Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie naprawić głośniki--GOODMANS

inqubus

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie--podpowiedzcie ludziska gdzie naprawiają /gdzie można spokojnie oddać do naprawy głośniki.

Konkretnie chodzi o GODMANSY TRIAXIOM 1220==są w dobrym stanie zachowania , razem ze skrzyniami , tyle że maja spuchnięte cewki .

Nie chciał bym oddać tego do giełdowych paproków , bo mam niemiąłe doświadczenia--szkoda głośników.

Poszukaj gdzies w archiwum moich postow, w jednym z nich wypisalem wszystkie znalezione na Lukarze adresy firm naprawiajacych glosniki. Niestety na pytanie jakiej z nich mozna ze spokojem powierzyc drogie i nieprodukowane juz przetworniki nie uzyskalem odpowiedzi.

a ten brylant nie ma przypadkiem czegoś wspólnego z tym popierdoleńcem co to kiedyś zafajdał tą zakładkę tematem o tannoy-ach gold, który co do czego okazał się reklamą jakiegoś kretyna-naprawiacza głośników(który ponoc przypełz tutaj z elektrody)?

• 1 miesiąc później...

Mam 12 letnie doswiadczenie w naprawie glosnikow a Goodmansow naprawilem chyba ze 30 szt od triaxomow po serie 301 302 401 robie to profesjonalnie mam orginalne cewki daje gwarancje rozmawialismy juz na ten temat !!!!

>Brylant

Jakim drutem są nawinięte orginalne cewki w Goodmansach? Ciekawe skąd masz orginalne , czy naprawdę są orginalne, czy to tylko takie gadanie? Czy likwidowałes kiedyś efekt pofałdowanych zawieszeń w nowszych Axiom 201 i 301, czasem jeśli jest spore to potrafi doprowadzić do ocierania cewki, raz tak miałem. Ciekawe z czego to powstaje.

>inqubus

Jeśli faktycznie tak jest jak pisze to warto skorzystać bo do typowych "wklejaczy" pianek i "przewijaczy" cewek od altusów których pełno wszędzie to ja bym tych głośników nie oddał

Oddaj glosnik do pabel a zobaczysz glosnik jak swinia niebo hhahahaha niemoge!!! buhhahaha poza Tonsilem nie umieja nic naprawic wystarczy i podac nazwe Goodmans niebeda wiedziec co to jest sam sprowadzam czesci z niemiec i usa nieraz dzwonie do ludzi co naprawiaja glosniki co za historie opowiadaja to naprawde komedia !!niechce sie narzuca i miec wylacznosc na naprawe glosnikow badz my powazni to musi byc profesjonalizm a do tego trzeba dokonac pomiarow i sparowadz glosniki co narawde robimy mnustwo ludzi jest zadowolonych

POZDRAWIAM

Masz racje partaczy jest pelno po nich musze naprawiac glosniki czasami jest tak !ze czlowiek ktory naprawia glosniki nie zna nawet zasady dzialania glosnika a go naprawia !!!! juz rozne widzialem kombinacje a wiec tak 301 jest nawijana drutem okraglym miedzianym a 201 roznie bywalo tak ze aluminiowym i miedziamym a 401 tylko drutem aluminiowym POZDRAWIAM WSZYSTKICH PARTACZY !!

Goodmans !!! po prawej przed naprawa po lewej po naprawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Goodmans !!!byly pomalowane i spalone

Ukryta Zawartość

post-10468-100005128 1170287469_thumb.JPG

post-10468-100005129 1170287468_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyczyszczona membrana Goodmansa !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oryginalne TRIAXONY bo te sa na zdjeciach nawijane byly drutem aluminiowym o przekroju kwadrat.

Zastapienie aluminiumiowego na miedzianym uzwojeniem jest zakonczy sie pogorszeniem parametrow,spadnie efektywnosc, zwiekrzeniu ulegna zniekrztalcenia i spadnie moc.

Do dzis nalezy podziwiac jakosc resorowania serii Goodmans AXIOM 201/301/401/80/ ,Trioaxon'ow, resorowanie takie pozyje jeszcze z drugie 30 lat.

• 5 miesięcy później...
  • 8 miesięcy później...

brylant, a masz może membrany do Goodmans 301 i te trąbki? Mam ten przetwornik i chcę go naprawić, ale myślałem o orygionalnych podzespołach. Po naprawie najprawdopodobniej głośnik sprzedam, bo mi nie ptorzebny. Co do cewek w tych przetwornikach to są one z drutu aluminiowego, a nie miedzianego:] Masz może też cewki i dolne resory?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.