Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

No, zleciało trochę. Mieszkam już niedaleko Rocha, prawie po sąsiedzku, do Kryspinowa jeżdżę z Córą i psem na spacery. POstaram się wpaść, jeśli można. Coś przyniosę.

zwolennik łagodności

Bardzo chętnie wybrałbym się do Rocha, ale mam takie pytanie - czy nie jedzie ktoś przypadkiem z huty? ;)

Byłem wczoraj na koncercie i nie bardzo mogę dzisiaj wsiadać w autko ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

No już jest po.

Powiem tyle końcowki Audiomatus fajnie zgrały sie z moimi Yamahami NS 690.

Równowaga pomiedzy detalem i płynnością dzwięku. Wyrównane pasmo. Słucha się tego na prawdę przyjemnie.

Jak dla mnie - rewelacja i poważna perspektywa dla mojego systemu.

Dzięki dla Wszytkich którzy mnie dziś odwiedzili.

Zapraszam ponownie.

Rochu, ja po prostu wiedziałem że tak będzie:))) Pozdrowienia wszystkich, było baaaardzo miło!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

monobloki AUDIOMATUS AM250

kolumny Yamaha NS 690 mkII

mój pecet z E-mu 1820m jako źródełko

intekonekty - srebrny Klein&Humel

kable głośnikowe - srebrna taśma DIY

Dla mnie Audiomatusy sa miodne.

Gdyby do tego jeszcze dodać Yamaha NS-1000 i lepszą kartę np. coś z Lynxa lub RME to nie mam czego więcej szukać.

Panowie, przepraszam za małego offtopa, ale ktoś z Waszego pięknego miasta sprzedaje niemniej piękny system:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mieliście okazję posłuchać ?

...kupią i nie będzie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.... ale to nie jedyny egzemplarz w mieście, znamy i słuchamy, o co tobie chodzi? Chcesz to kup.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

...chodzi mi o dźwięk...o opinie ludzi którzy słyszeli te kolumny/system...porównanie z czymś znanym i dobrym. Jakbym chciał teraz kupić to bym sie nie pytał na forum tylko pojechał osobiscie...:)

Hehe - znam ten system :)

Powiem tak: w pomieszczeniu w którym grał, ciężko było ocenić jak to MOŻE zagrać w dobrych warunkach.

Ale jak na sprzęt za taką kasę, grało fatalnie (zresztą to nie tylko moja opinia).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie dostalem wiadomosc PW od pana Andrzeja Stelmacha ze po 17.12 mozemy miec u siebie do przetestowania najnowsze maga wypasiona wersje jego slynnego przetwornika.

Jak to będzie weekend to zobaczymy co nowy stelmach jest wart, mogę dla kontrastu przytargać swój kloc. Mc widzimy się w Tychach za tydzień?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam informacje że najnowszy DAC Pana Stelmacha w poniedziałek powinien zostac wysłany na mój adres.

Dlatego proponuję spotkac się w sobotę 22 grudnia w godzinach popołudniowych u mnie.

Mile widziane byłyby inne odtwarzacze CD do porównań.

Z rzeczy nowych Audiomatus AM 250 wraz pasywnym pre Audiomatusa (przy czym ten ostatni po wstepnym wygrzaniu jakoś przestał mulic : )

No i oczywiście karta RME - twardy zawodnik.

Proponuje także w sobotę 29 grudnia spotkać sie na test kart dźwiękowych.

Do posłuchania: E-mu 1820m, RME Digi 96/8, M-Audio Audiophile, Digidesign Digi 002, no i Creative Audigy oraz (hm...) karta zintegrowana na płycie ASUSA : ).

Jeżeli Ktoś z Was miałby jakąś ciekawa kartę do porównania - to będzie super.

Nie przypuszczam aby przesyłka z Lynx Two dotarła do mnie na ten termin - ale kto wie?

Jest duża szansa że obecne będą monitory APS EON i byc może to one własnie będa gwiazdą wieczoru.

Witam szacownych kolegów !

Tak się zastanawiam, czy nie mógłbym wziąć udział w spotkaniu roboczym w najbliższą sobotę ... jeśli znajdzie się miejsce dla zagubionej duszy w świecie audio byłbym bardzo wdzięczny. Strasznie, strasznie chciałbym posłuchać monobloków Audiomatusa - dla mnie to gratka bo rozważam w przyszłości ich zakup a posłuchać tego ciężko. Również najnowsze dziecko Stelamcha jest w kręku moich zainteresowań - póki co jestem bardzo zadowolony z wersji mk I. Do porównań słuzę moim sprzętem (kraken, stelmach, IC sonus oliva) - ze świeżych ciekawostek będę miał srebrne głośnikowce Sonus Oliva (jak dojdą).

Jeśli zapisy na odsłuch już zakończone to trudno ale proszę potem o wnikliwą recenzję Audiomatusa i Stelmacha.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.