Skocz do zawartości
IGNORED

System słuchawkowy a normalny. Relacje ?

fobi

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie dla tych co porównywali już systemy obu rodzajów. Na słuchawkach dzwięk płynie u mnie przez wzmacniacz Paradoxa i Senki HD 595.

Jaki system "normalny" zapewni mi taką jakość dźwięku ?

Na przykład 320BEE + AA Phoebe czy raczej 370+Hyperiony ? A moze usłyszę to na lampie za 3,5 tys i kolumnach za 5tyś ?

Chodzi o podanie półki w której należy szukać.

ps.źródło jest specjalnie pominięte i wiem że odsłuch moim przyjacielem ale chcę poznać różne opinie poparte doświadczeniem

Trudne pytanie. Osobiscie zawsze wole przez kolumny mimo, ze sluchawki daja lepszy wglad w nagranie, pokazuja z latwoscia szczegoly, ktore trudno wysluchac przez kolumny. Za to nie ma oompa-oompa, nie ma prawdziwej sceny (choc przeciez jakas jest). Co do relacji cenowych to nie wypowiem sie bo to chyba jednak nie sa porownywalne rzeczy. Jest inaczej.

pzdrw

soso

Ja słucham na KOSS Porta Pro i karcie muzycznej zintegrowanej z płytą. Moj NAD320bee i AA Phoebe brzmi gorzej niz słuchawki. Przyjemniej sie go słucha bo dzwiek wydobywa sie z przodu a nie ze srodka głowy. Jednak brzmienie poszczegolnych instrumentow nie jest takie dobre jak na sluchawkach. No i bas ktory produkuja moje KOSS jest nieosiagalny dla zestawu pokojowego.

Mysle ze potrzebowal bys duuuuzej sumy zeby jakosc wydobywajacych sie dzwiekow z glosnikow byla taka jak z Twoich sluchawek. Ja jednak mimo wszystko wole sluchac na moim NAD. Po prostu dzwiek mam przed soba a nie w srodku glowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4Kowal to moze Ci pomoc. Mi sie podoba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no właśnie tak się obawiam że nie mam co się czaić na normalny sprzęt który zagra tak czysto... Bo mni kusiło żeby spróbować np z marantzem 7000 i phoebe,a może hyperionami ale chyba nie ma co kombinować jak do naprawdę dokładnego słuchania i tak lepiej nada się system słuchawkowy. A tak do słuchania na luzie to mam małą yamaszkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.