Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Yamahy RX-V350

elrychu

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem subwoofera ale nie wiem w jakim kierunku zacząć poszukiwania. Subwoofer miałby grać wraz z zestawem: Yamaha RX-V350 + zestaw 5.0 Eltax Jupiter w pokoju okolo 20m2 z przeznaczeniem 50% filmy, 50% muzyka. Nie wiem o jakiej mocy suba bym do tego potrzebował? Może znacie jakieś konkretne modele subwooferów? Bardzo by mi to pogło w szukaniu i wyborze tego właściwego.

https://www.audiostereo.pl/topic/24777-subwoofer-do-yamahy-rx-v350/

Przepraszam za prywatę ale właśnie sprzedaję coś takiego - chodzi mi ten subik z Yamaszką 430 w 22 metrach kw.

Sądzę że byłbyś zadowolony - jest to jeden z najładniejszych subików na rynku a w tej cenie nie ma konkurencji jeśli chodzi o design i jakość wykonania.

Dodatkową zaletą jest fakt, że od spodu jest płyta, zaś dzwięk wychodzi przez maskownice w dolnych częściach ścianek bocznych. To unieżależnia Cię od dylematów z ustawieniem suba promieniującego bezpośrednio do dołu - po prostu masz w nosie czy stawiasz sprzęt na grubym dywanie czy na parkiecie. On i tak robi swoje. :)

Bardzo fajnie wspomaga moje monitory przy muzyce, oczywiście nie przy "dyskotekowych" poziomach głośności, bo wówczas subwooferowego charakteru basu ukryć się nie da. Ale przy słuchaniu z głośnością umiarkowaną sprawdza się bardzo dobrze i jest fajna integracja z Sonusami.

Sprzedaję z przyczyn ideologicznych ;) - chcę ostatecznie rozdzielić kino od stereo. Będą po prostu 2 osobne systemy.

Link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

No myślę że Towój subik byłby bardzo dobry ale chodzi mi bardziej i coś trochę mniejszego i tańszego - w granicach 400-500 zł. Trochę przeglądałem aukcje z allegro i mam parę typów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co do subwooferów, do których linki znajdują się powyżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie, nie, spoko, tak tylko piszę... nie żebym na siłę wciskał - zainteresowanie jest ogromne (patrz - liczba wyświetleń), ponad 40 luda obserwuje moją aukcję, więc o jej koniec jestem spokojny. Dym się i tak zacznie dopiero w poniedziałek wieczorem - zawsze tak jest. :)

Tak sobie pomyślałem tylko o Tobie bo u mnie ten sub też chodzi z Yamahą i sprawdza się dobrze.

Pozdrówka!

-> elrychu

To co zaproponowałeś, to tylko nędzne "popierdółki". Za tę cenę mozesz zrobić całkie fajne DIY. Np. na tkaim głośniku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Będziesz mógł spokojnie nagłośnić nawet pomieszczenia do 30mkw. Jeśli sam nie potrafisz poproś kogoś o zrobienie wzmaka. (bądź kup gotowy, ale tej opcji nie polecam). Dobrym głośnikiem byłby też:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) no i ta jego piękna stylistyka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć! :)

Po zakończeniu aukcji ostrzę sobie zęby na to:

Ukryta Zawartość

zestaw jak widzisz jest z subem, więc Technicsa już nie potrzebuję - to by była perwersja - 2 suby na 22 metrach! :D

Ukryta Zawartość

Cena jest dobra. Opinie userów też, nawet na 20 m. kw. Nie szukam ósmego cudu świata tylko taniego partnera dla taniego i leciwego amplitunera. Jeśli to zestaw dobrej firmy - tym lepiej. A jeśli faktycznie subik będzie za słaby to jaki problem dokupić coś mocniejszego? Ten pójdzie na Allegro bez trudu - przecież to "dżejbiel"! :) - z zastrzeżeniem używania w mniejszych pomieszczeniach.

Choć wydaje mi się że nagłośnienie 20 m. kw to dla suba minimum - w mniejszych pokojach po prostu będzie zbędny. A może się mylę - w kinie mniej się liczy jakość basu a bardziej "walnięcie" (by nie ująć tego w mniej delikatny sposób...).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.