Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-SR503E + DV-SP403E :-(((

wroc_morris

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

od 4 mies. jestem "szczęśliwym" posiadaczem zestawu KD z klockami ONKYO TX-SR503E + DV-SP403E.

Zakupiłem w sklepie internetowym. Sprzęt nowy, na gwarancji.

Amplituner po wyjęciu z kartonu i podłączeniu z DVD i głośnikami nie odpalał.

Próbowałem wszystkiego, po czym odesłałem do serwisanta.

Początkowo zarzucono mi błędne podłączenie i przepalenie czegoś tam...

Okazało się, że amp miał WADĘ FABRYCZNĄ. Usterka została usunięta - amp odpalił i działa do dzisiaj.

Jakieś 3 tyg. temu kupiłem projektor. Podłączyłem z DVD Onkyo via component.

Włączyłem progressiv scan. DVD pochodziło jeszcze tydzień. Od kilku dni nie czyta płyt DVD. Gdy włożę jakąś płytę z filmem wyłącza się całkiem.

W poniedziałek odsyłam DVD do serwisanta. Ciekawe co powiedzą... jak już będę wiedział to napiszę.

Czegoś innego spodziewałem się po japońskiej firmie z 50-letnim doświadczeniem.

Pozdro !

morris

https://www.audiostereo.pl/topic/24136-onkyo-tx-sr503e-dv-sp403e/

Wspólczuję, ale tak to już chyba jest obecnie ze sprzętem.

Mi np. Yamaha zaczęła szumieć miesiąc po gwarancji, telewizor Philipsa ma wadę fabryczną, też już po gwarancji. Teraz czekam aż się sypnie DVD, też ma ponoć wadę fabryczną. Strach kupować cokolwiek.

tak własnie wygląda postep i produkcja w chinach..... Kiedys byłem wrogiem urzywek ale coraz pewniejszym dla mnie jest fakt ze rozwój hifi zakończył sie pod koniec lat 90-tych

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dokładnie , właśnie niedawno oddałem do naprawy nagrywarkę DVD PANASONIC DMR 10 , po 3 dniach użytkowania

mechanika zaczęła zgrzytać , szyflada po 3 sekundach sama się zamyka , z wypowiedzi innych osób na forum

można już stwierdzić że firma PANASONIC schodzi na psy ( a może już zeszła ) .

Może coś w tym jest, a może mam pecha i trafiłem na złe egzemplarze.

Produkują tego w dziesiątkach tysięcy sztuk...

W 1995 kupiłem wieżę Sony z pięcioma głośnikami. Służyła mi najpierw do słuchania muzy, a potem jako nagłośnienie do KD. Używałem jej do momentu zakupu zestwu Onkyo, czyli ok 10 lat. Ani razu się nie zespuła.

Czasem się zastanawiam, po co się jej pozbywałem...

Pozdro !

ps. wszystkim "pechowcom" życzę szybkiego serwisu gwarancyjnego ;-)

• 1 miesiąc później...

Ja również mam A/V Onkyo starszy model z 2000 r. TX-DS 787 i jestem z niego bardzo zadowolony. Sprowadziłem go sobie z niemiec bo był o całe 1tys. zł tańszy. Jest to sprzęt, który 99% się nie psuje, a ja również miałem szczęście być w tym 1%. Musiałem odesłać go do Niemiec, a tamci fachowcy odesłali go na gwarancji aż do Japoni bo nie umieli sobie poradzić z naprawą. Padł procesor dźwięku po miesiącu użytkowania. Było mi bardzo przykro, że tak się stało, ale nie zraziłem się do firmy ONKYO i gdybym miał ponownie wybrać znów postawiłbym na nią. Od tamtej awari gra i buczy, aż ssię ściany trzęsą :-). Chciałe dokupić do kompletu odtwarzacz DVD DV-SP502E ale cena zwala mnie aż do tej pory z nóg. ok.1700 zł. Kupiłem więc Pioneera DV-470 i również jestem zadowolony.

Jeżeli chodzi o zakupy przez Internet to jestem sceptyczny. W sklepie można bez problemów w ciągu 7 dni oddać sprzęt i wziąść nowy. Tak jak mówiłem nigdy nie wiadomo czy nie znajdziemy się w tym 1%. Można mieć nawet Mercedesa, który na gwarancji się zepsuje.

• 2 miesiące później...

Morris

..i co z twoim DVD?...mnie ostanio wyłącza się dvd deneon1710. Włączam płytkę dvd lub cd , gra około 40 minut następuje kilka klatek stop i wyłącza się odtwarzacz. Po chwili gdy włącze ponownie DVD odrazu samo się wyłacza i problem jest z kolejnym uruchomieniem. Gdy włączam i otwieram szuflade jeszcze działa ale po zamknięciu uruchamia sie mechanizm odczytu płytu i "gąśnie" zasilanie tj. tak jakby zabrakło prądu.

Hej.Nie chcę Cie martwic ale ja mialem to samo z HK 30 , w tej chwili jest w serwisie i serwisant stwierdzil ze czarno to widzi, prawdopodobnie trzeba bedzie wymienic plyte glowna.Jestem wkurzony bo 2 miesiace wczesniej padl mi w nim mechanizm laserowy i wybulilem 700 stow za wymiane a teraz to.DVD ma 2,5 roku, kosztowalo 2000.Jestem rozczarowny tą marką.

Ostatnio rozkręciłem Onkyo SP 303E bo wydawało mi się że za bardzo słyszę napęd i chciałem coś temu zaradzić. Produkcja - "Made in Thailand", mechanika - Orion (pamiętam firmę z dosyć powszechnych w Polsce odtwarzaczy VHS - ale to było 20 lat temu:-), na płycie głównej elementy Sharp i Samsung; ech globalizacja.... acha... odtwarzacz zauważalnie wyciszyłem naklejając folię "bąbelkową" na górną powierzchnię obudowy (od wewnątrz oczywiście).

Mam amplituner Onkyo TX-SR601. Ostatnio oglądałem 503. Sprzedawca zapewniał, że jest lepszy od 601, bo nowszy i choć to model niższy to już 3ciej generacji. Coś mi sie wierzyć nie chciało. Co prawda nie słuchałem i możliwe jest, ze 503 jest lepszy od 601jeśli chodzi o dźwięk, ale co do wykonania to się załamałem... plastik, plastik, plastik. Potencjometr lekki, lata na wszystkie strony - plastikowy oczywiście. Niby wielki wyświetlacz to wielka luźno latająca pokrywa. No szkoda, ze tak słabo wykonany. Co prawda tani. No nic za darmo. Co do awaryjności to działa bez zarzutu od ponad roku.

Cześć,

moje DVD Onkyo, podobnie jak amp i głośniki, zmieniło właściciela.

Niestety nie wiem co było przyczyną usterki ponieważ serwisant nie poczuwał się by mnie o tym poinformować.

Nowy właściciel nie odzywał się od momentu zakupu, więc chyba wszystko gra.

Ja z kolei przerzuciłem się na sprzęt H/K. Póki co wszystko gra... i to jak !!! :-)

Pozdro !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.