Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski kabel zasilajacy do komputer

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najgrubszy z TME - na wtyczce jest podany amperaż - im wiekszy tym lepiej (standard to chyba 9A znajdź taki 11-14A to już odlot). Oraz zapinasz na nim bardzo audiofilski ferryt (też z TME). Możesz go audiofilcko oblec w audiofilską koszylkę termokurczliwą (bez koszulki też jest audiofilski, ale w koszulce jest bardziej audiofilski bo żaden durny audiofil nie wie co jest w środku i se myśli że czary potrzebne do grania :)

Stary, popalony kabel od prodiża znależionego przez "szperacza". Kupiony oczywiście na ryneczku. Dopasowany do indywidualnych potrzeb za pomocą kombinerek, taśmy izolacyjnej oraz plastra...

...życzymy bezpiecznego użytkowania!

3,1 h to nie jest taki zly wynik :) A co do kabli, dostalem kiedys z jakims cisco fajny kabelek, kablofile pewnie by sie nim zachwycali hie hie... Trudno go bylo wyginac taki twardy byl... Qubric a moze kabel na V. ? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Traktując temat poważnie to chyba główny problem nie leży w kabelku zasilającym kompa a w tym w jaki sposób i w jakiej postaci sygnał jest dostarczany do wzmacniacza.

Koledzy na stereo właśnie wałkują ten problem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja prefruję rozwiązanie polegające na podpięciu dobrego zewnętrznego przetwornika C/A do komputera za pośrednictwem złącza SPDIF. W konkretnej realizacj za przetwornik robi CD Harmana - Kardona HD 970.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

foxbat - napastliwy to sie zaraz mogę zrobić za posądzenie o napastliwość ;)

Manewr z kablem komputerowym jest wypróbowany. Mając gruby kabel i ferryt na nim masz praktycznie to samo co być powinno w solidnej audiosyfilskiej sieciówce :)))

Czy zagra lepiej tego nie wiem. Ale audiofilsko będzie. Ja zapinam ferryty na wszystkim co się da. Także na kablach sygnałowych wychodzacych z karty muzycznej komputera.

Acha - o tym zeby tak zrobić przeczytałem kiedys własnie na tym forum :)))

Juz oczyma duszy widze ten atak Veluma na platformy serwerowe i stacje robocze ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.