Skocz do zawartości
IGNORED

HI-FI Choice wersja PL ?

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądam sobie czasopismo Computer Arts (dla grafików) i widzę taką reklamę:

"HI-Fi CHOICE & Home Cinema - nowe pismo dla miłośników najwyższej jakości dźwięku i obrazu".

Na stronie wydawnictwa jest banner ale nieaktywny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyżby wylew czasopism o tematyce Audio ?

Ktoś coś wie na ten temat ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23731-hi-fi-choice-wersja-pl/

"Witam serdecznie,

Miło mi poinformować Państwa, że na styczeń 2006 roku zaplanowana jest premiera pierwszego numeru polskiej edycji magazynu HI-FI CHOICE & HOME CINEMA.

Pismo powstało z połączenia najbardziej opiniotwórczych magazynów brytyjskich: HI-FI CHOICE – ukazującego się od 30. lat miesięcznika tworzonego przez najwybitniejszych specjalistów w branży i HOME CINEMA CHOICE – najpopularniejszego magazynu na Wyspach Brytyjskich adresowanego do miłośników kina domowego. Wzorem brytyjskiego wzorca, polskie wydania będą regularnie wzbogacane o atrakcyjne prezenty dla czytelników np. płyty CD, książeczki.

Tradycyjnie premiera nowego czasopisma na rynku, to ważne wydarzenie dla wszystkich działających w danym segmencie rynku. Regułą jest bardzo wysoka sprzedaż pierwszego numeru, co powinno zainteresować Państwa firmę jako potencjalnego reklamodawcę. Umożliwi Wam to znacznie niższy koszt dotarcia do grupy docelowej i zapewni poszerzenie kręgu odbiorców.

Nakład: 15.000

Częstotliwość: miesięcznik (rozruchowo, pierwsze 3 numery pisma będą ukazywały się co 2

miesiące)

HI-FI CHOICE to ukazujący się nieprzerwanie od 30. Lat miesięcznik tworzony przez pasjonatów, a jednocześnie najwybitniejszych specjalistów w branży. Pismo adresowane jest do ludzi wymagających dla których najważniejsza jest wysoka jakość a high-end jest stylem życia. Dlatego produkty recenzowane na łamach HI-FI CHOICE poddawane są najbardziej rygorystycznym i obiektywnym testom przeprowadzanym w słynącym ze swojej rzetelności laboratorium. Znaki jakości przyznawane przez HI-FI CHOICE są cenionymi na świecie wyróżnieniami, które chętnie umieszczane są w reklamach i na opakowaniach sprzętu.

HOME CINEMA CHOICE to od 10 lat niekwestionowany lider sprzedaży wśród czasopism tej branży w Wielkiej Brytanii. Pismo opiniotwórcze zajmujące się szeroko pojętą tematyka kina domowego. Recenzowane tu są zarówno telewizory plazmowe/LCD, odtwarzacze DVD, amplitunery, kolumny itp. Pismo zyskało zasłużona renomę na świecie, przyznaje też własne znaki jakości. "

• Redaktorzy

Nie mogą dawać brytolskich, muszą pisać o tym, co jest dostępne w Polsce. Cóż, dla mnie HFC to czwarte w rankuingu pismo angielskie, ale może wersja polska będzie lepsza. Mają cholernie duże możliwości jeśli idzie o ciekawe teksty redakcyjne, techniczne, w tym mogą brylować.

• Redaktorzy

Nota bene, w tym momencie znów wychodzimy na czoło jeśli idzie o liczbę periodyków hi-fi. Nawet jeśli liczyć mój nowy/stary MHF jako jedno z HFM, to jeśli faktycznie ukaże się i Choice, i to nowe Magazyn Audio, to będzie tego pięć tytułów prasy silnie zorientowanej na hi-fi (nie kinodomowej i nie empetrójkowo-telefonicznej). Bardzo ciekawe.

W końcu nikt nie ma kupować wszystkich periodyków.

Swoją drogą target zróżnicowany będzie.

Ale jeśli z założenia polskie jest be... to niepolskie będzie szło jak .... i tu sobie można jakąś byłą czy nie byłą markę wpisać.

• Redaktorzy

miejmy tylko nadzieję, że reklam będzie mniej niz w brytyjskim pierwowzorze, bo był to jeden z głównych powodów zaprzestania przeze mnie systematycznych zakupów ww periodyku

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

sorry, jozwa, ale zawartosc mhf w miesieczniku hfm pachnie mi wielka desperacja, na poczatku. potem pachniec mi zaczyna wyrachowaniem, a jak to sie skonczy... wlasnie. prosze porownac deklarowany naklad hfm sprzed roku i w ostatnim numerze. jest roznica? nie pamietam dokladnie, ale wydaje mi sie, ze to jakies 5 tysiecy.

• Redaktorzy

Siedem albo osiem. Ale deklarowany nie jest tu właściwym określeniem, to jest nakład rzeczywisty, bo HFM jako jedyna polska gazeta hi-fi ma nakład kontrolowany, czyli nie może wypisywać w tej sprawie, co jej ślina na język przyniesie.

Co do Magazynu - luty.

Cóż, dla mnie HFC to

>czwarte w rankuingu pismo angielskie, ale może wersja polska będzie lepsza. Mają cholernie duże

>możliwości jeśli idzie o ciekawe teksty redakcyjne, techniczne, w tym mogą brylować.

Zgadzam się.

Popsuło się przez ostatnie lata.Odpada w porównaniu z np. HiFi Wolrd czy HiFi +

• Redaktorzy

no i mamy pierwszy nr. Co prawda kanał dystrybucji dosyć niekonwencjonalny, ale ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

i pieknie! okladka w dobrym i modnym stylu multiimydz, head jest ok - czyli big mac, cala reszta tez wyglada profesjonalnie. poprawic kilka rzeczy i bedzie niezle. wyglada (i brzmi?) bardziej obiecujaco niz magazyn audio, ktory jest ponury jak pogrzeb:-(

spis tresci jak dla mnie rewelacja. chętnie przeczytam to pismo - czasem kupowałem angielską wersję. byc moze bedzie to silna konkurencja dla polskich magazynów, która zmusi np HFIM do wychodzenia regularnie na poczatku miesiąca; sprawi, że MHF albo będzie wychodził albo zawiesi swoją działalność na dobre; Audio będzie po prostu lepsze a AV trochę grubsze. Może zmusi też polskie czasopisma większej troski o kupującego niż dytrybutora i producenta. Słowem - cieszę się, że wyszło:)

pozdr

"polski rynek audio? a co to?:-)"

To sieć supernowoczesnych salonów ze sprzętem, mili i kompetentni sprzedawcy, urządzenia wszystkich marek dostępne w każdym przedziale cenowym, kolorze i kształcie, odsłuchy w domu klienta, profesjonalne doradztwo... oj przepraszam, rozmarzyłem się. Późno już.

bardzo pieknie. bardzo... gutten, ty sie trzymaj rzeczywistosci. bo inaczej to ty za chwile bedziesz sobie wyobrazal modelki w salonach, dostawe klockow do domu, probne odsluchy, prezenty, darmowe kable, gwarancje na 5 lat...

gutten, tak moze byc? ty cos wiesz?

> majo

Modelki w salonach audio są niewskazane ze względu na zakłocenia sceny obrazu dźwiękowego, jakie mogą wprowadzać. Pozwól, że zacytuję fragment fachowego opracowania na ten temat:

"Zmysł wzroku dominuje nad zmysłem słuchu. Jeżeli więc słuchacz przeniesie wzrok na jakiś interesując przedmiot po stronie lewej lub prawej, to wskutek skojarzeń może wystąpić przesunięcie w bok pozornych źródeł dźwięku (mogą wystąpić tzw. przeskoki pozornego źródła dźwięku.)".

Za: Aleksander Witort "Dźwięk i technika Hi-Fi", rozdział "Optymalizacja warunków odsłuchu".

• Redaktorzy

Czy z tego wynika, że HFCPL będzie dostępny tylko przez Allegro, dla zaoszczędzenia na dystrybucji, i stąd niska cena? Bo co do zawartości, to na razie idzie minimalizacja kosztów poprzez opublikowanie wyłącznie własnych starych testów, zobaczymy co będzie dalej, chociaż zapowiedź nie brzmi specjalnie obiecująco (chcą "w przyszłości" publikować artykuły polskich autorów akurat w tych dziedzinach, w których brytyjscy autorzy są szczególnie silni). Kupię to pierwsze żeby przeczytać test Opusa, ciekaw jestem, czy ocenili go lepiej ode mnie. Resztę tych testów przeważnie i tak już mam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.