Skocz do zawartości
IGNORED

komisyjny odsłuch Prism Audio

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

W związku z rewelacjami zawartymi w wątku 23735 (bocznica) nt. "tajemniczej" firmy Prism Audio mam pytanie. -- Czy są chętni do komisyjnego odsłuchu (pewnie będziemy skazani na odsłuch u dystrybutora (/twórcy?) tajemniczej marki?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/23742-komisyjny-ods%C5%82uch-prism-audio/

A myslisz, ze pozwola nam je rozebrac, zeby komisyjnie stwierdzic czyja to robota?? :)

Zreszta wiekszosc sklepow ma juz rozpracowane nicki uzytkownikow forum i po tamtym watku nie mamy szans na odsluch ;))

• Redaktorzy

będziemy incognito - w strojach skautóww piwnych, Ku klux klanu, albo Młodzieży wszechpolskiej ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

odsłuch będzie miał na celu obiektywną ocenę brzmienia w relacji jakość/cena, czyli standardowo.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Chyba jest jasne, ze odsluch moze nam jedynie powiedziec jak toto gra (jesli dobrze to ja sie bede cieszyl) a nie gdzie zostalo zrobione - no chyba, ze wezmiemy ze soba zapas wody ognistej i spijemy obsluge, zeby im sie jezyk rozwiazal.

pal55:

To jest jasne, ale twoja watpliwosc w otrzymanie pozwolenia na rozbiorke chwilowo mnie zdezorientowala :)

Z reszta jak juz robic test to na calego, z chirurgia wlacznie, zeby dowiedziec sie nie tylko jak gra, ale i dlaczego tak gra ;))

• Redaktorzy

Proponuję wypożyczyć do Klubu. Jeśli będą wątpliwości co do jakości pomieszczenia odsłuchowego, można umówić się na klubowy odsłuch w SoundArcie, tam jest dobra akustyka w dużym pokoju.

• Redaktorzy

Jestem jak najbardziej za Sound-Artem (nawet ze względu na o niebo lepszy dojazd dla niezmotoryzowanych) i odsłuchach w Wa-wie. Jeśli chodzi o datę to chyba najlogiczniejsza byłaby któraś z sobót. A jeśli chodzi o badania to sekcję zwłok możemy ograniczyć do osłuchania pacjentów stetoskopem, bo na sondę z kamerą raczej nie ma co liczyć . Chyba, że ktoś z forumowiczów ma aż takie chody np. w gastrologii ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ja tam trochę Was nie rozumiem. Z doniesień wynika, ze cała sprawa jest wynikiem, byc może, oszukańczego marketingu a Wy chcecie w tym 'pomagać'?

Może najpierw nalezy wyjaśnić co i jakiego producenta wyroby chce sie obsłuchiwać.

Ciekawe czy firma AudioPrism

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wie o firmie Prism Audio. Moze zapytac warto...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chińczyk potrafi wyprodukować prawie wszystko.

Wczoraj byłem przez chwilę w zaprzyjaźnionym salonie audio. Powidziałem o sprawie PrismAudio. Nie było zaskoczenia. Podobno firmy chińskie produkujące takie rzeczy same wychodzą z propozycjami do potencjalnych klientów, czyli większych dystrybutorów. Mają już gotowe produkty, tylko potrzebują marki.

Faktycznie ciekawe, czy Audio Prism wie o Prism Audio. W przypadku nadużycia zastrzeżonej nazwy firmy najczęściej ciągają sie po sądach. Przypominają mi się Pamasoniki z końca lat osiemdziesiątych. Jest już legendarny McIntosh, teraz czekamy, kiedy powstanie chiński MacIntosh.

Audioklan po prostu zaczął mieć za dobrą ofertę. Zresztą wystarczy zobaczyć co maxaudio sprzedaje hurtowo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie miem czy to marketingowy chwyt czy faktycznie.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sorry.

krótkie podsumoawanie: eic i maxaudio to to samo - wystarczy sparawdzić adresy na stronach. Domena audioklan.pl jest zarejestrowana na maxaudiopl sp zoo. Dla przypomnienia oficjalną stroną AK jest

Ukryta Zawartość

To tak jakbym założym www.audiostereo.com.pl i ośmieszał to forum...

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem jak rzecz się przedstawia z Rubiconem ponoć opracowanym przez tajemniczych inżynierów brytyjskich. Dziwi mnie jednak to iż nigdzie poza stronami .pl nie trafiłem na najmniejsze wzmianki. Może gamoń ze mnie.

• 2 lata później...

Kolega nabył zestaw 5.0 Prism audio Amethyst HT-150 razem z yamachą serii 400 (amplituner) i podstawowym odtwarzaczem DVD też yamahy.

Wrażenia ogólnie pozytywne. Oczywiście w odniesieniu do ceny. (w sumie kosztowało go to około 2400 plnów). Głośniki mają spory bas i niezłą dynamikę. Niestety w muzyce słychać jakieś takie zapiszaczenie średnich i wysokich tonów. Nie jest to szczególnie uciążliwe w kinie ale przy porównaniu z nieco lepszymi głośnikami zauważalne.

Rzuca się także w uszy niewielki rozmiar satelitów i centalnego (te głośniki mają konstrukcję zamkniętą). Przy "przelotach" zauważalny jest niedostatek niskich tonów na satelitch.

(zestaw jest bez suba).

W kontekście ceny nie jest oto zła propozycja i nieźle się broni jakością w porównaniu do oferty Media Markt. Uważam że jest w stanie dać sporo radości z przy oglądaniu filmów. Nie należy się jednak spodziewać cudów.

W sumie jeżeli możecie sobie pozwolić na nieco większy wydatek (kilkaset złotych) to lepiej było by oprzeć zestaw o głośniki yamahy (bodaj NS-40 lub 45) - na odsłuchu wykazały się bardziej zrównoważonym i czystym brzmieniem. No ale lepsze zawsze jest wrogiem dobrgo...

Acha. Ponieważ po niecie krążą plotki że Prism Audio to marka Audio klanu a nie żaden tam uznany producent audiofilskich kolum, jak twierdzi dystrybutor, w zasadzie być może dajemy się naciągnąć kupując ten zestaw. To nie każdemu może się podobać...

Sprzedawca w sklepie oszczędził nam peanów na cześć firmy prism audio. Choć samą konstrukcję oczywiście zachwalał.

Pozdrawiam

Nevton

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.