Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung WS-32Z308P Slim-czemu taki zły?

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

opinie na forum o tym telewizorku (niewiele ich zresztą jest) nie są zbyt pochlebne, podobno coś z geometią ale pozatym nic nie wynika z tych postów, czy ludzie znający temat a może posiadający ten telewizor mogliby się wypowiedzieć konkretnie o tym telewizorku? Co w nim jest kiepskiego że ma taką zlą opinie? Jaki jest na nim obraz, a przede wszystkim jak wypada w porównaniu z innymi crt w okoloicy 3000 zł.

Mój stary Grundig nawalił srogo i musze coś kupić, w związku z tym ze opinie o obrazie na LCD zniechęciły mnie do nich szukam crt ale takiego żeby mi się w pokoju zmieścił:):), i dlatego zainteresował mnie ten samsumg, poza tym cena 3000 zeta ze stolikiem wydaje się być godziwa (dość dobre wyposażenie z HDMI włącznie)

pozdrawiam

Wszystko masz na forum - skorzystaj z wyszukiwarki. A jeśli skorzystałeś to co niby jest w tych opisach niekonkretne?

Przecież napisano wyraźnie:

1/ totalnie zrąbana geomatria - w tym TV nie ma prostych linii poziomych.

2/ obraz przetworzony cyfrowo do tego stopnia, że ilość artefaktów jest równa tym z LCD czyli masakra

3/ fatalne odtwarzanie napisów z DVD - są niewyrażne, mają poszarpane brzegi i nie są białe a półprzezroczyste

Dla mnie ten TV nie nadaje się po prostu do eksploatacji a Samsung bezczelnie testuje nowe rozwiązania (ekran "slim") na klientach zamiast dopracować je przed wypuszczeniem na rynek.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

...akuratnie tak się sklada, że ostatnio bylem kupować CRT 32' i .....czysty subiektywizm:

- Slim naprawdę estetycznie zaskakuje ( ustawiony wsród innych sprawaial wrażenie tak płaskiego z wykonania, że powinien np. do działu LCD trafić)

- uważam, ze gra przecietnie (tak jak 90% innych CRT włączonych w tym samym czasie - tylko Sony WEGA odbiegał na plus)....wszystko oglądane na "sklepowej" kablowce.

Trzeba sugerować się tym , co widać (no i slychać) i poświęcić trochę czasu na zabawe w rózne ustawienia (w sklepie na tle innych CRT) - wtedy można jakoś pogląd mieć ( bo , co egzemplarz , to ...co innego).

Dla mnie wniosek jest ogólny ( nie tylko slim).

Odnosze wrażnie , jakby te 90% (około) CRT bylo ustawianych na odczepnego ( maszynowo zaprogramowane , a nie indywidualnie) , bo takie cuda widziałem chodząc po salonie, że "praktycznie każdy" grał na swój sposób. :(((. ( tak jak np LCD.....każdy w innych odcieniach).

Jeżeli jest to mozliwe do ustawienia w warunkach domowych - jaki problem (choćby przez serwis), ale , kto to wie naprawdę (lepiej w sklepie się dogadać o możliwości zwrotu itp.) , bo chyba wszysko dosięga "masowa produkcja" ( z byle jaką kalibracją itp) ;(((((((((

A czy widziałeś w akcji ten telewizor czy tylko o nim słyszałeś, bo mnie się wydaje że chyba tylko oglądałeśgo na pólce w sklepie. Jak obejrzysz go na sygnale z jakiejkolwiek TV to sam stwierdzisz to co wszyscy wcześniej pisali i zaczniesz szukać innego telewizora ale jeżeli nie będziesz miał żadnych zastrzeżeń to znaczy że nie potrzebujesz nic lepszego i pewnie go kupisz kierując się kryterium wielkości pokoju. Złączem HDMI w tym telewizorze można się tak samo podniecać jak (strasznie lubię te porównania) nawigacją satelitarną zainstalowaną przy rowerku "wigry 3".

witam

telewizor dysponuje kiepską geometrią - linie proste ,nie są proste

cena jest dobra 2939 zł

Telewizor nie posiada złacza HDMI

akceptuje HDTV po komponencie

ale jeśli Ci sie podoba -kupuj

pozdrawiam

dzięki za opinie, szczególnie il Dottore, czyli potwierdzało by się że to kicha, ale może znajdzie się jakaś osoba która posiada ten model i ciekawe jakie będą jej wrażenia na ten temat, choć jeśli są na jego (telewizor) temat takie opinie pewnie jest zdruzgotana :) że go kupiła i chyba nie będzie mieć ochoty tu się wypowiadać. Szkoda bo byłby to dobry kompromis pomiędzy zaletami "płaszczaka" (wymiary) i crt (jakość wizji). no ale widocznie nie można mieć wszystkiego :):) no chyba że macie jakieś propozycje,

pozdro

Kilka komentarzy właścicieli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@Rober - już post wyżej z opiniami sugeruje, ze jest, jak jest (wrażenia różne, ale sporo też pozytywów).

Tak, jak napisałem wyżej - nie odbiegał od przeciętnej (na sygnale z kanałow kablówki, a egzemplarzy tego modelu bylo kilka - rozmieszczone osobno , wsród innych).

Jakiś wad gemetrii (rzucających się w oczy) nie widziałem ( wiedziałem o tym i specjalnie zwróciłem uwagę na ten "mankament").

Za to sporo innych odbiorników mialo kiepską zbieżność po rogach (róznych firm) - stąd moja opinia o "bylejakości" wszystkiego.

(co seria - moze być inaczej!!!!!!!- nawet opisane w wątku wyżej)

Ps - kryterium zawsze indywidualne , ale jak kupowalem prawie 3 lata temu swój CRT, to na placu boju został tylko konkurencyjny JVC (wtedy ok 7800 zł) i powiedziałem sprzedawcy (specjalistyczny salon RTV... no i superlatywy nad modelem w internecie...) ,ze wezmę - jak zmusi tego JVC , by grał na kablówce (bo przeciez tak 90%oglądam) jak model o 2tys tańszy (też drogi wtedy).

Finał - po ok 40min. sprzedawca (z kierownikiem salonu) - poddali się (chcieli na DVD udowadniać , bo z kablówki przegrywał z kretesem).

Zgadzam się - że jak większosć pisze, to coś jest nie tak, ale znam sporo urządzeń (różnych) co potrafiły wnioski wyciągnać i trzeba potestować osobiście.... .

Pozdrawiam. ;))))

Widziałem ten TV Samsung Slim 32" u kolegi. Wizualnie wygląda rewelacyjnie - na pierwszy rzut oka myślałem, że to LCD. Jak włączył kablówke - wrażenie znikło - obraz bardzo kiepski, masa cyfrowych artefaktów (nie wiem, może da się to cyfrowe dopalanie wyłączyć ?) . Potem włączyliśmy Gladiatora na dvd - i było całkiem przyjemnie. A po chwili kolejny test, tym razem druzgocący dla telewizora - ze stacjonarnego playera wrzucilismy odcinek Przyjaciół skompresowany w xvid z TVN7. To był po prostu koszmar........Nie dało się zupełnie oglądać - piksele to ogromne kwadraty, artefakty itp. Co ciekawe jak puściłem to u mnie w domu tyle że na zwykłym analogowym telewizorze 28" Sanyo to było całkiem nieźle.

Więc.... moim zdaniem, jeśli da się w menu wyłączyć "cyfrowe poprawianie obrazu" to wtedy można się nad nim zastanowić.

miał ktoś może do czynienia z takim TV:

SAMSUNG CW-29M226T

Ukryta Zawartość

chodzi mi o to czy on jest z serii Slim??

nigdy nie miałem okazji go zobaczyć a spodobał się pewnej osobie ze względu na to że można go fajnie w kącie postawić (mały pokój i idealnie pasuje)

jak ktoś miałby jakieś info na jego temat to poproszę

ewentualnie jak wypada w porównaniu do innych TV w podobnej cenie (1500zl)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

żeczywiście trochę źle pytanie zadałem

wiem że to nie jest TV Slim bo to na zdjęci widać

chodzi mi o kineskop, czy tak jak w Slimach ma on problemy z geometrią

i ogólnie o sam TV bo jakoś nie miałem okazji go nigdzie zobaczyć

to akurat wiem, tak jak napisałe m wyżej dlatego padł wybór tego TV, chodziło mi o kineskop (co traci jeżeli też jest w kształcie corner - na początku myślałem że może coś ala Slim dlatego zapytałem - podobne wady w geometrii a może nic na tym nie traci)

ciężki miałem poniedziałek i niezrozumiale pisałem

już nie będę kombinował

jakby ktoś miał taki TV to proszę o opinię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.