Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mamy za soba kolejny odsluch. Ogromne podziekowania dla Marcina z Sound & Line za przemila atmosfere i rewelacyjny dzwiek. Kolumny Enigma zagraly fantastycznie - to dzwiek na bardzo wysokim poziomie. Niesamowicie wyrownany dynamiczny i szczegolowy. Chcialoby sie miec takie stereo w domu. Urzekla mnie nieprawdopodobna przestrzen i precyzyjna lokacja instrumentow. Sluchalismy tez klonow Avalonow i te nie urzekly zwlaszcza na srednicy. Na koniec mielismy mozliwosc odsluchu kolumn model nizszych w ofercie S & L opartych na linii transmisyjnej i takze bylo bardzo dobrze choc gorzej niz z zestawu Enigma. Generalnie dzwiek oceniam znacznie lepiej niz np z zestawu Gamuta. I kilka fotek - wielkie sorry za jakosc nie bylo czasu zeby sie zastawiac.

post-1457-100001764 1179349995_thumb.jpg

post-1457-100001765 1179349995_thumb.jpg

post-1457-100001766 1179349995_thumb.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i bardzo przez niektorych oczekiwana wojna nausznikow - oto zawodnicy:

Tonsil SD 524 - niech sie wypowiedza inni

AKG K 270 - dzwiekowa rewelacja

Beyerdynamic DT 931 - bardzo dobre sluchawki

Philips HP 890 - doskonala relacja cena/jakosc

Sennheiser HD 600 - moj faworyt (dlatego je mam)

Shure E 2 - nie moja szkola dzwieku

Beyerdynamic DT 880 - miekko i gladko - typowe brzmienie

Koss Porta Pro - potwierdzily klase

Grado RS 1 - moze przyjdzie na nie czas

Ale po kolei: jako zrodlo posluzyl nam Audio Aero Capitole mkII i uzylismy do tego az trzech wzmakow sluchawkowych: dwoch DIY autorstwa kolegi gagacka i jednego firmowego wlasnosci Marcina (ok 3tys PLN) pewnej nowozelandzkiej firmy ktorej nazwy nie pamietam. Generalnie ten ostatni gral najlepiej. Material dzwiekowy to opera i wspolczesna elektronika (Yello) plus pare innych. Moi faworyci to AKG K 270 (bezwzglednie) i Philips HP 890 (cena/jakosc). Dzwiek AKG to bylo to co lubie - bardzo wyrownany i detaliczny zarazem bez podbarwien a bas mial znakomita kontrole. Philips HP 890 brzmia jak znacznie drozsze konstrukcje. Bez moich jakichkolwiek zastrzezen. Kossy dawaly czadu basem ale do tego mnie juz zdazyly przyzwyczaic. W przeciwienstwie do kolegi gagacka z ulga wracalem za kazdym razem do HD 600. Doceniam klase Beyerdynamic'ow ale to nie moja szkola dzwieku.

post-1457-100001761 1179351122_thumb.jpg

post-1457-100001762 1179351122_thumb.jpg

post-1457-100001763 1204114362_thumb.jpg

discomaniac71, 16 Maj 2007, 23:33

>AKG K 270 - dzwiekowa rewelacja

>Moi faworyci to AKG K 270 (bezwzglednie)

To musisz posłuchać AKG K701 tak stopniując musiał byś użyć słowa absolut według mnie po prostu dobre słuchawki ot co

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

rochu, a dlaczego ?

Dawaj śmiało...może disco faktycznie coś przy nich nagrzebał, albo ma nieudany egzemplarz...

Moze jeżeli to faktycznie taki szmelc, a sam disco odrestawurował te słuchawy na tiptop to podeślecie mi, zebym mogl rzucić uchem ?

Albo lepiej do Intuosa na porownanie z jego modelem.

Pozdrawiam

kochani oto i recenzja nie moja ale mojej dziewczyny ktora napisala o paru sluchawkach tak

sd426

bardzo fajnie nie natarczywe, podaja lekko dzwiek, moze bez rewelacji ale i bez rozczarowan

pioneery se-a1000 miliony instrumentow atakujacych ze wszad, w zaleznosci od nagrania lubila ich sluchac albo nie

sd524- o matko jak krystalicznie gra vollenweider, wszystkie brzdeki dotknieca harfy, krysztal, bez zbytniego walenia, a raczej nie ma go wcale, poprostu delikatnosc i szczegolowosc, ale nadaja sie do klasyki w szerokim pojeciu-ideal

yamahy- niby nie ma a wszystkie szczegoly sa, wokalisci na tych sluchawkach spiewaja jakby dla nas

dt150- delikatne, bardzo milo sie slucha, ale wole od tich basu sd524 z jeszcze wieksza iloscia szczegolow

to jej slowa a musze przyznac ze aby ja zmusic do sluchania w sluchawkach to sztuka, zrobila to dla mnie i ta opinia dla mnie sie liczy z prostego wzgledu, nie przesiaknela sluchawkami i napisala jak wg niej graja od tak poprostu

kochani propo tonsili

popatrzcie co za idealnie wygrzany model sd524 sluchali-specjalnie powiekszylem i zaznaczylem i dodalem zdjecie moich w stanie idealnym z rownie idealnymi przetwornikami, i dojdzcie teraz sami czy byl to test miarodajny......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14425-100001754 1179357172_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.