Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze McIntosh'a

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanwiam się nad zamianą mojego YBA CD3 Delta na McIntosha MCD7010 lub MCD7009. Chciałbym uzyskać lepszą synergię z resztą systemu (C41 + MC352). Czy Forumowicze mają jakieś doświadczenia odsłuchowe w tej materii.

https://www.audiostereo.pl/topic/23986-odtwarzacze-mcintosha/

CD3 Delta gra dźwiękiem niezwykle czystym, przejrzystym i 'poukładanym'. Nie jest mistrzem świata w kategorii basu, ale nic mu tam nie brakuje. Wokół muzyki jest dużo powietrza. Wydaje mi się, że to urządzenie, które bardziej analizuje niż syntetyzuje dźwiek, nie zatracając jednak muzykalności. Ja sam preferuję szkołę bardziej romantyczną, a nie opartą na "szkiełku i oku" i stąd plany kupna czegoś bardziej w moim stylu.

Witam,

Na bazie własnych doświadczeń stwierdzam że moje MCD7000 bardzo lubi się z MC275.

Ten pierwszy model bodel MAKA bodaj z 82 roku nie ustępuje wielu nowym droższym CD - sprawdziłem

we własnym systemie.

Niemniej niech Cię nie kusi cena,wypożycz MCD7010 do domu i wiesz wszystko,koniec.

Napisz nam co wybrałeś.

Pozdrawiam.

MCD7000 jest z 1985 roku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pozwolę sobie jeszcze dodać że mój MCD7000 najlepiej prezentuje muzykę

ze swojego wyjścia regulowanego bezpośrednio do wejścia XLR we wzmacniaczu MC275

z pominięciem preampu C15.

Zatem jeśli będziesz meczował MCD7010 nie zapomnij sprawdzić tego toru,w moim systemie róznica klasy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.