Skocz do zawartości
IGNORED

Meridian 508.24 i 508.20

Mars

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prosbe do kogos, kto słuchał obu wersji tego odtwarzacza o napisanie kilku slow o roznicach. Czy wersja 20 bitowa jest istotnie slabsza?

Prosba nr. 2

Czy ktos zna tuner Meridiana 504? Czy Meridian robi dobre tunery?

Prosba nr. 3

Czy jest jakis odpowiednik Audiogona z przewaga uzytkownikow europejskich?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/23560-meridian-50824-i-50820/

zamiast audiogona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ale ceny są już europejskie :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiofreak

Własnie, dziekuje za poruszenie tego tematu. Zastanawialem się nad G8, ale nieststy nie znam jego dzwieku. Nie wiem takze jak gra Meridian 588. W tej chwili najchetniej kupiłbym model 508.24, jako od lat sprawdzony i cieszacy sie uznaniem CD. Jesli mozesz napisac cos o nowych produktach Meridiana to bede bardzo wdzieczny, bo przyznam ze troche mnie martwi kierunek w jakim zmierza ta firma np to ze nie robia tunera i integry a tylko amplituner. Migracja w strone dzwiku wielokanalowego tez nie zachwyca, ale Meridian był zawsze liderem cyfrowych technologii i moze jest taka kolej rzeczy... W tej chwili mam model 506.20 z którego jestem wiecej niz zadowolony,.... ale skoro mozna wiecej i lepiej... to dlaczego nie?

Pozdrawiam

>W tej chwili najchetniej kupiłbym model 508.24

Ja też się do tego kilkakrotnie przymierzałem - vide wątki na Forum. Choć w moim najgłębszym od wczoraj przekonaniu nie ma to sensu w odniesieniu do mojego modyfikowanego Primarka.

>Jesli mozesz napisac cos o nowych produktach Meridiana

to bede bardzo wdzieczny,

Test G8 Józwa obiecał w najnowszym HFiM. O G7 możesz poczytać w AV i Audio. Ma go bodaj Gutten? Nb - Meridian niedawno wypuścił topowy model za 8 tysięcy funtów jednak nie zdobył zbyt dużego uznania w HiFiWorld (vide ostatni numer).

>Nie wiem takze jak gra Meridian 588

Nadzwyczaj nieciekawie jak na och ach recenzje w HFiM i AV. Mogłem kupić go za pół ceny.

Słuchałem G7 i G8. Oba są równe, gładkie, dużo detalu, G8 jest lepszy, ma XLR. Oba mogłem kupić z drugiej ręki. Nie kupiłem. Gamut jest tańszy i lepszy, szczególnie do klasyki:) Obsługa męcząca bo to już napędy DVD, a dźwięk taki nijaki.

G7 mnie nie interesuje jako, moim zdaniem, za mały krok do przodu w porównaniem z moim obecnym odtwarzaczem. G8 moglem kupic za 8000 w idealnym stanie, ale 508 jest przeciez znacznie tanszy i chyba jednak przy nim pozostane.

• Redaktorzy

W przeciwieństwie do większości, jak widzę, obecnych, uznałem G8 za bardzo dobrze brzmiący odtwarzacz, jakkolwiek z wkurzającym stylem pracy napędu i w ogóle (a może wogule wysraczy?) sterowania. Niestety, musiałbym go teraz porównać z 588, bo już zapomniałem jak grał tamten ostatni.

Przepraszam wszystkich kolegów i koleżanki za wpis z 5 stycznia godz. 13:30. Coś mi nie wyszło. Chciałem zapytać tych, którzy odsłuchiwali Meridiany, o to czy mają doświadczenia także z Naimem. Chodzi o porównanie tych odtwarzaczy, głównie jesli chodzi o klasykę. Odsłuchiwałem Naima CDX 2 (second hand) i CD5 i, ale rozważam także zakup któregoś z Meridanów. Pułap ok. 10 kzł.

Odsłuchiwałem 5i w zestawie z Naim chyba 5 (ten za ok. 5 tys) i napędzał Spendory 100. Duzo energii, szczegółów, a jednocześnie to co w Naimie mi się podoba: brak wodotrysków, ale ładnie wybrzmiewające nutki. Moze trochę brak barwy, szczególnie przy fortepianie, ale za to pojawiła sie nazwijmy to wierność artyście. Według mnie bardzo interesujaca propozycja do klasyki. Ale po przełączeniu na CDX 2 - niestety zacząłem myśleć o tym, w którym banku zaciągnąć kredyt. Chciałbym posłuchać Maridiana, ale z głębokiej prowincji i braku czasu ciężko sie gdzieś dostać.

poirot

Porównywałem Naima 5 i CDX 2 z Linnem Ikemi. Ikemi wydawał mi się dynamiczniejszy, bardziej "kolorowy" ale jednocześnie chyba, jak dla mnie to dodawał za dużo od siebie. Zdecydowanie lepszy do jazz-u (o kórym piszesz w "O mnie") niz do klasyki. W klasyce Naim wygrywał. A Wadia dla mnie to całkiem inna bajka. Dźwięk bardziej cyfrowy. Ale to tylko moje uwagi.

ps.

z przyjemnością przeczytałem Twoją droge do muzyki. Bardzo podobna do mojej.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.