razie najlepsze Cardasy: Quadlink i Neutral Reference ( poza budżetem).

>bardopond

Polecam Ci przesłuchanie XLO Ultra. Nie znam bardziej "jędrnych" kabli, do tego niezła przestrzeń i analityczność, mocny i twardy basior, a barwy to miód malina. Jedyne na czym go przyłapałem to pewne zniekształcenia brzmienia, np. skrzypiec. Ale jest to ciekawy i efektowny kabelek.

A bi-wiring nie bardzo się u mnie sprawdza. Jest osłabiony bas i góra, a do tego średnica traci spójność - chyba na skutek przesunięć fazowych- nie wiem, nie znam się, ale słysze to.

bardopond -->

jeśli interesowałby Cię Red Down 2x3 m bi-wire ... napisz do mnie na priva :)

Mam na zbyciu ten kabelek w dobrej cenie :)

zdezintegrowany_3PO

ps. adres e-mail w "o mnie" ... odpisuję wyłącznie wieczorem :) tak więc cierpliwości plz ;)

Generalnie sprawdz polskich tworcow. Albedo, S.O., Argentum (choc ten ostatni moze nie pasuje do Twoich wymagan)

Poza tym Caradas testowalem od Croslinka do Neutrala bardzo fajne moga Ci przypasowac. Ale w moim systemie mialy mniej "mieska" niz Albedo. XLO jest raczej drogie jak na swoje mozliwosci. Sprawdz tez malo popularne Mogami. Bardzo miesiste i z ladnie poukladana scena i niedrogie. A i Audioquesty. Moze przypasuje ci Bedrock. I sprawdzaj. Faktycznie sporo tego jest. Ale jak cos Ci zagra kupuj i sluchaj muzyki zamiast testowac w nieskonczonosc :-)

Hornet.

Testowanie podkladek mi sieprzeciagnelo. Ale mam pewne obserwacje. Tremblery przywioze w piatek do klubu

Pozdrawiam

Larson

• 1 miesiąc później...

Bardopond -----> słuchałem X-718, Twojego Creeka niestety nie. Nie wiem jak w Twoim zestawie ale kopułka jest tam bardzo szczegółowa i ofensywna a dołowi brakuje ciut najniższego zejścia (słuchałem z Consonasnem A100 + CD120). Ale tak na czuja mogę Ci polecić Albebo. Dowiedz się u Pana Gierszewskiego czy robi również bi-wire z przewodu Blue. Audionovy też nie skreślaj i posłuchaj sobie Moonwalka albo Illuminatora ale mono-wire. Mają całkiem inną konstrukcje niż bi-wire i warto spróbować bo brzmią inaczej. Poza tym ten Cardas jest warty uwagi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Resztę kasy zostaw sobie na płyty ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety ze wzgledu na konstrukcje tylko Albedo Air III nadaje sie na bi-wire.

Moim zdaniem cardas Croslink jest faktycznie jednym z najciekawszych kabli w swojej (niewysokiej) cenie. Ale mozna lepiej :) i to wlasnie kolo 2000zl

Wszystko i tak trzeba przestestowac we wlasnym systemie.

Ale odkrycie :)

>>bardopond

sorry że tak zaatakuje, ale kable za 2000zł?!

A nie lepiej byłoby już włożyć tę kasę w akustykę pomieszczenia? Znacznie więcej da niż jakieś tam kabelki. IMHO wystarczą za dużo skromniejszą kwotę. Swoją drogę denerwuje mnie fakt, że wszyscy zawsze myślą nad zmianą kabli - sorry ale cudów nie zdziałają, a za 2kPLN to ja wolę pozmieniać w chacie - efekt 100% i na pewno bardziej wyraźny niż kabelki....

Zastanów się!!

Witam !

A może spróbujecie kabli Firmy Neotech !?

Kable głośnikowe ze słynnej seri miedźi monokrystalicznej w systemie UP-OCC lub z seri srebnej również robione w systemie Up-Occ z tym że droższe !

Posiadamy również inne okablowanie - interkonekty, kable cyfrowe itp.itd.!!!

Podaje do siebie kontakt : 0-511-273-370 - Sławek !

Udziele więcej informacji, a kable na próbny odsłuch pewnie też się znajdą !

Nie podaje ceny bo wiadomo że zależy to od długości, dlatego więcej informacji przez telefon !

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.