Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Z przyjemnością bym się wpisał, ale niestety za dalego mieszkam :(

>>> rochu

Mam sposób na odpalanie z realtime priority. Wygląda to tak:

Start "Startrealtime" /realtime C:"Program Files"Foobar2000foobar2000.exe

albo

Start "Starthigh" /high C:"Program Files"Foobar2000foobar2000.exe

ten 2. to z wysokiem priorytetem. Oczywiście ścieżka może się różnić. Tak samo można przy starcie systemu zadeklarować realtime sterownikowi karty RME :)

Przepraszam wszystkich za off topic.

A realtime priority nie ma sensu dla RME, chip załatwia większą część problemu sprzętowo. Rozwiązania konfiguracyjne RME i mozliwości sterowania potokami w praktyce nie mają sobie równych.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie wczoraj mialem mozliwosc posluchania najnowszej integry Luxmana model L 590 wraz z odtwarzaczem uniwersalnym DU 50 i kolumnami Harpia Acoustics Keith. Musze przyznac ze ten dzwiek mogl sie podobac. Referencyjnie nisko schodzacy punktowy bas masa detali bardzo czytelna wyrazista srednica. Integra Luxmana to okolo 30 watt w czystej klasie A ale z kolumnami Harpii robila co chciala. Dla sympatykow jasnego brzmienia to zestawienie bylo znakomite. Bas przypominal ten z koncowek mocy Krella. Mnie osobiscie bardziej przypadlo do gustu polaczenie zestawu Luxmana z malymi monitorkami Audiowave (kumpel jest na kupnie kolumn). Pojawila sie barwa z ktorej slynie Luxman. Dzwiek nabral firmowego charakteru. Nie bylo tak dobitnie ale relaksujaco z duza iloscia detali powietrza itp. Nie sadzilem ze male monitorki Audiowave potrafia tak duzo. Ciekawa sprawa jest mozliwosc przelaczania przetwornikow w uniwersalnym odtwarzaczu Luxmana. Mozemy miec dzwiek dobitny i szczegolowy albo miekki z 'lampowym" nalotem. My korzystalismy wylacznie z tej pierwszej opcji jednak generalnie zabawa moze byc przednia:) Wczorajszy dosc przypadkowy odsluch traktuje jako przedsmak prezentacji Luxmana na ktora wybieram sie w styczniu.

Serdecznie dziekuje za bardzo mile przyjecie i profesjonalny (choc przypadkowy) odsluch Tomkowi z Chillout Studio.

no chłopaki mam nadzieję że bawicie się całkiem nieźle :)

cholera że też ja nie mogę być z wami (a mam taką wielką ochotę posłuchać tych audiomatusów)

Słucham tylko muzyki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chcialem bardzo serdecznie podziekowac rochowi za goscine. Sluchalismy monoblokow Audiomatusa spietych z kolumnami Yamaha NS 690mkII. Jako zrodlo robil najnowszy przetwornik Andrzeja Stelmacha przetwornik Theta Pro Basic z napedem CEC TL 51 oraz moj poczciwy Pioneer PD 9300. Alternatywnie dzwiek odtwarzany byl z komputera. O szczegolach technicznych w tym przypadku na pewno blizej opowie rochu.

Moim skromnym zdaniem przetwornik pana Andrzeja znow dostal za silnych konkurentow. Niestety nie byl w stanie zblizyc sie do poziomu pozostalych odtwarzaczy. Dzwiek byl spiaszczony pozbawiony emocji z zawezona scena. Jednak nalezy podkreslic ze w porownaniu z bardzo budzetowym systemem na mniej przejrzystym zestawie jego prezentacja moglaby sie podobac. Co do porownania pozostalych zrodel to moim zdaniem roznily sie one nieco charakterem. Theta z CECem grala bardzo przejrzyscie z duzym wykopem i ogromna detalicznoscia. Pioneer (po modyfikacjach s+p adamhienda) byl wyrownany w calym pasmie. Gral z pewnym spokojem i klasa. Theta to synonim szybkosci. Pioneer raczej po neutralnej stronie dzwieku. Przetwornika nie porownywalismy do dzwieku z komputera. W sumie byl to bardzo udany odsluch na ktorym w koncu moglem dluzej pogadac z tdrozdem choc i tak najwiecej przegadalismy z rochem i gagackiem:) Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Zdrowych Spokojnych Swiat.

Witam. Chciałbym przeprosić z moją nieobecność pomimo zapowiedzi jednak wyskoczyła mi sprawa rodzinna.

Fajnie żeście sięspotkali przed świetami na takiej audio-wigilii :) Disco ju troche opisał jak było, cóż... słuchając Thety i CECa po pare razy w tygodniu niestety nie moge siez disco zgodzić. Powiem inaczej, nieważne czegośmy na dzień dzisiajszy do źródła tdrozda porównywali, czy to jakieś Soniaki tunningowane, czy pioneery, czy stelmachy, kończąc na Arcamach i Meridianach - każdy z nich od Thety i CECa dostał w dupe i to konkretnie wiec nie chce mi sięwierzyćże pioneer zagrał tą samą klasą a innych charakterem. Poza tym, jak cośmoze grać detalicznie , szybko i czysto (czyli tak jest na płycie) to każdy inny klocek grajacy spokojniej poprostu zamula i skleja materiał.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wovo kazdy ma prawo do wlasnych spostrzezen to po 1 a po 2 to nie jest jakis taki zwykly Pioneer bo byl juz na przynajmniej kilku odsluchach - porownywalismy go do roznych zrodel miedzy innymi do Audio Note CD 3 i wychodzil obronna reka. Adam naprawde wlozyl mnostwo pracy w niego ja takze szykuje sie na zmiane zegara. Na pewno nie muli ale gra dosc neutralnie wyrownanym dzwiekiem w calym pasmie. Jesli zrobie Ci tym przyjemnosc to napisze: Theta byla w kazdym apspekcie dzwieku lepsza i slychac bylo roznice co najmniej klasy w porownaniu z modyfikowanym Pioneerem. Teraz lepiej? Pozdrawiam swiatecznie. R.

Disco ale dlaczego sięirytujesz ?? Sam przerobiłem już nie jednego CD i wiem że tunningować można do pewnego poziomu i koniec. Pioneer to żaden poziom dla thety , tak samo jak stelmachy i inne soniacze. Poza tym wszystko co napisałem w poprzednim wątku i w tym należy brahipotetycznie bo przecież mnie tam nie było, poprostu pisze co myśle, a Ty od razu się obrażasz ... nie rób z siebie dziecka Disco :) Również pozdrawiam świątecznie :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dziecko raczej robisz Ty wlasnie dlatego ze Cie tam nie bylo:) Uwazasz ze Theta jest duzo lepsza niz Audio Note CD 3? Bo ja tak nie sadze. I zwisa mi jak koledzy ocenia moj klocek bo mam do niego spory dystans. Zreszta zapewne potwierdza moj sposob podejscia. Najistotniejszy jest system domowy a w tym moj cdek spisuje sie znakomicie.

wovo

Zrób coś takiego:

Popatrz się dokładnie celem analizy na przeciwległą ścianę pokoju. Najlepiej jak to będzie duży pokój a ściana znacznie oddalona. Tak spokojnie, pokontempluj ją chwileczkę, następnie wyobraź sobie że jesteś Konanem zdobywcą i przez nią przenikasz. Nie przejmuj sie pokonasz ją bez kłopotu. Spręż się, weź szybki rozbieg i za nic na świecie przed nią nie hamuj. Nie dziękuj za dobre porady i płynące z nich mądrości, doprawdy nie ma za co.

Trochę sensu poproszę.

I w ogóle miłych, spokojnych Świąt - w tym czy innym wymiarze.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.