Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser kontra Technics

jary 27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! zgłaszam sie z prośbą o pomoc, mianowicie doradzcie jakie słuchawki do kompa z kartą audigy zs2 platinum. Szerze mószę przyznać że niemam zbytnio pojęcia co wybrać, mam jedynie kilka typów: Sennheiser hd555, hd595, Technics rp-f880e i Technics rp-f500. Bardzo proszę o przetestownie ich, to wyjasni mi wiele. Wiem że było wiele o sennhaiserach, ale nikt ich nieporównywał z Technicsami. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/23973-sennheiser-kontra-technics/
  • Redaktorzy

Ze słuchwek Technicsa pamiętam tylko miażdżąco złą recenzję najwyższego modelu, takiego pokręconego w dziwne zawijasy dookoła uszu, za coś ponad 1000 PLN.

Tak ! Ja posiadam słuchawki Technicsa RP-F30 i muszę powiedziec że są wręcz FANTASTYCZNE.

Kupując je, dokonałem odsłuchu np:Sennheiser HD600 i wielu innych ale RP-F30 były zdecydowanie najlepsze.

Poza tym są bardzo solidnie wykonane.Jednoczesnie zgodzę się z tym że inne modele są kiepskie.

Kiedys miałem RP-HT 90, w danych technicznych miały znakomite parametry ale w bezposrednim odsłuchu były beznadziejne.

RP F 30 są obecnie raczej niedostępne, a i tak mało kto by się na nie skusił z racji marki...a to błąd...bo nawet jakością wykonania i kabelkiem biją na głowę senki....minusem jest to, że są dość ciężkie - komfort użytkowania senki mają lepszy...tylko komfort....reszta, hmmm reszta choć to nieprawdopodobne bardziej mi się podoba na Technicsach - basior, niemęczące wysokie, przejrzysty, czysty, dynamiczny dźwięk, duża skuteczność, dynamika...aż trudno uwierzyć, że to Technics.

W tej chwili chyba nigdzie nie znajdziesz.Ja wielokrotnie sprawdzałem na "Allegro", no tak z czystej ciekawosci i nigdy nie było nawet używanych.Sądzę ....... dlatego, że jak ktos kupił to już nigdy nie będzie chciał ich się pozbyc.Jeszcze jakis rok temu widziałem w "Media Markt" za 700zł (ja musiałem zapłacic 890zł)

Ale pewien forumowicz pisał że widział w wyprzedarzy w moim miescie (Gliwice) za 330zł.

Gdybym wiedział o tym, to kupił bym chyba z dwie pary, niewiem po co ale za taką cenę to nawet za ostatnie pieniądze......

Tak były w "e-shopie" w Gliwicach na Zwycięstwa za 299 zł, ale to była jednorazowa okazja, w MM kosztowały najpierw ponad 1000 zł, potem ok. 900 zł, w granicach cen Senek 600, a czasami nawet nieznacznie drożej.

Ja własnie musiałem zapłacic 900zł w "Media Markt" (dokładnie 890zł) ale parę miesięcy po moim zakupie widziałem w "Media M." za 700zł. Ta cena 229zł, to naprawdę niewiarygodne !!! Chyba już nigdy się nie powtorzy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.