Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejne Wedlowskie odsluchy

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze - najwyrazniej wspolpraca miedzy Warszawiakami a Krakusami jest mozliwa!!! :) Dzieki temu w najblizsza sobote w godzinach 14-19ta przy ul.Zamoyskiego 26 wszyscy chetni moga spotkac sie w gronie "slyszacych inaczej" a przy okazji posluchac klockow SoundArtu wraz z glosnikami Guardian (Sound&Line).

Watek oczywiscie mozna wykorzystac pozniej do opisu wrazen (jesli ktos bedzie mial ochote).

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/24524-kolejne-wedlowskie-odsluchy/

Gwoli uscislenia - podany adres to adres warszawski! :)

A potencjalnych chetnych na odsluch moze zainteresowac informacja, ze juz moja slaba 18Watowa lampka radzi sobie z Guardianami calkiem niezle, wiec z Jazzem powinno byc ...

Wydaje sie, że miejsce soud artu jest idealne dla uwidocznienia zalet dobrych kolumn. Duzo przestrzeni z każdej strony, także za kolumnami i jak i za słuchaczem. Ja osobiscie jestem bardzo zainteresowany jak głośniki Sound&L wypadną z elektroniką SA.

Swoja drogą to jest tam bardzo dużo miejsca dla audiofili........no moze trzeba by było zabrac jakies krzesełko turystyczne.....bo salon wyglada jak na zdjęciach ;-D

P

Ponoć te głośniczki lubią stały dopływ prądu a słabowate lampki niekoniecznie oddadzą duże skoki dynamiki? :-)

Można sprawdzić, słabą moc (15W) ma słuchawkowiec SA Ragtime, który ma terminale do podłączenia speaków.

Jestem ciekawy, tym razem postaram się dotrzeć i wybiorę się pociągiem. A tak na marginesie, spotkanie ma mieć bardziej postny charakter, czy... :-))

Profil - cytujesz Highfidelity :) a Martin (czyli S&L) stwierdzil, ze graly nawet z 8 Watowa lampka Waszczyszyna.

Niemniej w sobote bedzie okazja posluchac z duza ilosci pradu (chocby Jazz).

Co do postu - ja tam nie poszcze ... :)

Po wczorajszym nieco wnikliwszym odsluchu i pewnych eksperymentach, zaczynam sie sklaniac jednak do wersji, ze Guardiany potrzebuja mocniejszego wzmaka niz moja lampka (a moze nie mocniejszej tylko lepszej niz moja). Basu jest malo - nawet nie jest to kwestia kontroli ale ilosci. A jak bawilem sie w podkrecanie glosnosci to po przekreceniu o kolejny "zabek" jedna z lamp przygasla, jeden kanal przestal grac - natychmiast skrecilem i jest ok choc balem sie, ze wogole lampe szlag trafil - w kazdym razie wyglada na to, ze wzmak po prostu nie wyrobil.

Dobrze wiec, ze w sobote bedziemy sie bawic w odsluchy z duzo mocniejszymi wzmakami :)

• Redaktorzy

Czyli będzie pi razy drzwi ok. 10 osób (licząc Gospodarzy) ? Pytam, bo trzeba przygotować wystarczającą ilość "popepszaczy percepcji" ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

przyjeżdzasz do Wedla przy powszechnym i słuchasz tego co akurat gra, w dodatku w baardzo sympatycznym towarzystwie ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Czyli spotkanie w SoundArcie w sobotę? Okay, stawię się. Jedno ostrzeżenie: S&L Centurion z Rockiem zagrały u mnie dość słabo. Okazały się potrzebować większego kawałka prądu. Pewnie Jazz, ew. Country.

-> magazynier - ja tu sie staram "chronic" Twoje dziecko, a Ty ... :)

Dodam, ze czekam z niecierpliwoscia na podpiecie mocnego pieca do Guardianow bo na razie ciagle slysze jedynie, ze glosniki maja potemcjal, ale slabe (mocowo) wzmaki nie potrafia go wykorzystac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.