Skocz do zawartości
IGNORED

'Let It Be - naked' - czy warto?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie na wyprzedazy jest ta plyta. Wprawdzie cena moze nie jakas super niska ale zastanawiam sie, czy warto. W internecie nie ma sampli (nie znalazlem). Pochlebne opinie o jakosci dzwieku oraz zawartosci - odwalono orkietracje Phila Spectora i podobno niektorym piosenkom wyszlo na dobre. Czy ktos ma lub slyszal i moze dodac swa opinie? Bede dzwieczny ;-)

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/24729-let-it-be-naked-czy-warto/

Mnie się podoba. Słuchając pierwotnej wersji miałem wrażenie że słucham orkiestry + Beatlesów, a nie Beatlesów. Tutaj te smyczki i chóry powywalali i chyba wyszło to utworkom na dobre, bo słychać rzeczy, które przedtem były gdzieś tam "pod orkiestrą". Mam tu na myśli "the long and winding raoad" - tylko fortepian, bas, bębny i wokal, gitarka dyskretna (chyba, dawno nie słuchałem). Albo "across the universe" Lennona zaśpiewane tylko z gitarką akustyczną... Napewno warto posłuchać. Poza tym inna kolejność piosenek, wywalone miniaturki "Dig it" i "Maggie May" a w to miejsce ballada "Don't Let me Down". Dźwięk zremasterowany, bo brzmi inaczej , pełniej niż "stara" płytka... Poza tym niektóre kawałki różnią się drobnymi szczegółami. No jeżeli jest na wyprzedaży to chyba warto.

To wydanie 2 płytowe, na drugiej plycie dlugi jam, gadanie z fragmentami sesji. Na właściwej płycie jest chyba 1 utwór, którego nie ma na wcześniejszej plycie DON'T LET MI DAWN. Jeśli lubisz beatlesów lub nie masz pierwotnej wersji to warto, rzeczywiście brzmi lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.