Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz DV4360/4610 vs. Denon 1920/INNE

R99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono.

Stoję właśnie przed kolejnym wyborem DVD.

Moim pierwszym DVD było Sony DVP-NS730P beznadziejny dźwięk, obraz przeciętny, ale cicha praca napędu, CD Text, szybość działania wszystkich funkcji). Później kupiłem Denona 1920 (dźwięk i obraz o niebo lepszy od poprzednika pod każdym względem, większa funkcjonalność:SACD, Divx, JPG, HDMI itp., ale bardzo bardzo głośna praca napędu i brak jednoczenego wyświetlania nr nagrań i czasu oraz brak CD Text).

Dlatego też sprzedałem oba i zastanawiam się nad zakupem Marantza.

Głównie chodzi mi o to aby DVD spełniało kilka moich wymogów:

1. Dźwiek był bardzo dobrej jakości zarówno z DVD, CD jak i MP3 (wystarczy taki jak z Denona 1920)

2. Bezgłośna praca napędu (tak jak Sony NS730)

3. Obraz na akceptowalnym poziomie,

4. Szybkość działania funkcji

5. Wyświetlanie czasu i nr nagrania oraz CD Text

6. Divx i JPG też mógłby jakoś znośnie działać

Proszę o swoje opinie posiadaczy Marantza lub innych spełniających chociaż 2 pierwsze punkty.

Oczywiście w tym przedziale cenowym żadne DVD nie będzie rewelacyjne, ale na takie mogę sobie teraz pozwolić chcąc wyniemić jeszcze kolumny na Bowersy. Z czasem pewnie kupię coś dużo lepszego.

Czekam na konstruktywne wypowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/24555-marantz-dv43604610-vs-denon-1920inne/

>Dlatego też sprzedałem oba i zastanawiam się nad zakupem Marantza.

A moze popatrzylbys w kierunku Denona 2910? Wlasnie go kupilem w cenie 2.300 i jestem bardzo zadowolony.

>Głównie chodzi mi o to aby DVD spełniało kilka moich wymogów:

>1. Dźwiek był bardzo dobrej jakości zarówno z DVD, CD jak i MP3 (wystarczy taki jak z Denona 1920)

Dzwiek naprawde swietny.

>2. Bezgłośna praca napędu (tak jak Sony NS730)

Dziala bezszelestnie

>3. Obraz na akceptowalnym poziomie,

Obraz rewelacyjny (szczegolnie na ekranie 100 cali:))

>4. Szybkość działania funkcji

Nie wiem, co dla Ciebie znaczy szybko. Ten Denon mi pasuje, choc moj poprzedni Panas chyba troszke szybciej wczytywal plytke. Ale czy istotna jest sekunda lub dwie? Tyle by∏o dla Ciebie wazne, wiec odpowiedzialem.

pozdr, burz

burz

Dzieki za wpis.

Też się nad nim zastanawiałem, ale chcę jeszcze kupić kolumny bo nie mogę słuchać juz na alturach. A Bowersy to wydatek ok 3700.

Szybokść pracy to w Denonie 1920 była OK więc 2910 też będzie OK.

Jako ciekawostka, denon 1920 i marantz 6600

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam Marantza DV4500. Jestem zadowolony ale nie mam punktu odniesienia (nie prównuję do taniego kinda domowego JVC jakie przedtem miałem) i trudno mi powiedzieć coś więcej. Dzwięk mi się podoba (amplituner też tej samej firmy i monitorki Elac 103) ale czasami napęd przy różnych płytach tyka jak zegar. Obraz jest ok ale na moim CRT Philipsa na górze mam cienką białą linię przez całą szerokość. Zauważyłem też problem ze skalą szarości ale nie wiem czy to wina DVD czy TV (w Enigmie widok z podwodniaka w stronę powierzchni ujawnił wiele kręgów). Wydaje mi się, że Denon 1920 ma niezaprzeczalną zaletę - wyjście HDMI.

Kiedyś miałem DVD Thomsona i miało jedną super rzecz - przy przewiajniu x2 do przodu obraz był płynny i do tego był dźwięk. Tego nie spotkałem później w wielu odtwarzaczach.

Pozdro, gregowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.