Skocz do zawartości
IGNORED

Ile dac za te tunery?

Mr_Archers

Rekomendowane odpowiedzi

Rozejrzyj sie też może za jakimś Denonem - mnie się wydaje że ma czystszy odbiór niż Yamaha - jest chyba troche bardziej czuły. Denon z RDS może kosztować około 300 zł Yamaha może trochę mniej.

Ja poki co jestem fanem amplitunerów stereo - za około 300-400 zł masz amplituner Denona z RDS i pilotem - radio odbiera bardzo dobrze, ładnie wygląda a do tego jako wzmacniacz też się rewelacyjnie sprawdza. Chcąc kupić osobno tuner Denona z RDS i jakiś podstawowy wzmacniacz i do tego pilota trzeba by wydać około 700 - 800 zl.

;-)))

A za jeszcze taniej, bo 100 PLN mozesz kupic Discmana z radiem i sluchawkami ;-))))) i na dodatek mozesz go schowac do kieszeni ;-)))

ALbo wybierasz jakosc albo funkcjonalnosc. Dobry tuner z SH kosztuje cos kolo 600-700 zl..... Jesli chcesz miec cos dobrze grajacego to powiedzmy za 200-300 PLN na allegro. Jesli zalezy Ci choc troche na jakosci dzwieku to daruj sobie wszelakie amplitunery nowej generacji. Juz lepiej zagra tuner kupiony za 50 PLN na allegro...

Mr_Archers:

>Witam, zainteresowany jestem kupnem modelu TX-550 RS lub TX-580 RDS (oczywiscie second-hand). Jaka

>maksymalna stawke dac za kazdy z nich na aukcji?

Hmmm... naprawdę nie potrafisz sprawdzić, jakimi kwotami kończyły się dotychczasowe aukcje tych modeli? Sensowna cena za 550 to do 250 zł, 580 sprawdź sobie sam ;)

Drobna sugestia: skoro interesuje cię TX-550 RS, to rozejrzyj się też za modelem 540 RS. Różnice zewnętrzne minimalne (540 ma odłączany kabel sieciowy, mniejsze, czarne nóżki, dwukolorowy wyświetlacz - moim zdaniem dużo ładniejszy), bebechy praktycznie identyczne, a cena zwykle niższa.

:), to mamy maly konflikt, bo ja takze czaje sie na 550 rs na allegro, a wydaje mi sie ze szkoda troszke przeplacac podbijajac sobie cene. Mr_archers: odezwij sie na priv. co do sugerowanej ceny max 250zl to jest ona dobrze przesolona,jakis czas temu sprzedalem sony 550 ES w cenie 240zl,i najchetniej bym go teraz odkupil..

i jeszcze jedno, juz sam fakt ze istnieje taki post spowoduje najpewniej, ze cena tunera zwiekszy sie o 50zl od normalnie osiagnietej. niech jeszcze ktos wychwali jakis konkretny model, a zakup go na allegro bedzie zmora.. dobrze, ze chociaz sprzedawca ma z tego jakis bonus...

>rafko,

>Juz lepiej zagra tuner kupiony za 50 PLN na allegro...

wez mnie nie rozsmieszaj. Amplituner Denona zagra lepiej niż podobne klasowo tunery ale Yamahy. Mieszkam koło Radomia a na Denonie moge odbierać czysto radio Lublin. Yamaha nawet tej stacji nie łapie. Pewnie to zasługa systemu redukcji szumów - czy jakoś tak sie to nazywa.

o L-02T juz nie wspominajac ;-))))) Mojego KT-990D porownywalem z wieloma tunerkami i ZAWSZE wygrywal ;-)))) Na allegro byl kiedys za bodaj 200 zl, bo sprzedajacy chyba nie wiedzial co oferuje ;-)))) A toto ponoc w pierwszej dziesiatce tunerow jest.....

Teo, 27 Gru 2005, 21:44

>Poziom cen osiąganych na Allegro przeczy jakoś powyższej tezie - nawet mimo faktu, że ceny te

>wyraźnie spadają.

ja oparlem sie wlasnie na faktycznie osiaganych cenach na allegro, co zatem zaprzecza tej tezie?

dodatkowo obecnie sa wystawione dwie 550 oraz jedna 540 za KT:240zl.

930 rs jest za 329 takze na KT, i wszystkie te tunery z KT nie zostana raczej sprzedane bo w tych cenach mozna miec chociazby pieknego ES, a kto raz je mial ten potwierdzi. skad wiec ceny Teo, ktore mialyby zaprzeczac stanowi faktycznemu?

binfin:

> ja oparlem sie wlasnie na faktycznie osiaganych cenach na allegro, co zatem zaprzecza tej tezie?

To przyjrzyj się jeszcze raz tym cenom: ostatnio sprzedano na Allegro dwie 550 RS, za 220 i 230 zł (trzecią pomijam, jako że cena z aukcji nie odpowiada raczej rzeczywistej). 200-250 zł to całkiem normalny zakres cen tych tunerów - poobserwuj aukcje przez kilka miesięcy, jesli ci się chce, to się przekonasz ;) Jakiś rok temu 550 RS "chodziły" na Allegro po ok. 300 zł, sam za tyle sprzedałem swój egzemplarz.

540 RS są wyraźnie tańsze, a funkcjami i wnętrzem praktycznie się nie różnią.

> skad wiec ceny Teo, ktore mialyby zaprzeczac stanowi faktycznemu?

Ekhem... pewien jesteś, że właśnie _takie_ pytanie chciałeś zadać? ;)

Dodatkowa uwaga dotycząca funkcjonalności modeli RS: 580 ma RDS, ale wcześniejsze tunery (w tym 540/550) umożliwiają wpisywanie własnych nazw stacji, do czterech znaków. Moim skromnym to drugie rozwiązanie jest znacznie wygodniejsze, szczególnie w przypadku sygnału z kablówki - gdy rzeczywista częstotliwość danej stacji może być zupełnie inna, niż "w eterze".

Gość

(Konto usunięte)

rafko,

>o L-02T juz nie wspominajac ;-))))) Mojego KT-990D porownywalem z wieloma tunerkami i ZAWSZE

>wygrywal ..."

akurat jest L 07 T II

/http://allegro.pl/show_item.php?item=78934031/

ale, żeby kosztował 950zł, to chyba przesada.

>kazik

L 07 to juz nie to.... ;-))))

Polecam lekture tej strony - na dole jest uszeregowanie tunerow powstale w wyniku porownan i testow poszczegolnych modeli ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Udanej lektury ;-)

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Polecam lekture tej strony - na dole jest uszeregowanie tunerow powstale w wyniku porownan i testow

>poszczegolnych modeli ;-)"

:(:(:(, lektura mało udana, niby literki znajome, lecz treść taka jakaś dziwna, to chyba nie po polsku było. Ale jeżeli piszesz, że L07 to nie to co 02, to gościu przesadził z ceną.

A na marginesie, nikt nie wspomina o modelach Pioneera np. F676. Ładny i jak powiadają, też gra.

Teo:

>Ekhem... pewien jesteś, że właśnie _takie_ pytanie chciałeś zadać? ;)

tak, na dowod przedstawilem obecnie wystawione tunery z opcjami kup teraz.a zeby wszystko bylo juz jasne przekonamy sie juz wkrotce w jakich cenach pojda ow tunery, bo wg mnie ceny w okolicach 250zl sa z kosmosu. wtedy jeden z nas bedzie musial skulic uszy, a jak sam zauwazyles ceny osiagane na allegro zaczynaja spadac (czyt. stawac sie przyjazne).

jeszcze jedno, jaki jest sens zawyzania cen przez nas forumowiczow, kazdy potencjalny klient wolalby raczej zeby ktos ew. zanizyl je, co zaowocuje mniejsza cena osiagnieta na aukcji. sprzedawcy chyba czesto kusza sie na takie niecne praktyki, bowiem ich sprzet opisany pieknymi superlatywami i duzymi cenami sprzeda sie znacznie lepiej..

binfin:

>>Ekhem... pewien jesteś, że właśnie _takie_ pytanie chciałeś zadać? ;)

>

>tak

A może zastanów się jeszcze? W formie, w której je wyartykuowałeś, brak mu po prostu sensu. ;)

> wg mnie ceny w okolicach 250zl

>sa z kosmosu. wtedy jeden z nas bedzie musial skulic uszy

Zajrzyj więc w aukcje, o których wspomniałem. Dla ułatwienia numery: 74674857, 71741259. Zdjęcie siebie kulącego uszy możesz wkleić po prostu na forum - niech i inni się ucieszą ;)

>jeszcze jedno, jaki jest sens zawyzania cen przez nas forumowiczow

A ktoś tu zawyża ceny? Napisałem wyraźnie: 200-250 zł to całkiem normalny zakres cen tych tunerów. I tak właśnie jest, nawet mimo faktu, że twoim zdaniem powinno być inaczej. ;-p

teo:

>Zdjecie siebie kulącego uszy możesz wkleić po prostu na forum - niech i inni się ucieszą ;)

ja nie mam szczescia do warszawiakow :), a wyszlo ze twoje slowa obrocily sie jednak przeciwko Tobie. czasy sie zmieniaja i ceny sie zmieniaja panie Teo. sprawdz sam za ile poszedl ten tuner, drugi taki sam jest za 219 i nikt sie nie kwapi, gdzie wiec to 250zl? daleko mu bylo nawet do 200.. a w osiagnietej cenie 172zl to bardzo przyzwoity sprzet.

>I

>tak właśnie jest, nawet mimo faktu, że twoim zdaniem powinno być inaczej. ;-p

i wlasnie moim zdaniem nie tylko powinno, ale tez jest inaczej.

konczac zartem czekam, zapewne nie tylko ja, na to zdjecie ze skulonymi uszkami, lub po prostu niezabieranie glosu nietrafnymi uwagami, a jesli juz to przyznanie sie do bledu.

pozdrawiam

binfin:

>ja nie mam szczescia do warszawiakow :)

Co za niefart... Wytykają ci błędy, nie? ;)

> a wyszlo ze twoje slowa obrocily sie jednak przeciwko

>Tobie.

Nie wydaje mi się. Wszystkie swoje twierdzenia dotyczące cen 550 RS podtrzymuję.

> sprawdz sam za ile poszedl ten tuner

Za 172 złote. Dziwnym nie jest, biorąc pod uwagę stan zewnętrzny (uszkodzenie mechaniczne w widocznym miejscu). Śmiem twierdzić, że gdyby nie ta wada, cena spokojnie przekroczyłaby 200 zł.

>drugi taki sam jest za 219 i nikt sie nie kwapi, gdzie wiec to 250zl?

Wyraźnie pisałem o zakresie _do_ 250 zł.

>i wlasnie moim zdaniem nie tylko powinno, ale tez jest inaczej.

Więc się mylisz. Przykro mi, ale fakty ci przeczą - podałem ci numery aukcji, na których 550RS sprzedane zostały za 220-230 zł.

>konczac zartem czekam, zapewne nie tylko ja, na to zdjecie ze skulonymi uszkami

Skul uszka, zrób sobie zdjęcie, wklej na forum - to najszybszy sposób, byś się doczekał ;-p

> a jesli juz to przyznanie sie do bledu.

Miło, że dopuszczasz taką możliwość - bo to jest ta właśnie opcja, która ci została ;)

nie podejmuje dalej tej glupiej juz rozmowy.niech czytajacy ten post sami osadza fakty.

jedno mnie tylko zastanawia, jak taki "doswiadczony" forumowicz nie potrafi dopuscic racji innej niz jego samego.Ale i to takze zostawiam.

Przepraszam za off topic

binfin:

Słowo daję, że nie wiem, czemu się unosisz. Przeciętna cena tunera Yamaha TX-550 RS na Allegro mieści się w zakresie 200-250 zł. Tańsze są egzemplarze uszkodzone (elektronicznie bądź wizualnie), a dobrze zareklamowane potrafią sprzedać się drożej. Z czystej ciekawości śledziłem przez pewien czas ceny podobnych urządzeń, to i wiem. Rozumiem, że jako osoba zainteresowana kupnem takiego tunera robisz co możesz, by zmniejszyć zainteresowanie licytacjami wśród potencjalnych konkurentów, ale... nie tędy droga, mam wrażenie.

Nie stać cię na 550 RS za dwieście kilkadziesiąt złotych? Kup TS-540, dostaniesz praktycznie to samo, za to taniej.

>Kup TS-540, dostaniesz praktycznie to samo, za to taniej.

TX-540 RS, naturalnie, a nie żadne"TS". Ot, takie, jakie mi właśnie radośnie pogrywa ;)

Zdjęcia 540 nie chce mi się robić, więc na pocieszenie brzydsza Yamaha TX-550 RS:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.