Skocz do zawartości
IGNORED

ginclone - jaki wybór? jaki wykonawca?

haniok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuję dobrego wzmacniacza któy napędzi moje T m2. Jendak im dłużej szukam tym mniej wiem. Postanowilem uderzyć więc do tego działu. Dlaczego? Bo wiem że za podobne pieniądze (jak używany stary wzmak) będę mógł dostać produkt zapewne lepszy i dopasowany do moich konkretnych wymagań. DO rzeczy. Szukam produktu - gainclone`a który razem z tannoykami będzie dynamiczny, z dużą ilością "mięska", basu i odkryje trochę (dosłownie trochę góę tych kolumn). Za ile? Może to troszkę mało ale myślę że na pewno jakiś kompromis będzie i znajdzie się ktoś kto zrobi sprzęt dostosowany do mich wymagań w tych granicach. Mowa o kwocie 600 zł (to takie prawie max ale nie chce tu od razu rzucać 700,800 bo sam nie wiem czy tyle wysupłam). Tak więc czekam na jakieś propozycje tego co ktoś mógłby zrobić dla mnie. Oczywiście móimy o gotowym produkcie w obudowie. Pozdrawiam i czkeam na odpowiedzi.

podałeś trochę mało danych

jaka ma być moc (np 2x 80 wystarczy?)

czy ma być sterowany pilotem

czy ma mieć wejście na klasyczny gramofon

czy dopuszczasz klasę A

jak ta obudowa ma wyglądać (aluminim + drewienko?)

Witam mogę ci zrobić takiego klona wersja czarna szybko natomiast w naturalnym odcieniu troche potrwa.

Elementy do uzgodnienia

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8618-100005897 1170286249_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odnośnie pytana użytkownika marekk:

moc - tannoy m2 z tego co kojarze miały takie właścicowści: 120W max. (10-80W). Dotychczas grałem na technicsie (co za syf) 60W i myślę że 80W wystarczyłoby.

pilot - mógłby być ale jęsli miałbym dokładać dużą ilość kasy to chyba lepiej zrobię jeśli ją dołoże do innych części ewentualnego produktu

gramofon - takie wejście na 99% chciałbym mieć

obudowa - aluminium owszem. Najlepiej czarne. Drewno?? Nieee. Będzie wyglądał ciut surowo ale mi się takie rzeczy podobają :)

Co do samego produktu. Widzę tu dyskusje na temat tego że powiedziałęm ze ma to być gc i koniec kropka. Jęsli jednak ktoś potrafi zrobić "coś" co za tą sumę zagra lepiej niż sam gc to chętnie wysłucham propozycji.

do digi58. Dzięki za szybką propozycję. Na pewno ją rozważe tylko chciałbym jeszcze poczekać i mieć jakiś wybó, inne propozycje ok? Nie odrzucam nic ale wiadomo że lepiej mieć większy wybór i podpasować go pod siebie niż siebie pod niego. Pozdrawiam

możecie coś wiecej o niej napisać? bo tak w wyszukiwarce konkretnego tematu o tym nie znalazłem natomiast ciekawi mnie wypowiedź użytkownika veteran w tym temacie:

Ukryta Zawartość

Z jego opisu wynika że dół dokłądnie taki jakbym chciał natomiast góra ciut odstaje. Tannoye jak zauważyłem (i nie tylko ja) przynajmniej w moich m2 mają wycofaną górę a chciabym ją troche wyeksponować wraz ze średnicą jednocześnie nie tracąć tego dołu o którym jest tam mowa. No i ostatnie pytanie. Czy to się wogóle zmieści w granicach cenowych??

Ukryta Zawartość

Dzięki uwe300. Przeczytałem całość i... i napisałem do DeToma tak się "napaliłem". Potrzebuję jeszcze paru informacji ale to chyba uzyskam od samego wykonawcy tejże wersji o któej mówiłeś aczkolwiek powoli wszystko zaczyna się krystalizować :). Pozdrawiam

korzystając z takiej okazji, że ktoś załączył taki wątek:

rozumiem, że można uzyskać GC z pilotem. Chodzi mi wyłącznie o funkcje:

1. volume

2. standbye (lub totalne wyłączenie)

3. zmiana żródła

Interesuje mnie GC do którego podłączony byłby wyłącznie CD (ew. tuner) i na pewno jakieś monitorki. Zatem moc nie musi być wielka jako, że miałby to być wyłącznie system do sypialni, raczej do słuchania przy czytaniu :)

Moje pytanie brzmi: ile mogłoby kosztować wykonanie takiego GC i czy bardziej opłacalne nie jest zakupienie jakiegoś Pioneera w cenie ok 350 zł.?

ktos tu przytoczyl cos o mojej drakuli-pozwole sobie umiescic fotki

tak jak byla mowa odstapie po cenie czesci ewentualnie zamieninie na cos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

JA sprzedalem "po kosztach" swojego GainClona na LM3886, schemat troszke zmodyfikowany P. Romanowi.

Z tego co wiem posiada on B&W CDM! czyli wysokiej klasy kolumny oraz sprzet towarzyszacy na podobnym poziomie.

Otrzymal ode mnie czas na odsluch 14 dni, po 7 dniach powiedzial ze GC u niego juz zostaje, gdyz do tej pory nie mial takiego wzmacniacza:-)

to taka reklama

Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o szczegoly na priv, podam namiar do uzytkownika mojego Clona.

PS nadal jednak pracujemy nad kilkoma niedociagnieciami w jego systemie, ktore u mnie nie wystepowaly, a pisze to dlatego ze jednak kazdy GC w innym towarzystwie gra inaczej i bywaja z nim czasami problemy

>sp_1976

Popełniłem takie sterownie któreby spelniało wymagania:

Ukryta Zawartość

na końcu tego wątku.

Ale to jest tylko projekt, nie zajmuje się "produkcją", nawet ciężko mi skończyć swój prototyp.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.