Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung WS-32Z308P Slim-czemu taki zły?

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

opinie na forum o tym telewizorku (niewiele ich zresztą jest) nie są zbyt pochlebne, podobno coś z geometią ale pozatym nic nie wynika z tych postów, czy ludzie znający temat a może posiadający ten telewizor mogliby się wypowiedzieć konkretnie o tym telewizorku? Co w nim jest kiepskiego że ma taką zlą opinie? Jaki jest na nim obraz, a przede wszystkim jak wypada w porównaniu z innymi crt w okoloicy 3000 zł.

Mój stary Grundig nawalił srogo i musze coś kupić, w związku z tym ze opinie o obrazie na LCD zniechęciły mnie do nich szukam crt ale takiego żeby mi się w pokoju zmieścił:):), i dlatego zainteresował mnie ten samsumg, poza tym cena 3000 zeta ze stolikiem wydaje się być godziwa (dość dobre wyposażenie z HDMI włącznie)

pozdrawiam

Wszystko masz na forum - skorzystaj z wyszukiwarki. A jeśli skorzystałeś to co niby jest w tych opisach niekonkretne?

Przecież napisano wyraźnie:

1/ totalnie zrąbana geomatria - w tym TV nie ma prostych linii poziomych.

2/ obraz przetworzony cyfrowo do tego stopnia, że ilość artefaktów jest równa tym z LCD czyli masakra

3/ fatalne odtwarzanie napisów z DVD - są niewyrażne, mają poszarpane brzegi i nie są białe a półprzezroczyste

Dla mnie ten TV nie nadaje się po prostu do eksploatacji a Samsung bezczelnie testuje nowe rozwiązania (ekran "slim") na klientach zamiast dopracować je przed wypuszczeniem na rynek.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

...akuratnie tak się sklada, że ostatnio bylem kupować CRT 32' i .....czysty subiektywizm:

- Slim naprawdę estetycznie zaskakuje ( ustawiony wsród innych sprawaial wrażenie tak płaskiego z wykonania, że powinien np. do działu LCD trafić)

- uważam, ze gra przecietnie (tak jak 90% innych CRT włączonych w tym samym czasie - tylko Sony WEGA odbiegał na plus)....wszystko oglądane na "sklepowej" kablowce.

Trzeba sugerować się tym , co widać (no i slychać) i poświęcić trochę czasu na zabawe w rózne ustawienia (w sklepie na tle innych CRT) - wtedy można jakoś pogląd mieć ( bo , co egzemplarz , to ...co innego).

Dla mnie wniosek jest ogólny ( nie tylko slim).

Odnosze wrażnie , jakby te 90% (około) CRT bylo ustawianych na odczepnego ( maszynowo zaprogramowane , a nie indywidualnie) , bo takie cuda widziałem chodząc po salonie, że "praktycznie każdy" grał na swój sposób. :(((. ( tak jak np LCD.....każdy w innych odcieniach).

Jeżeli jest to mozliwe do ustawienia w warunkach domowych - jaki problem (choćby przez serwis), ale , kto to wie naprawdę (lepiej w sklepie się dogadać o możliwości zwrotu itp.) , bo chyba wszysko dosięga "masowa produkcja" ( z byle jaką kalibracją itp) ;(((((((((

A czy widziałeś w akcji ten telewizor czy tylko o nim słyszałeś, bo mnie się wydaje że chyba tylko oglądałeśgo na pólce w sklepie. Jak obejrzysz go na sygnale z jakiejkolwiek TV to sam stwierdzisz to co wszyscy wcześniej pisali i zaczniesz szukać innego telewizora ale jeżeli nie będziesz miał żadnych zastrzeżeń to znaczy że nie potrzebujesz nic lepszego i pewnie go kupisz kierując się kryterium wielkości pokoju. Złączem HDMI w tym telewizorze można się tak samo podniecać jak (strasznie lubię te porównania) nawigacją satelitarną zainstalowaną przy rowerku "wigry 3".

witam

telewizor dysponuje kiepską geometrią - linie proste ,nie są proste

cena jest dobra 2939 zł

Telewizor nie posiada złacza HDMI

akceptuje HDTV po komponencie

ale jeśli Ci sie podoba -kupuj

pozdrawiam

dzięki za opinie, szczególnie il Dottore, czyli potwierdzało by się że to kicha, ale może znajdzie się jakaś osoba która posiada ten model i ciekawe jakie będą jej wrażenia na ten temat, choć jeśli są na jego (telewizor) temat takie opinie pewnie jest zdruzgotana :) że go kupiła i chyba nie będzie mieć ochoty tu się wypowiadać. Szkoda bo byłby to dobry kompromis pomiędzy zaletami "płaszczaka" (wymiary) i crt (jakość wizji). no ale widocznie nie można mieć wszystkiego :):) no chyba że macie jakieś propozycje,

pozdro

Kilka komentarzy właścicieli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@Rober - już post wyżej z opiniami sugeruje, ze jest, jak jest (wrażenia różne, ale sporo też pozytywów).

Tak, jak napisałem wyżej - nie odbiegał od przeciętnej (na sygnale z kanałow kablówki, a egzemplarzy tego modelu bylo kilka - rozmieszczone osobno , wsród innych).

Jakiś wad gemetrii (rzucających się w oczy) nie widziałem ( wiedziałem o tym i specjalnie zwróciłem uwagę na ten "mankament").

Za to sporo innych odbiorników mialo kiepską zbieżność po rogach (róznych firm) - stąd moja opinia o "bylejakości" wszystkiego.

(co seria - moze być inaczej!!!!!!!- nawet opisane w wątku wyżej)

Ps - kryterium zawsze indywidualne , ale jak kupowalem prawie 3 lata temu swój CRT, to na placu boju został tylko konkurencyjny JVC (wtedy ok 7800 zł) i powiedziałem sprzedawcy (specjalistyczny salon RTV... no i superlatywy nad modelem w internecie...) ,ze wezmę - jak zmusi tego JVC , by grał na kablówce (bo przeciez tak 90%oglądam) jak model o 2tys tańszy (też drogi wtedy).

Finał - po ok 40min. sprzedawca (z kierownikiem salonu) - poddali się (chcieli na DVD udowadniać , bo z kablówki przegrywał z kretesem).

Zgadzam się - że jak większosć pisze, to coś jest nie tak, ale znam sporo urządzeń (różnych) co potrafiły wnioski wyciągnać i trzeba potestować osobiście.... .

Pozdrawiam. ;))))

Widziałem ten TV Samsung Slim 32" u kolegi. Wizualnie wygląda rewelacyjnie - na pierwszy rzut oka myślałem, że to LCD. Jak włączył kablówke - wrażenie znikło - obraz bardzo kiepski, masa cyfrowych artefaktów (nie wiem, może da się to cyfrowe dopalanie wyłączyć ?) . Potem włączyliśmy Gladiatora na dvd - i było całkiem przyjemnie. A po chwili kolejny test, tym razem druzgocący dla telewizora - ze stacjonarnego playera wrzucilismy odcinek Przyjaciół skompresowany w xvid z TVN7. To był po prostu koszmar........Nie dało się zupełnie oglądać - piksele to ogromne kwadraty, artefakty itp. Co ciekawe jak puściłem to u mnie w domu tyle że na zwykłym analogowym telewizorze 28" Sanyo to było całkiem nieźle.

Więc.... moim zdaniem, jeśli da się w menu wyłączyć "cyfrowe poprawianie obrazu" to wtedy można się nad nim zastanowić.

miał ktoś może do czynienia z takim TV:

SAMSUNG CW-29M226T

Ukryta Zawartość

chodzi mi o to czy on jest z serii Slim??

nigdy nie miałem okazji go zobaczyć a spodobał się pewnej osobie ze względu na to że można go fajnie w kącie postawić (mały pokój i idealnie pasuje)

jak ktoś miałby jakieś info na jego temat to poproszę

ewentualnie jak wypada w porównaniu do innych TV w podobnej cenie (1500zl)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

żeczywiście trochę źle pytanie zadałem

wiem że to nie jest TV Slim bo to na zdjęci widać

chodzi mi o kineskop, czy tak jak w Slimach ma on problemy z geometrią

i ogólnie o sam TV bo jakoś nie miałem okazji go nigdzie zobaczyć

to akurat wiem, tak jak napisałe m wyżej dlatego padł wybór tego TV, chodziło mi o kineskop (co traci jeżeli też jest w kształcie corner - na początku myślałem że może coś ala Slim dlatego zapytałem - podobne wady w geometrii a może nic na tym nie traci)

ciężki miałem poniedziałek i niezrozumiale pisałem

już nie będę kombinował

jakby ktoś miał taki TV to proszę o opinię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.