Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood DVF 3250- Zmiana kodów?

Erem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam DVD kenwooda 3250 i nie wiem jak zmienić w nim kody regionalne. Nie był on kupowany w Polsce tylko w USA więc ma zakodowaną 1. W internecie nie mogłem znaleź jak zmienić kody w tym modelu więc prosze o jakąś rade bo jak poszedłem do serwisu to na dzien dobry krykneli 50zł!

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/23467-kenwood-dvf-3250-zmiana-kod%C3%B3w/
  • 2 tygodnie później...

Dzięki że sprawdziłeś!

Niestety chyba masz racje gdyż od trzech dni wkurzam wszystkich na forum angielskim i nikt nie wie co zrobić.

Przerobiłem wszystkie kombinacje jake tylko wymyślili do kenwoodów i nic!

A jeśli chodzi o zmiane softu to jak miałbym to zrobić- o ile da się to samemu zrobić.

A tak fajnie chodzi, nic nie tnie, divx wszystkie bez problemu.

Pozdrawiam i Dziękuje

• 2 tygodnie później...

Mam podobny odtwarzacz, tylko, żę model 3200, zdaje mi się, że praktycznie to samo. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie dwie rzeczy: bardzo małe napisy (divx) i blokada regionalna (posiadam sporo filmów z USA).

CIekway jestem , jaki model LG jest identyczny z tym. Czy da się łatwo wymienić firmware? A może jest jakieś dedykowane Kenwoodi?

Ktoś wie? Anybody?

Też szukam odpowiedzi ale jakoś nie moge znaleść. 3200 i 3250 to to samo. Chyba pozostaje oddać do serwisu- oni ponoć coś robią że nagle zaczyna czytać wszystko. Kenwood nieudostępnia softu do tego dvd- przynajmniej ja nieznalazłem. Napisy ni są takie małe- zależy jaki masz tv-ja mam 30" więc w miare to wygląda.

Nie kupił bym go w polsce ale że byłem za granicą to kupiłem go za 50zł wię można to przezyć.

Pozdrawiam

soft jest zapisany na stałe w pamieci flash-tak przynajmniej wnioskuję bo do modeli na USA i europę podają różne epromy w dokumentacji.w sumie serwis Kenwooda ma na pewno zawartości tym pamięci-wystarczy zapisac scalaka za 10 zł i po robocie.na pewno nie mozna tego przestawić w service mode-zresztą ten sprzet takiego nie posiada.3200 i 3250 to jeden czort-nawet dokumentacja jest ta sama.jak ktos chce moge udostępnić.

W sumie jestem laikiem, ale sie zapytam:

czy to, że nie posiada service mode, znaczy, że nie da się zaktualizować oprogramowania poprzez płytę cd?

Czy konieczne jest przeprogramowanie epromu? Bo wtedy musiałbym oddać go do serwisu- a ztym same kłopoty (co prawda mam gwarancję, ale mam poważne wątpliwości czy by uznali takie coś).

Ewentualnie sprawa z softem lg. Czy można by zmienić eprom na lg? Jaki model? Czy wtedy mógłbym aktualizować oprogramowanie, tak jak posiadacze odtwarzaczy LG?

A w tej instrukcji to za wiele nie ma.

A dane techiczne są całkowicie jednakowe, intrukcja służy do obu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.