Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie płyty Rolling Stones polecacie ?

Alex2

Rekomendowane odpowiedzi

Get your ya ya's out - koncert

Sticky Fingers

Exile on Main Street

It's only rock and roll

Black & Blue

Tattoo You

Steel wheels

Voodoo lounge

Bridges to babylon

Bigger bang

nie lubię ich płyt koncertowych z wyjątkiem w/w

Zapomnij o Goat's Head Soup, Undercover,Emotional Rescue,Some girls

Na poczatek zdecydowanie 'Voodoo lounge' - znakomita i porzadnie nagrana plyta z 1994. Moze byc dobrym punktem startowym jezeli nie bardzo leza Ci plyty z lat 60-tych.

'Emotional Rescue' jest faktycznie swietne aczkolwiek z elementami typowymi dla lat 80-tych (nawet lekko Prince'owy wokal!). Jednak jest to odstepstwo od glownej linii i pewna ciekawostka.

Jak juz naprawde chcesz sie zaglebiac w RS to mozna takze kupic realtywnie nowe 'Fourty Licks' 2002, ktora to skladanka 2CD daje niezly wglad w calosc (40 utworow, w tym 4 nowe, polowa to lata 60-te i poczatek 70-tych a reszta to reszta ;-)

pzdrw

soso

Zdecydowanie

nr1 - beggars banquet

a astatnia płyta bardzo mi sie podoba (Bigger Bang )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-622-100007698 1170283465_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie - zbieżność poglądów z soso ;)) Dodałbym, że Jagger naśladuje tu Bee Gees - a piosenki z omawianej płyty lubię wszystkie - choć akurat Indian Girl mogłaby się na niej z powodzeniem nie znaleźć.

Mój top Stonsów: BB, EOMS, SF, LIB i długo długo nic. Ostatnia mnie nie zachwyca.

chyba dawno tego nie słuchałeś, skoro tak twierdzisz hehe. imho płytka jest świetna, no ale skoro szanowne gremium zachwyca się np. voodoo l. to ja przepraszam....

pzdr fanów najstarszych dinozaurów tzw. rocka

słuszna decyzja, niech młódź słucha dobrej muzy!

bb niezła, ale bez przesady. generalnie od swheels włącznie dziadki nagrywają niczym niezaskakujące, ale równe, porządne i dobrze zagrane rzeczy, bez zadęcia na tworzenie nowej jakości, i o to chodzi! ostatnia wielka płyta to chyba tatoo i właśnie sgirls, której dawno nie słuchałeś hehe! okres 81-89 za wyjątkiem dirty work chyba można spokojnie pominąć.

pzdr

OT: macie już rarities?

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

>ostatnia wielka płyta to chyba tatoo i właśnie sgirls, której dawno nie słuchałeś hehe! okres 81-89

>za wyjątkiem dirty work chyba można spokojnie pominąć.

>pzdr

Możę to powód,abym właśnie odsłuchał nielubianych Dirty Work i Some girls. Ale na Goat's... mnie nie namówisz

DW lubię za surowe brzmienie i sposób nagrania: wokalu i gitar, a także za kompozycje. SG lubię za luz i ogólny klimat końca czasów chlania i jeb...ia, czyli sucking in the 70ties!

Some Girls - jedyny zarzut - krótko coś grają. Ledwo człek się rozgrzeje a tu koniec. Brakowało pomysłów czy przekonania - wszak następna płyta to już spora zmiana stylistyczna.

jeśli może być składak, to jump back. zawiera kawałki od 71 r. bodajże, a całość jest naprawdę świetnie dobrana. żadnych gniotów. i brzmi razem całkiem spójnie, niezorientowani (o ile tacy są) mogą niewychwicić, że to składanka. polecam

zildjian----Bridges to babylon

Bigger bang

Protestuję, obie płyty są zbyt młode by je polecać.

Muzyka na tych krążkach musi jeszcze dojrzeć z 10 lat.

Po takim czasookresie będzie godna polecenia.

pzdr

:-))

Broy

Delektując się wieczorkiem Budvarem z beczki przypomniałem sobie wymianę o Stonesach. Zamówiłem taryfę i pojechałem po Dirty Work. Podtrzymuję - w większości kaszana. Może dzieciom się spodoba - niedługo imieniny,dołoże. Ale przy okazji kupiłem jeszcze CCR - Pendulum. To Ci jazda! Że nie odgruzowałem tego wcześniej...

Budvar dobra rzecz. Do kaszanki też może być, chociaż szkoda tak dobrego piwa. Po ile u Ciebie chodzi Budvar? Niedawno byłem na wyjeździe tzw. służbowym u braci z południa i kupiłem bagażnik, ale już pustki.

Pzdr

broy, 25 Sty 2006, 12:08

Po ile u Ciebie

>chodzi Budvar?

W czeskiej restauracji - 5,99 za 1/2 dcm3.(do niedawna 7,-) . Długo lane - sieben minutem(dużo tedy lepsze),z pięknym nieprzelewającym się grzybem. Do tego szynka praska w lekko miodowym sosie ! Ludzie ! Albo eskalopki z dzika.....

Mniam !

broy, 25 Sty 2006, 12:21

>To je dobre! Faktycznie, nawet lepsze od DW!

>Pzdr

No, ba !

Fanom Urquella powiem ,że na koniec biorę zawsze jednego małego Pilsnerka, co by upewnić się jak to Budvar był lepszy !

Raczej tylko dvd z wizja z koncertów. To nie jest zespół który przeszedł do historii swoimi nagraniami muzycznymi za ostatnie 30 lat (czyli po Exile on Main Street, dwupłytowy album uznany za ich arcydzieło, wg mnie dosc monotonny). RS to cekawe brzmienie, nie kompozycje - jeśli słyszałes ich najlepsza płytę, nie potrzebujesz za bradzo innych - brzmienie, powtarzam.

• 1 rok później...

Zauważyłem, że MŁODZIEŻY podoba się "It's Only Rock'n'Roll", tak skopane przez krytykę. To rozkołysany, pełen rytmu album, na którym wyróżnia sie gitara Taylora. Może mniej ambitny niż "BB" czy "Exile..." ale przez to bardziej przyswajalny. Nostalgiczne "Time Waits for No one" oraz wręcz taneczne (a jednocześnie mroczne i drapieżne) "Fingerprint File" to przykryte kurzem PEREŁKI z tego albumu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.