Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie płyty

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

myślałem nad zamówieniem tego nagrania ale jakoś Karajan i Szostakowicz wg mnie do siebie nie pasują.

do to całej serii , kupiłem w tej promocji pod Karajanem album z Morze, Obrazkami z wystawy i Bolerem ( nie polecam) oraz Planety Holsta z wiedeńczykami (dobre ale lepiej upolować gdzieś nagranie z berlińską).

szkoda,że Symfonia alpejska się nie załapała do wyprzedaży chociaż i tak nie jest źle bo kupiłem w empiku za 37zł (czyli jakieś 20 zł mniej niż w gigancie).

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Mi nie chodziło o konkretnie tą płytę, tylko o cała serię płyt z DG za 16,99

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś już coś z tej seri kupił i może sie wypowiedzieć o jakości nagrania ?

Ukryta Zawartość

z tym jest tak,że zależy od źródła.

album z "Morze" źle brzmi , jakby przez koc dźwięk leciał.

"Planety" cudownie brzmią.

jest tam jeszcze nagranie II koncertu Brahmsa :Karajan i Geza Anda.. brzmi bardzo dobrze.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

No ja sobie zakupy z tej serii uskuteczniam od dłuższego czasu, brzmienie na ogół bardzo dobre - ADD - cyfrowo remasterowane klasyczne nagrania. Nie jest to może poziom HDCD z Reference Recordings, ale za to wykonawcy - pierwsza klasa, co rekompensuje pewne niedostatki brzmieniowe (o ile występują). Seria Originals obejmuje zarówno płyty z katalogu Decca, jak i DG, przy czym niektóre to kompilacje - np. Richter w 20-tym koncercie Mozarta i 3-cim Beethovena to kompilacja 2 oryginalnych płyt - pierwszej z orkiestrą naszej FN pod Wisłockim, a drugiej z Wiedeńczykami pod Sanderlingiem. Ja do tej pory kupiłem m.in. Sonaty skrzypcowe Beethovena Perlman/Aszkenazy, dziewiątą Beethovena pod Karajanem, Bacha solo Argerich (gorąco polecam!), koncerty skrzypcowe Mozarta (A-S Mutter i Berlińczycy pod Karajanem) i parę innych, których już nie pomnę. Właśnie przymierzam się do symfonii Brahmsa pod Karajanem (dwupłytowy album za 30 zł :-).

borrrys, 14 Maj 2008, 11:27

>Mi nie chodziło o konkretnie tą płytę, tylko o cała serię płyt z DG za 16,99

>

>

Ukryta Zawartość

>

>Czy ktoś już coś z tej seri kupił i może sie wypowiedzieć o jakości nagrania ?

kupiłem już ze 30-40 tytułów z tej promocji i zamawiam nadal, wszystko to nagrania historyczne w sensie ich znaczenia dla fonografii: klasyczne nagrania Bohma, Karajana, jest Argerich, Mutter, Schiff...

warto naprawdę kupować: w gigancie 16,99 Empik 19,99 - trzy zeta więcej, ale widać dokładnie co i jak

udanych zakupów!!!

Ukryta Zawartość

PS

no i w tej akcji są też płytki jazzowe: z ciekawszych kupiłem oczywiście Aylera, A. Sheep, z lekkiego to Yellowjacketsi, poza tym fajna płytka S. Vaughan , kilka płyt Elli, Lush Life Hendersona, Q. Jones, Hancock, jest też elektryczny JLHooker, trochę pop-rocka...

Dla wielbicieli jazzu pościelowego, którzy nie brzydzą się składanek (do takich się zaliczam), jest też cała seria "(...)for lovers", z której kupiłem Petersona, a właśnie zamawiam parę innych tytułów.

W CMD jest promocja na niektóre pozycje wytwórni AliaVox - Jordi Savall - 43 zł/szt,

Zakupiłem i polecam. Pomimo że pozycje te oznaczone są symbolem *** - co oznacza że nie ma ich aktualnie na magazynie w wystarczającej ilości, to wysyłka nastąpiła na drugi dzień po zamówieniu. Zwykłą paczką dotarła do mnie po trzech dniach od zamówienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mw

a taki gigant przerzuca to na dwóch złotych...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34 złotówki w MM Białystok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za dużo tych płyt, a poza tym nie wiem czego słuchasz. Ale zdecydowanie mogę polecić Marca Coplanda. Bardzo lubię tę płytę i nie jest wyjątkowo zbyt awangardowa jak na Hatology:

Ukryta Zawartość

Pozd. V

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

marimar, 23 Maj 2008, 18:13

>Violet, a coś zbliżonego klimatami do Sandersa, Coltrane,a, Aylera? Nie mam niestety rozeznania w

>tym temacie. To będzie moje pierwsze spotkanie z tą wytwórnią.

kup to!

Cecil Taylor Unit / Jimmy Lyons Trio

One Too Many Salty Swift And Not Goodbye - composed by Cecil Taylor

Wydawnictwo: HatART (Swiss)

Kompozytor: Cecil Taylor

Rodzaj: Avant jazz

Nośnik: 2CD

ID: OGY2599

Avant jazz

premiera polska: 2004-12-02

seria wydawnicza: OGY SERIES

kontynent: Ameryka Północna

kraj: USA

opakowanie: kartonowe etui

W zeszły piątek dotarła do mnie pierwsza próbna paczka płyt z DG i DECCA, zamówionych w gigancie za 16,99szt. Jakość nagrania od db do naprawde swietnej. Szczególnie polecam Carmine Burane - super interpretacja i jakość nagrania. Czas wysyłki też niezły - 2 dni. Kupiłem 12 płyt na próbę i jestem zadowolony. Nie trafiłem żadnego gniota.

borrrys, musisz się uzbroić w cierpliwość. Skoro Gigant podniósł to zrobiły to tez inne sklepy. Pewnie za jakiś czas będą z powrotem takie dobre ceny. Analogiczna sytuacja z Universalem była w grudniu.

borrrys, 6 Cze 2008, 10:08

>Koledzy czy ktoś wie gdzie można jeszcze kupić płyty z DG i Decca po 16,99.

>Gigant podniósł ceny do 30pln :(

sprawdź inne sklepy, bo promo się skończyło!

pozostają resztki w empikach po 19,90 lub allegro.

powodzenia!

• 2 miesiące później...

MediaMarkt w Gdańsku:

Dire Straits

Brothers in Arms

Makig Movies

Communique

On the Night

Love Over Gold

cena 9.99/szt

Queen

Greates Hits I II & III(3CD BOX)

cena 40zł

Pytałem gościa, podobno promocja ma trwać jeszcze 2 dni (tj. do niedzieli 31 sierpnia).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.